Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 91-68: Ετοιμάζει τη «σκούπα» και τα εισιτήρια για Κολωνία

Share

Ένα ακόμα εύκολο βράδυ είχε η Εφές απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την οποία νίκησε με σκορ 91-68, έκανε το 2-0 στη σειρά και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 της Κολωνίας.

Λάρκιν και Μίσιτς ήταν αδύνατο να επαναλάβουν 2ο συνεχόμενο κακό ματς, η Ρεάλ χωρίς τον Ταβάρες αδυνατούσε να φανεί ανταγωνιστική, και έτσι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε εύκολα το 2-0 στη σειρά με τους Ισπανούς.

Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για τους Τούρκους, οι οποίοι ήθελαν να δείξουν από τα πρώτα κι όλας λεπτά του αγώνα ποιος θα είναι το αφεντικό του ματς. Συγκεκριμένα, μετά το αρχικό 7-7, η Εφές έτρεξε ένα επιμέρους 13-3 και έκλεισε το δεκάλεπτο με σκορ 22-13. Το 2ο δεκάλεπτο κύλησε στους ίδιους ρυθμούς με τον Λάρκιν να κλείνει το ημίχρονο με 13 πόντους (4/8 σουτ) και το σκορ να είναι στο 44-32.

Στο β’ ημίχρονο η Εφές έκανε μια συντήρηση στο προβάδισμα που είχε και χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους, κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 65-45. Σ’ αυτό το διάστημα ανέλαβε δράση ο Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους με 2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντα.

Η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και τα τελευταία 10 λεπτά ήταν διαδικαστικά. Ο Μίσιτς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, η Εφές κρατούσε τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 20 πόντους και η Ρεάλ έβρισκε σκορ μόνο από τον 18χρονο Τρίσταν Βούκσεβιτς. Τον γιο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκσεβιτς. Ο Πάμπλο Λάσο, απόντος και του Ταβάρες, τον έριξε στο ματς και ο μικρός πέτυχε 7 πόντους με 3/3 δίποντα, πριν αποχωρήσει με 5 φάουλ.

Κορυφαίοι της Εφές ήταν οι Μίσιτς (23π. 26 PIR) και Λάρκιν (21π. 21 PIR), οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά, γιατί θεωρούνται το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη. Από κοντά και ο Μπομπουά με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Χωρίς τον Ταβάρες η Ρεάλ δεν κατάφερε να ακουμπήσει την μπάλα εκεί που έχει πλεονέκτημα και αναλώθηκε σε πολλά σουτ τριών πόντων (6/18 συνολικά). Κορυφαίος ήταν ο Τρέι Τόμκινς με 17 πόντους. Ο Λαπροβίτολα ήταν σε πολύ κακό βράδυ εκτελεστικά (0/6 σουτ) και εστίασε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι, τελειώνοντας τον αγώνα με 10 ασίστ.

Οι «παλιοσειρές» των Μαδριλένων δεν κατάφεραν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να είναι ο μόνος που διασώθηκε με 11 πόντους σε 23 λεπτά. Γιουλ, Τάιους και Κάρολ κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά, με τον Φελίπε Ρέγιες (στα 41 του πλέον) να είναι αρκετά τίμιος στο χρόνο που αγωνίστηκε, πετυχαίνοντας 6 πόντους. Στα θετικά η εμφάνιση του 19χρονου Ουσμάν Γκαρούμπα με 9 πόντους και 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Πλέον, μετά και το 2-0 η Εφές είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα. Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 27/04, με την Εφές να πηγαίνει με ξεκάθαρο στόχο τη «σκούπα», ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ρεάλ.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *