Type to search

Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Διακρίσεις για το ελληνικό Ταεκβοντό στη Σόφια

Share

Η ελληνική αποστολή, επέστρεψε στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό που διεξήχθη στη Σόφια, έχοντας στη φαρέτρα της δύο μετάλλια – ένα ασημένιο και ένα χάλκινο – , τρεις πέμπτες θέσεις και εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές.

Η ελληνική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό ανδρών- γυναικών στη Σόφια της Βουλγαρίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με απολογισμό δύο μετάλλια για τη χώρα μας, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, καθώς και τρεις πέμπτες θέσεις, η ελληνική αποστολή κατάφερε παρά τις δύσκολες- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- συνθήκες, να δείξει το «μαχητικό» πρόσωπό της.

Ο Διονύσης Ραψομανίκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -54 κιλών. Ο 23χρονος πρωταθλητής «υπερέβη εαυτόν» και εν τέλει άφησε πίσω του την 5η θέση που τον «κυνηγούσε» στα τελευταία τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης αναδείχθηκε « χάλκινος » πρωταθλητής στην κατηγορία των –68 κιλών. Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, καθώς και τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας, τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Κωνσταντίνος Χαμαλίδης: « Το περίμενα χρόνια το μετάλλιο- Στόχος μου η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής του Ταεκβοντό Κωνσταντίνος Χαμαλίδης μίλησε αποκλειστικά στο SportReview και τη Σοφία Τζιούβελη, για την διάκριση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την αγωνιστική κατάστασή του με αφορμή το «λουκέτο» στον αθλητισμό, καθώς και για το «στοίχημα» της πρόκρισής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Ήταν ένα μετάλλιο που το περίμενα χρόνια στην κατηγορία ανδρών. Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μαζί με την ομοσπονδία και τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την διάκριση, παρόλα αυτά πρέπει να μένω προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ πως είμαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και εγώ αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της προ-ολυμπιακής ομάδας αυτό το οφείλουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει η ομοσπονδία μας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τρέχουμε συνέχεια σε αγώνες και προπονητικά καμπ· είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα.»

Για την «μάχη» του για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο,

« Αισθάνομαι πολύ ήρεμος και έτοιμος αυτή την στιγμή την περίμενα εδώ και πέντε χρόνια ήρθε η ώρα να την ζήσω, να την απολαύσω και να την κατακτήσω. Είναι πολύ δύσκολο να σου λένε ότι αυτό που περίμενες και προετοιμαζόσουν για τέσσερα χρόνια θα πάρει αναβολή για ένα χρόνο. Παρόλα αυτά προσπαθούσα καθημερινά να δω την καλή και θετική πλευρά των πραγμάτων ,ότι δηλαδή, θα έχω περισσότερο χρόνο να προετοιμαστώ και σωματικά και ψυχολογικά.

Αξιόλογες οι υπόλοιπες εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής

Επιπλέον, ελπιδοφόρες εμφανίσεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πέμπτη θέση, πραγματοποίησαν, η Φένια Τζέλη, έτερο μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας (- 57 κιλά), όπως και η Χριστιάνα Τυρολόγου ( – 53 κιλά) ως μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας. Στους άνδρες, ο Απόστολος Τεληκωστόγλου (μέλος επίσης της προ- Ολυμπιακής ομάδας), κατέκτησε την πέμπτη θέση στην κατηγορία των – 80 κιλών.

Η αγωνιστική απραξία των αθλητών λόγω του κορωνοϊού, είχε ως συνέπεια την εξαιρετική μεν αλλά εκτός βάθρου, εμφάνιση της Νάσιας Μητσοπούλου ( -67 κ.) , μέλους της προΟλυμπιακής ομάδας, η οποία ηττήθηκε στον γύρο των 16 , με 28- 22 , από την Ιταλίδα «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης Ντανιέλα Ρότολο. Ομοίως, η Ελένη Βασιλειάδου ( – 62 κ.) αποκλείστηκε στον γύρο των 16 από την Τουρκάλα Γιαμάν με με 14-1 . Ντεμπούτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τον Σταύρο Τσιπούνη ( – 74 κ. ) με ίδιο απολογισμό. Αξιόλογες και οι παρουσίες των αθλητών Νίκου Τζέλλου (-87κ.), Νικόλαου Καλαϊτσίδη (-63κ.), Ιωσήφ Διαμαντίδη(+87κ.), Ασπασίας Μούκα( -73κ.) και Γραμματικής Χρηστίδου (+73κ.) και Ιωάννας Κουτσού( -46κ.).

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει αρκετά την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών, λόγω του αυστηρού λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην αθλητική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι εμφανίσεις των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελούν καθαρή νίκη, δεδομένων δε και των συνθηκών, δίνοντας με την σειρά τους οι ίδιοι ένα «momtong chirugi» (μεσαία ευθεία γροθιά) στον κορωνοϊο.

Επιμέλεια : Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *