Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέρντερ Βρέμης – Λειψία : ένα εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου.

Share

Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλου Γερμανίας θα λάβει χώρα σήμερα στις 21:30 στη Βρέμη, με την Βέρντερ να υποδέχεται την Λειψία, σε μονή νοκ-άουτ αναμέτρηση, δίνοντας ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Βερολίνου.

Το ζευγάρι που θα προκύψει από την σημερινή καθώς και από την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Χόλσταϊν Κιλ θα παλέψει στις 13 Μαΐου για την κατάκτηση του τροπαίου, δίχως την παρουσία κόσμου στις κερκίδες, ακολουθώντας τα περσινά πρότυπα. Συγκεκριμένα, η Γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανέφερε πως «λόγω των μέτρων που ισχύουν στο Βερολίνο, είναι αδύνατο να υποβληθεί αίτημα για παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο».

Στα της σημερινής αναμέτρησης, η «αναστατωμένη» Λειψία, που ταξιδεύει στη Βρέμη, βρέθηκε μεσοβδόμαδα στο επίκεντρο της προσοχής λόγω της μεταγραφής του Νάϊγκελσμαν στην Μπάγερν Μονάχου. Παρότι δεσμευόταν με συμβόλαιο ως το 2023 από τους «ταύρους», η προοπτική της Μπάγερν τον άφησε κάθε άλλο παρά ασυγκίνητο και το καλοκαίρι γίνεται κάτοικος Βαυαρίας. Ο ίδιος τόνισε πως «αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει την ομάδα» ενώ υπογράμμισε «πως η επιλογή της Μπάγερν είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του». Πριν φύγει, θα ήθελε να χαρίσει στην Λειψία τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της μέσω του κυπέλου αλλά και να σημειώσει νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στο πρωτάθλημα, θέλοντας μόλις 2 βαθμούς στις 3 εναπομείναντες αγωνιστικές. Αγωνιστικά, δεν υπολογίζει στους Κλάιφερτ και Σομποσλάι ενώ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Κλόστερμαν. Ο Πόουλσεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και θα συμπεριληφθεί κανονικά στο οπλοστάσιο του 33χρονου τεχνικού.

Από την άλλη πλευρά, η γηπεδούχος Βέρντερ αγωνίζεται με το ηθικό στα τάρταρα προερχόμενη από 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, με την καρέκλα του Φλόριαν Κόφελντ να τρίζει για τα καλά. Ο τελευταίος είχε την Δευτέρα συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας, η οποία απαίτησε αντίδραση στον σημερινό αγώνα κυπέλου με την Λειψία, ειδάλλως το σενάριο της απόλυσής του φαντάζει πολύ πιθανό. Ο τεχνικός της Βέρντερ δήλωσε πως αυτό που μετράει είναι μονάχα η παραμονή στην κατηγορία, μιας και η σεζόν στο κύπελλο θεωρείται ήδη πετυχημένη. «Περιμένω από τους παίχτες μου να παίξουν για τους εαυτούς τους, για να περάσουν τελικό και να μην έχουν το βάρος να σώσουν εμένα από την απόλυση», συμπλήρωσε ο 38χρονος Γερμανός κόουτς. Στα αγωνιστικά, το απουσιολόγιο της Βέρντερ φαίνεται να μένει σχεδόν άδειο μετά από καιρό, καθώς αμφίβολη θεωρείται μόνο η συμμετοχή του επιθετικού χαφ Μπικενκούρ. Ο Βέλκοβιτς, αν αγωνιστεί, θα φορέσει μάσκα ενώ ο Τοπράκ βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του Κόφελντ. Ο προπονητής της Βέρντερ αναμένεται να προβεί στην χρήση μόνο βασικών παικτών, έχοντας στόχο την πρόκριση σε τελικό DFB Pokal για πρώτη φορά μετά το 2010, ενώ η ομάδα της Βρέμης μετρά και 6 κατακτήσεις, με πιο πρόσφατη αυτή του 2009 απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Πιθανές εντεκάδες.

Βέρντερ Βρέμης (3-4-1-2) :

Παβλένκα, Βέλκοβιτς, Τοπράκ, Φριντλ, Γκέμπρε – Σελασιέ, Γκρος, Μ. Εγκενστάιν, Αουγκούστινσον, Μέβαλντ, Ράσιτσα, Φίλκρουγκ.

Λειψία (3-4-1-2):

Γκουλάτσι, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Άνταμς, Καμπλ, Ζάμπιτσερ, Ανχελίνιο, Όλμο, Νκουνκού, Σόρλοθ.

 

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *