Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Σούπερλιγκ 1 – πλέι-οφ: Φιέστα με νίκη ο Ολυμπιακός, στο μηδέν Άρης και Παναθηναϊκός, ισόπαλη η Α.Ε.Κ

Share

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ, επικράτησε με 1-0 και έκανε χαρούμενη φιέστα τίτλου. Άρης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, ισόπαλη και η Α.Ε.Κ με 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/5) η προτελεύταια αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερλιγκ 1, με την διεξαγωγή και των τριών αγώνων.

Στον σημαντικότερο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Π.Α.Ο.Κ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 32΄. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 87 βαθμούς, είδαν όμως τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να φεύγει τραυματίας από το γήπεδο, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στους 64, αλλά θα τερματίσει σίγουρα δεύτερος, καθώς βρίσκεται στο +4 από τον τρίτο Άρη. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν τη φιέστα τίτλου μετά το τέλος του παιχνιδιού και σήκωσαν το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Πλέον οι δύο ομάδες θα τα πουν στις 22 Μαΐου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες κυρίως των κιτρίνων, που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Διούδη. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον υπηρεσιακό Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στην άκρη του πάγκου, όμως η εικόνα τους συνέχισε να είναι προβληματική. Στάθηκαν τυχεροί σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είδαν τον Αχιλλέα Πούγγουρα να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη στο 72΄ για την κίνηση του πάνω στον Μαντσίνι. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πλήρωσε για ένα ακόμα παιχνίδι την έλλειψη ενός ικανού σέντερ φορ και στον αγώνα απέναντι στην Α.Ε.Κ στο ΟΑΚΑ θα κοιτάξει να προφυλάξει την τρίτη θέση στην βαθμολογία – 60 έναντι 59 των κιτρινόμαυρων. Από την άλλη, το τριφύλλι πήγε στους 53 και θα φιλοξενήσει τον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική.

Η Α.Ε.Κ ταξίδεψε στην Τρίπολη απαλλαγμένη πια από το άγχος για την έξοδο στην Ευρώπη και ήρθε ισόπαλη 1-1 απέναντι στον Αστέρα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε το σκορ στο 56΄ με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά είδε τον Γιάννη Κώτσιρα να την ισοφαρίζει επτά λεπτά αργότερα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να τερματίσει τρίτη εάν κερδίσει εντός έδρας τον Άρη την Κυριακή (16/5), ενώ ο Αστέρας θα ολοκληρώσει μια επιτυχημένη χρονιά στην Τούμπα κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ 1-0 (Μασούρας 32΄)

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0

Αστέρας Τρίπολης – Α.Ε.Κ 1-1 (Κώτσιρας 63΄ – Ανσαριφάρντ 56΄)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 87

2. Π.Α.Ο.Κ 64

3. Άρης 60

4. Α.Ε.Κ 59

5. Παναθηναϊκός 53

6. Αστέρας Τρίπολης 48

Πρόγραμμα τελευταίας αγωνιστικής (10ης):

Κυριακή 16/5, 19:30

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Α.Ε.Κ – Άρης

Π.Α.Ο.Κ – Αστέρας Τρίπολης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *