Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Ηρακλής-Παναθηναϊκός: 100στάρα και πρωτιά!

Share

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 100-66 τον Ηρακλή και σφράγισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην Basket League, καθώς για τρία δεκάλεπτα ήταν καταιγιστικός στο Ιβανώφειο.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην ξεκίνησαν καλά στο πρώτο δεκάλεπτο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, όμως από την 2η περίοδο και μετά πάτησαν το γκάζι επιθετικά και ήταν επιβλητικοί στο κομμάτι της άμυνας. Από την άλλη ο Ηρακλής μετά την 1η καλή περίοδο εμφάνισε ένα άλλο πρόσωπο και “έχασε” ουσιαστικά το παιχνίδι από νωρίς.

Το ματς:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής ήταν μονίμως μπροστά στο σκορ καθώς εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη των πρασίνων στην άμυνα και την επίθεση. Όμως τρία λεπτά πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” αμυντικά και επιθετικά και με ένα 5-0 από Χεζόνια και Μπέντιλ, το οποίο έγινε 8-2 ένα λεπτό αργότερα έφερε την διαφορά σε απόσταση αναπνοής (19-18), ενώ με το καλάθι του Παπαπέτρου 0,2 πριν το τέλος το δεκάλεπτο έκλεισε 24-22 υπέρ του Ηρακλή.

Στην 2η περίοδο ο Ηρακλής με την κακή του άμυνα έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ με διψήφια διαφορά και να σκοράρουν 28 πόντους. Το δεκάλεπτο έκλεισε με +14 πόντους για την ομάδα του Οντέτ Κάτας (36-50).

Την ίδια κακή εικόνα έδειξαν οι γηπεδούχοι στην 3η περίοδο, και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να σκοράρει ξανά 28 πόντους μέσα σε 10 λεπτά. Η διαφορά έφτασα για πρώτη φορά στους +20 (53-73 στο 28′) για τους πράσινους με τον Οντέτ Κάτας να κάνει rotation και να δοκιμάζει στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα το δίδυμο Χεζόνια-Παπαπέτρου οι οποίοι έφτασαν την διαφορά στους 25 με ένα τρίποντο του πρώτου και δύο εύστοχες βολές του δεύτερου 50” πριν το τέλος.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμη περισσότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο και μέσα σε 2 λεπτά έφτασε τους 30 με τα καλάθια των Χεζόνια και Κασελάκη. Ο Ηρακλής είχε ξεμείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην “ανωτερότητα” των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να κάνουν ό,τι θέλουν και να ολοκληρώνουν το ματς με +34 πόντους.

Ο Κάτας χρησιμοποίησε περισσότερο τον Χεζόνια στο σημερινό παιχνίδι, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μαντζούκα.

Ο Ηρακλής προκειμένου να περάσει στα πλέι οφς χρειάζεται νίκη επί του Προμηθέα και ήττα του Άρη στο Περιστέρι. Σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω ο Ηρακλής θα τερματίσει 8ος και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφς.

Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι: Χεζόνια (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαπέτρου (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Μπέντιλ (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Για τον Ηρακλή την διαφορά έκαναν οι : Χάνλαν (17 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ) και Ίμπανκς (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 36-50, 53-78, 66-100

Επιμέλεια: Κατερίνα Καμζέλα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *