Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

‘Άνετα’ στον τελικό του Monte Carlo o Στέφανος Τσιτσιπάς!

Share

Μόλις 70 λεπτά ήταν αρκετά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, προκειμένου να φτάσει στον 3ο τουρνουά Masters 1.000!

Τη στιγμή που μάθαινε ότι ο νικητής του Μουνάρ-Μοντέιρο θα είναι ο πρώτος αντίπαλος στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ‘κατάπιε’ με 6-2,6-1 τον Νταν Έβανς, και αύριο θα είναι το φαβορί για τον πρώτο του τίτλο Masters. O Βρετανός έδειχνε πολύ καταπονημένος από την τεράστια νίκη επί του Τζόκοβιτς, αλλά και την υπερπροσπάθεια χθες για 2:44′ κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν. Η αλήθεια είναι ότι κυλούν άψογα για τον συμπατριώτη μας στο Monte Carlo έως τώρα καθώς επωφελήθηκε από τους αποκλεισμούς Τζόκοβιτς-Ναδάλ ήδη, και αφετέρου είναι πολύ μικρός ο χρόνος παραμονής του στο court.

Tsitsipas Storms Past Garin To Monte Carlo Quarterfinals - Greek City Times

Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα του ματς και μπήκε με πολύ επιθετικές βλέψεις, κάνοντας πρώτος break στο 4ο game (3-1). Παρά την άμεση απάντηση του Έβανς (3-2), ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο στις επιστροφές του όσο και από τη βασική γραμμή με αποτέλεσμα να πετύχει άλλα δύο breaks μέχρι το τέλος του εναρκτήριου σετ για το 6-2. Με τη ψυχολογία υπέρ του, ο Στέφανος συνέχισε να κυριαρχεί στο κεντρικό court του Monte Carlo, πιστοποιώντας την ανωτερότητά του με δύο ακόμη breaks στο 2ο σετ, ολοκληρώνοντας την απόλυτα ελεγχόμενη νίκη του μετά από μόλις 70 λεπτά αγώνα.

Επικεντρώνοντας στα νούμερα της αναμέτρησης ο Στεφ είχε 79% σε κερδισμένους πόντους πρώτου, και 65% σε δεύτερο, δείχνοντας την κυριαρχία του στο σερβίς, ενώ από το 5-2 του πρώτου σετ, μέχρι το 1-0 του δεύτερου ο Στεφ πήρε 11 συνεχόμενους πόντους!

Το δεύτερο μέρος της ημιτελικής φάσης θα λάβει χώρα σε λίγα λεπτά. Εκεί ο Ρούμπλεφ θα μονομαχήσει με τον Κάσπερ Ρούουντ. Ο Νορβηγός θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, έχοντας ήδη αφήσει εκτός τους Καρένιο Μπούστα και Φάμπιο Φονίνι…

Ηλίας Σιαφάκας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *