Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακρόν και Τζόνσον κόντρα στην European Super League

Share

Από χθες κιόλας, σε διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης, έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες για τις 12 ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν στην European Super League. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την δημιουργία αυτού του πρωταθλήματος.

Η γαλλική προεδρία τόνισε χαρακτηριστικά:

«Χαιρετίζουμε τη θέση των γαλλικών ομάδων να μην αποδεχθούν να συμμετάσχουν στην European Super League η οποία απειλεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του αθλητικού πνεύματος. Το γαλλικό κράτος θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που έλαβαν οι LFP, FFF, UEFA και FIFA για την προστασία της ακεραιότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων».

Από την άλλη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με ανάρτησή που έκανε στο Twitter, υποστηρίζει πως αυτή είναι μια κίνηση που θα προκαλέσει ζημιά μιας και οι 12 αυτές ομάδες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους φιλάθλους και στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Τα σχέδια για την European Super League θα ήταν πολύ ζημιογόνα για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να αναλάβουν δράση. Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου πριν να κάνουν περαιτέρω βήματα».

Ιωάννης Ρούσσος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *