Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωλίγκα: Απόψε η αυλαία των play offs

Share

Οι αγώνες των Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου, είναι αυτοί που ανοίγουν την αυλαία των play offs της Ευρωλίγκας.

Πρώτες θα αναμετρηθούν η Εφές με την Ρεάλ (20.00 ώρα Ελλάδος) με τους Τούρκους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Στην κανονική περίοδο στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία νίκη εκτός έδρας: Εφές-Ρεάλ 65-73, Ρεάλ- Εφές 83-108.

Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν 3οι με σκορ 22-12 και είχαν την 2η καλύτερη επίθεση  της Ευρωλίγκας με 84 πόντους ανά μέσο όρο. Από την άλλη οι Ισπανοί δεν έκαναν την καλύτερη σεζόν τους, ενώ κινδύνευσαν και με αποκλεισμό από την 8αδα. Όμως δύο νίκες με Φενέρ και Ολυμπιακό την έφεραν στην 6η θέση με σκορ 20-14.

Στο παρελθόν έχουν ξαναβρεθεί σε πλέι οφς την περίοδο 2014-2015, όπου την πρόκριση πήρε η Ρεάλ με 3-1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πάμπλο Λάσο δεν υπολογίζει τον τραυματία Άντονι Ράντολφ, τον Βενσάν Πουαριέ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) καθώς και τον Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος θα συνεχίσει στο NBA. Στα θετικά της υπόθεσης θα έχει στην διάθεση του τον Σέρχιο Γιουλ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν από την άλλη δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα απουσιών.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι: Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Τόμας Τραβίσκι (Πολωνία).

Δύο ώρες αργότερα περίπου (21.45 ώρα Ελλάδος) η Αρμάνι υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι χωρίς φαβορί θα μπορούσε να πει κάποιος, καθώς είναι ο πιο αμφίρροπος αγώνας.

Οι γηπεδούχοι στην κανονική περίοδο νίκησαν και στους δύο αγώνες τους Βαυαρούς (Μπάγερν-Αρμάνι 79-81, Αρμάνι-Μπάγερν 75-51) και τερμάτισε 4η με σκορ 21-13, και η Μπάγερν 5η με σκορ 21-13 επίσης.

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα επιστρέφει στα πλέι οφς μετά από το 2014, όπου αποκλείστηκε από την Μακάμπι με 1-3 παρά το πλεονέκτημα έδρας και θέλει την πρόκριση ώστε να βρεθεί στο Final 4 μετά από 29 χρόνια!

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν η έκπληξη της σεζόν καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στα πλέι οφς και είναι η πρώτη γερμανική ομάδα συνολικά που προκρίνεται.

Οι Ιταλοί θα έχουν στην διάθεση τους τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ενώ οι Βαυαροί δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι: Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Φερνάντο Ρόσα (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία).

Επιμέλεια: Κατερίνα Καμζέλα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *