Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Λιβάι Γκαρσία: Η «αστραπή» της Α.Ε.Κ κάνει σεζόν καριέρας

Share

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν σταματά να εντυπωσιάζει με την φανέλα της Α.Ε.Κ και γράφει τα καλύτερα νούμερα της έως τώρα επαγγελματικής του καριέρας. 

Το σκηνικό στην επίθεση της Α.Ε.Κ είναι πάντα το ίδιο. Η μπάλα καταλήγει στα πόδια του Λιβάι Γκαρσία στην δεξιά πλευρά και όλοι περιμένουν μια έμπνευση του για να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία.

Ο 23χρονος ακραίος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ίσως να μην περίμενε ούτε ο ίδιος πως θα κουβαλούσε στις πλάτες του ολόκληρη την επιθετική λειτουργία των κιτρινόμαυρων όταν έφτασε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά την θητεία του στην ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο έχει αναγκάσει ο ίδιος με τις εμφανίσεις του να συμβαίνει αυτό. Η «αστραπή» της Α.Ε.Κ αποτελεί άλυτο πρόβλημα για όποιον ποδοσφαιριστή της Σούπερλιγκ κληθεί να τον μαρκάρει. Όταν βάλει την μπάλα μπροστά είναι δύσκολο να σταματηθεί και με όπλο την ταχύτητα του γίνεται παίκτης-βαρόμετρο για το κιτρινόμαυρο σύνολο.

Που θα χρησίμευαν όμως όλα τα καλά στοιχεία αν δεν τα μετουσίωνε σε ουσία;

Στην περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία δεν χρειάζεται να απαντηθεί το ερώτημα. Με πέντε γκολ και έξι ασίστ σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος δείχνει και έμπρακτα πως μπορεί να συνδυάσει το ταλέντο με την αποτελεσματικότητα. Με συνολική συνεισφορά σε έντεκα κιτρινόμαυρα τέρματα, βρίσκεται δεύτερος στην σχετική λίστα μαζί με τον Μάνταλο (ένα γκολ, δέκα ασίστ), πίσω μόνο από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος μετράει δώδεκα γκολ.

Το εντυπωσιακό με τη περίπτωση του Γκαρσία είναι πως στα παιχνίδια που έχει σκοράρει και μοιράσει ασίστ, η Α.Ε.Κ είναι αήττητη (πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες). Μεγαλύτερο θύμα του είναι ο Παναθηναϊκός, απέναντι στον οποίο έχει πετύχει δύο φορές τον στόχο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 έκαστες, ενώ εναντίον της Α.Ε.Λ κατέγραψε δύο ασίστ, συμβάλλοντας στη νίκη με 4-2.

Ο 23χρονος έχει συνδυάσει, σε δύο από τις πέντε περιπτώσεις που έχει σκοράρει, το τερπνό μετά του ωφελίμου. Συγκεκριμένα, στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!), ενώ εναντίον του Άρη εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ και δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον γκολκίπερ των κιτρίνων.

Βλέποντας όμως τι έχει κάνει συνολικά στην πορεία του στην Α.Ε.Κ μέχρι τώρα, θα διαπιστώσουμε πως έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, ενώ έχει καταρρίψει αυτό των ασίστ. Συγκεκριμένα, υπολογίζοντας και τα επιτεύγματα του στα παιχνίδια κυπέλλου (ένα γκολ, μία ασίστ σε πέντε αγώνες), ο Λιβάι Γκαρσία μετράει έξι γκολ και εφτά ασίστ σε 33 συμμετοχές.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Λιβάι Γκαρσία στις ομάδες που έχει αγωνιστεί:

Άλκμααρ: 43 παιχνίδια, τέσσερα γκολ, έξι ασίστ

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: 33 παιχνίδια, έξι γκολ, τρεις ασίστ

Α.Ε.Κ: 33 παιχνίδια, έξι γκολ, εφτά ασίστ

Ιρόνι Κιριάτ Σιμόνα: 22 παιχνίδια, τρία γκολ

Εξέλσιορ: 15 παιχνίδια, ένα γκολ, δύο ασίστ

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην φετινή πορεία του Λιβάι Γκαρσία αποτελεί η κλήση του στην Εθνική ομάδα της χώρας του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά και εκεί έκανε την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς στον αγώνα απέναντι στην Γουιάνα πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση με 3-0.

Η Ένωση, από την πλευρά της, έχει φροντίσει να διαφυλάξει την επένδυση που έκανε το καλοκαίρι, έχοντας δέσει μέχρι το 2025 τον Λιβάι Γκαρσία. Τίποτα όμως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ειδικά εάν η «αστραπή» από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο συνεχίσει να τρομοκρατεί τις άμυνες με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό. Ίσως καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου τόσο ο ποδοσφαιριστής θα βγει κερδισμένος με μια μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα όσο και η Α.Ε.Κ που θα καρπωθεί ένα μεγάλο ποσό για να τον παραχωρήσει.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *