Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Κάρολ Σφιντέρσκι: Τα κάνει όλα και συνεισφέρει στον Π.Α.Ο.Κ

Share

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αποτελεί τον παίκτη-κλειδί του φετινού Π.Α.Ο.Κ στο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ, καθώς δεν είναι μόνο ο πρώτος σκόρερ με έντεκα γκολ, αλλά και ο πρώτος σε ασίστ με έξι.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των πιο φαντεζί παικτών του ελληνικού πρωταθλήματος, ούτε ίσως να αποτελεί έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ.

Αυτό όμως διόλου δεν έχει εμποδίσει τον Πολωνό επιθετικό να κάνει στο γήπεδο την δουλειά για την οποία πληρώνεται. Βλέποντας και τους αριθμούς, ίσως να την κάνει καλύτερα και για την ποσότητα των χρημάτων που λαμβάνει.

Χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει πολύς κόσμος, ο Σφιντέρσκι είναι αυτή τη στιγμή, τόσο ο πρώτος σκόρερ του δικεφάλου με έντεκα γκολ όσο και ο πρώτος σε ασίστ με έξι. Με απλά λόγια, τα κάνει όλα και συνεισφέρει στον Π.Α.Ο.Κ. Αθροιστικά έχει συμμετοχή σε 17 από τα 56 γκολ της ομάδας του στην Σούπερλιγκ, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας, με την δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 12 (εννέα γκολ, τρεις ασίστ).

Σε μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα για τον 24χρονο φορ, που εν πολλοίς δεν οφείλονται στον ίδιο, αλλά στο τρόπο που τον μεταχειρίστηκε η ίδια του η ομάδα. Ξεκίνησε την χρονιά βασικός. Στα μέσα αυτής είδε τον Κρέμτσικ να τον αφήνει στον πάγκο, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου μετράει έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα.

Λίγο έλειψε, ωστόσο, να αποχωρήσει από τον Π.Α.Ο.Κ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με την Μπολόνια να τον προσεγγίζει αλλά να μην τα βρίσκει στο οικονομικό με τον δικέφαλο. Και εφόσον παρέμεινε, τα δίνει όλα και η εικόνα του είναι εντυπωσιακή. Αυτή η όρεξη και η δίψα για διάκριση τον έφερε για πρώτη φορά και στην Εθνική Πολωνίας, όπου δεν μέτρησε μόνο δύο συμμετοχές, αλλά το κυριότερο πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο.

Η σταθερότητα στο γκολ και η έκρηξη στις ασίστ

Μπορεί για έναν επιθετικό, ο κύριος στόχος του να είναι η επίτευξη τερμάτων, ωστόσο ο Σφιντέρσκι έχει καταφέρει να επιδείξει και μια απίστευτη έκρηξη στις ασίστ. Ένα στοιχείο που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι του – καλύτερη επίδοση οι δύο σε μια σεζόν – το έχει φέρει στην επιφάνεια και τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Πολωνός έχει τριπλασιάσει το καλύτερο προσωπικό ρεκόρ του και έχει φτάσει στις έξι ασίστ. Τελευταίο γκολ που ετοίμασε σε συμπαίκτη του ήταν αυτό που πέτυχε ο Σβαμπ στην νίκη επί του συμπολίτη Άρη με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το επίσης αξιοσημείωτο είναι πως στα παιχνίδια που μετατρέπεται από εκτελεστής σε δημιουργός, ο Π.Α.Ο.Κ μετράει τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Οι αγώνες όπου μοίρασε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα:

5η αγωνιστική

Α.Ε.Κ – Π.Α.Ο.Κ 1-1

*πάσα στον Μουργκ για την ισοφάριση στο 89

13η αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ – Παναθηναϊκός 2-1

*κεφαλιά-πάσα στον Ίνγκασον για το προβάδισμα

16η αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ – ΝΠΣ Βόλος 3-1

*κεφαλιά-πάσα στον Ίνγκασον για το 2-1

23η αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ – Λαμία 4-0

*πάσα στον Α. Ζίβκοβιτς για το 4-0

26η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ 2-1

*ασίστ στον Κρέμτσικ για τη μείωση του σκορ

5η αγωνιστική – πλέι-οφ

Άρης – Π.Α.Ο.Κ 0-1

*ασίστ στον Σβαμπ

Εξίσου σημαντική με την βελτίωση, ίσως και σημαντικότερη, είναι η σταθερότητα που επιδεικνύει ένας παίκτης από σεζόν σε σεζόν. Ο Σφιντέρσκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Πολωνός για δεύτερη σερί αγωνιστική χρονιά βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ για τον δικέφαλο στο πρωτάθλημα. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχει πετύχει έντεκα γκολ, με την διαφορά πως τώρα έχει μπροστά του άλλα πέντε παιχνίδια για να ξεπεράσει αυτό τον αριθμό και να σημειώσει νέο προσωπικό ρεκόρ. Για τον Π.Α.Ο.Κ  όποτε σκοράρει ο 24χρονος ξέρει πως δύσκολα θα χάσει τους τρεις βαθμούς. Συγκεκριμένα μετράει εφτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Με όσα κάνει φέτος ο Κάρολ Σφιντέρσκι φαντάζει δύσκολο να παραμείνει και του χρόνου κάτοικος Θεσσαλονίκης. Στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στον Π.Α.Ο.Κ έχει σημειώσει τεράστια βελτίωση και με το συμβόλαιο του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσει και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από αυτό της Σούπερλιγκ.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *