Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0: “Ανάσα” για τους Αγρινιώτες! [vid]

Share

Η νίκη του Παναιτωλικού επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, με αυτογκολ του Λισγάρα (84’), κράτησε ζωντανή την ομάδα του Αγρινίου στην μάχη της για την παραμονή στη Σουπερ Λιγκ. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία”, δεν εντυπωσίασε ωστόσο, παρέμεινε σταθερή στην βαθμολογία των πλέι άουτ.

Ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναιτωλικός, πήρε προβάδισμα με το αυτογκολ του Λισγάρα στο 84’, και κατάφερε στο τέλος, να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς. Με αυτά τα δεδομένα, ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην προτελευταία θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ με 24 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης με 30 βαθμούς παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση.

Σταθερός ο Παναιτωλικός- Ανησυχία για Τσότσαλιτς

Σε όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου αμφότερες οι ομάδες αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και να κάνουν αξιόλογες ευκαιρίες. Μάλιστα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, ήταν πιο σταθερή στο πρώτο ημίχρονο με τρεις τελικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο καμία να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Βέλχουλστ. Η “λύτρωση” για τον Παναιτωλικό ήρθε έπειτα από ασυνεννοησία της άμυνας της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” με τον Λισγάρα να στέλνει την μπάλα στο τέρμα της ομάδας του.

Για τους Αγρινιώτες, ο τραυματισμός του Τσότσαλιτς στο 34’, προκαλεί “πονοκέφαλο” για τα “καναρίνια”. Οι εξετάσεις θα δείξουν εάν πρόκειται για τράβηγμα ή θλάση και με αυτό το σενάριο, ο Βόσνιος αμυντικός ενδεχομένως, να χάσει τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το επόμενο Σάββατο(24/4). Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστούν και οι Μεντόζα και Ντίαζ, οι οποίοι αισθάνθηκαν ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Νίκο Καρέλη να αντικαθιστά τον δεύτερο στο 81’.

Πρώτη ουσιαστική φάση στο 82’ ο Μπεντινέλι

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων Σμύρνης, δεν έβρισκε τα πατήματα του στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του τελική μόλις στο 49ο λεπτό. Μάλιστα στο 31’, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ και ο Τομας Μπεντινέλι άνοιξε το σκορ με μάκρινό σουτ. Το γκολ ακυρώθηκε, ως φάουλ του Λισγάρα στην προηγούμενη φάση. Η ομάδα του Μάκη Χάβου, στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε περισσότερο συγκεντρωμένη στην άμυνα και είχε ομαλές μεταβιβάσεις της μπάλας. Η πιο ουσιαστική φάση του Απόλλωνα ήρθε στο 82’ με τον Μπεντινέλι να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, και τον Κνετ να διώχνει σε κόρνερ.

Πού κρίθηκε το ματς: Οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Δέλλα στο 64’ και η είσοδος των Ντάλσιο Ματσόλα και Μπαρμπόσα, άλλαξαν άρδην την εικόνα του αγώνα, από πλευράς Παναιτωλικού. Φάνηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ τους στην στιγμή του ματς. Ο Μπαρμπόσα γύρισε την μπάλα στον Ντάλσιο, εκείνος με τη σειρά του με σέντρα- ασίστ στον Ματσόλα, τον Κνετ να λέει “όχι” στην κεφαλιά του Ματσόλα, με αποτέλεσμα ο Λισγάρας που ακολουθούσε τη φάση να στείλει κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

MVP: Χόρχε Ντίαζ. Η “μπάλα” παίχτηκε ανάμεσα στον Ντίαζ και τον Μανθάτη, ωστόσο ο Ουρουγουανός αρχηγός των γηπεδούχων ήταν πιο καταλυτικός και αποτελεσματικός.

Μετά τη λήξη του ματς ο βοηθός του Μάκη Χάβου, Θοδωρής Αντωνόπουλος, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA τόνισε πως, “Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα μας αδικεί. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το τακτικό πλάνο. Το παιχνίδι κρίθηκε σε μια φάση. Θα μπορούσαμε να έχουμε εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφησε ο αντίπαλος. Τώρα πρέπει να βρούμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε στη συνέχεια”.

Για τον Παναιτωλικό, ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας, δήλωσε: “ Δε μπορούμε να χαμογελάμε, έχουμε δρόμο ακόμα. Ήταν ένα παιχνίδι όπου νομίζω η νευρικότητα που είχαμε φάνηκε πάρα πολύ, όπως και το πάθος αλλά και το πόσο το θέλαμε. Κερδίσαμε και θα γίνει μεγάλη μάχη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα παρατήσουμε.

Είναι μεγάλο το άγχος και μπορούμε να ζούμε με αυτό. Δε χαμογελάμε, όμως, συνεχίζουμε γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια καλή αρχή για να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα”.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας) : Κνετ, Μανθάτης, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς (34’ Καρασαλίδης), Περέιρα(63’ Ντάλσιο), Ντίαζ(81’ Καρέλης), Ντινγκά, Ντουάρτε, Αριγίμπι(,64’ Μπαρμπόσα) Μεντόζα, Βέργος (64’ Ματσόλα)

Απόλλων Σμύρνης( Μ. Χάβος): Βελχούλστ, Χουχούμης. Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ( 88’ Ρωσση), Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι , Ιωαννίδης( 66’ Ντάουντα), Φερνάντεθ(78’ Μουνιέ)

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *