Type to search

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Επιστρέφει το ελληνικό Ταεκβοντό στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Share

Η 19χρονη αθλήτρια Φένια Τζέλη, στο προ- Ολυμπιακό και προ Παρα- Ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια (7-9/5), κατάφερε, στην κατηγορία των -57κ., να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι. Η ελληνική παρουσία στο θεσμό επιστρέφει μετά από 11 χρόνια.

Ένας νέος κύκλος Ολυμπιακών διαδρομών ξεκινά για το ελληνικό Ταεκβοντό, με την Φένια Τζέλη να παίρνει την ιστορική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η 19χρονη αθλήτρια, μαζί και με την υπόλοιπη προ Ολυμπιακή ομάδα Ταεκβοντό βρέθηκαν στη Σόφια της Βουλγαρίας για το European Qualification Tournament for Tokyo 2020 Olympic Games από 7 έως 9 Μαΐου.

Η 19χρονη από τα Τρίκαλα, είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018. Κατάφερε να κερδίσει και τους τρεις αγώνες και με τεράστια αγωνιστική ωριμότητα να πάρει το εισιτήριο για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Η Τζέλη, στον τελικό, κατάφερε να κερδίσει την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο το 2016, την Ιρανή Κίμια Αλιζαντέχ (Ομάδα Προσφύγων). Στον αγώνα, αν και βρέθηκε να χάνει στη δεύτερη περίοδο με 1-0, έκανε την ανατροπή, και προηγήθηκε με 2-1, παίρνοντας στο τέλος άλλον έναν (3-1) και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Το ελληνικό Ταεκβοντό επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τελευταία παρουσία το 2012. Από το 1992, η χώρα μας έχει κερδίσει 5 Ολυμπιακά μετάλλια.

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κώστας Χαμαλίδης έχασε από τον Νέζνταντ Χούσιτς με 12-4, και ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου σε έναν εξαιρετικό αγώνα, ηττήθηκε 28-25 από τον Τσέχο Νταβίντ Σίμεκ, με τον Τσέχο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 8 παρατηρήσεις.

Στο Παρα-Ολυμπιακό τουρνουά για την πρόκριση στους Παρα Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος (-75κ.) θα αντιμετωπίσει σήμερα (9/5) τον Ούγγρο Φούλοπ, για τον α’ γύρο της κατηγορίας των -75κ. στο European Qualification Tournament for Tokyo 2020 Olympic Games.

Οι δηλώσεις της Φένιας Τζέλη για την επιτυχία της:

«Είναι μοναδική αυτή η στιγμή. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Και ήρθε μέσα από δυσκολίες. Αλλαγή ημερομηνιών, αλλαγή πλάνων.

Τώρα σχεδιάζουμε το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω βιώσει ξανά την ατμόσφαιρα Ολυμπιακών Αγώνων. Το συναίσθημα το 2018 στο Μπουένος Άιρες ήταν παρόμοιο. Όμως τώρα είναι μια διαφορετική διοργάνωση και το επίπεδο μεγαλύτερο και φυσικά πιο δύσκολο. Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικό.

Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε πιο έμπειρες αντιπάλους.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους προπονητές της προΟλυμπιακής ομάδας και φυσικά του σωματείου μου, του ΣΟΑΤ Τρικάλων που εδώ και χρόνια έχουν σκύψει από πάνω μου για να καλύπτουν όλες μου τις ανάγκες.

Θα κρατήσω στην καρδιά μου όλη αυτήν τη διαδρομή με την προΟλυμπιακή ομάδα. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές και είναι κρίμα που δεν πήραμε και άλλες προκρίσεις. Τις αξίζαμε».

Συγχαρητήρια έστειλε με ανακοίνωσή του μέσω Τwitter και ο Λευτέρης Αυγενάκης

Επιμέλεια : Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *