Type to search

ΑΕΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΑΕΚ: Σκέψεις για μετακόμιση στα Σπάτα από την νέα σεζόν

Share

Πριν λίγες μέρες βγήκαν στην δημοσιότητα τα νέα της έναρξη της διαμόρφωσης του αγωνιστικού χώρου στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Αυτή η εξέλιξη έχει βάλει σε σκέψεις την διοίκηση της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν και της αβεβαιότητας που υπάρχει ακόμα για την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Τρέχουν τα έργα στο νέο γήπεδο που ετοιμάζεται στα Σπάτα. Συγκεκριμένα ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες η διαδικασία καθαρισμού του χώρου και έπειτα θα ακολουθήσει η διαμόρφωσή του. Τα επόμενα βήματα είναι να πέσει χώμα στον αγωνιστικό χώρο και ύστερα ο χλοοτάπητας.

Παράλληλα με τα παραπάνω έργα, προχωρά προς την ολοκλήρωση της και η δεύτερη κερκίδα του γηπέδου. Μάλιστα όταν ολοκληρωθεί και η τρίτη κερκίδα, και αν προχωρήσει αυτό το έργο, τότε η χωρητικότητα του προπονητικού κέντρου αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000. Γενικότερα τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Το πλάνο είναι το σύνολο τους με την ολοκλήρωση κερκίδων, αποδυτηρίων και εσωτερικών χώρων να έχει αποπερατωθεί στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Με τα παραπάνω δεδομένα έχουν γίνει σκέψεις και συζητήσεις για την αξιοποίηση του προπονητικού κέντρου ως βασικό γήπεδο της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Έχοντας ως παράδειγμα και την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία φέτος αγωνίζεται στο προπονητικό της κέντρο, Αλφρέντο ντι Στέφανο, στην διοίκηση των κιτρινόμαυρων υπάρχουν σκέψεις μετακόμισης από το αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ.

Φυσικά ρόλο σε αυτή την απόφαση θα παίξουν 2 παράγοντες. Αρχικά, αν η ΑΕΚ καταφέρει μέσω των playoffs να κερδίσει ένα από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια τότε θα συμμετάσχει του χρόνου στο Europa Conference League. Αν συμβεί αυτό τότε η ΑΕΚ θα είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ και ίσως τότε να προτιμηθεί το Ολυμπιακό Στάδιο για να αγωνίζεται η ομάδα σε ένα γήπεδο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Η πιο σημαντική ενημέρωση που αναμένουν όλες οι διοικήσεις των ομάδων είναι από την κυβέρνηση και αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο. Αν για παράδειγμα επιτραπεί ένα ποσοστό φιλάθλων, που στο ΟΑΚΑ μεταφραστεί σε 5.000 εισιτήρια τότε η ΑΕΚ θα προτιμήσει το «Σπύρος Λούης», για λόγους μεγαλύτερων εσόδων. Βέβαια αν η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινήσει δίχως την παρουσία κόσμου τότε πιθανώς η ΑΕΚ να αγωνιστεί στα Σπάτα μέχρι να επιτραπεί η προσέλευση φιλάθλων. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για οποιαδήποτε απόφαση, συνεπώς στην ΑΕΚ είναι στην αναμονή.

Παναγιώτης Θεοχάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *