Type to search

1.000 θεατές 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 2ος ΟΜΙΛΟΣ B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ basket Basket league Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πανιώνιος

Πανιώνιος: Έλιωσε τη Μύκονο και πάει «σφαίρα» για άνοδο

Share

Με «έκτο» παίκτη ο Πανιώνιος

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας» αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους φιλάθλους του «Ιστορικού», οι οποίοι συνέρρευσαν μαζικά για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στην προσπάθεια που πραγματοποιεί για άνοδο στην Α2 κατηγορία μπάσκετ. Ύστερα από την πικρή ήττα στην Μύκονο από την τοπική ομάδα, o Πανιώνιος αγωνιζόταν με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Οι περίπου 1.000 φίλοι της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν σταματούσαν δευτερόλεπτο να τραγουδούν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες της ομάδας τους.

\

Προβάδισμα οι «πάνθηρες». Αντέδρασαν οι «κυκλαδίτες»

Έτσι λοιπόν, μέσα σε μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και παρουσία της εμβληματικής φιγούρας της ομάδας, Φάνη Χριστοδούλου να κάθεται στον πάγκο των γηπεδούχων, οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, προηγούμενοι με σκορ 7 – 2. Το προβάδισμα απέκτησε νωρίς διψήφια τιμή (21-10) έπειτα από μεγάλα σουτ των Αντωνάκη και Χάλαρη. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 24 – 18 υπέρ του «Ιστορικού» και την ομάδα της Μυκόνου να έχει διορθώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα «κακώς κείμενα», κυρίως χάρη σε επιθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δημήτρης Σταμάτης, ένας πρώην «πάνθηρας». Η δεύτερη περίοδος ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με το πρώτο. Από πλευράς Πανιωνίου, ο Ιωάννης Σαχπατζίδης είχε ήδη αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή για την ομάδα του. Ο έμπειρος σέντερ είχε, έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, σημειώσει τους 18 από τους 48 πόντους της ομάδας του. Η παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν καταλυτική και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, η είσοδος του Άγγελου Τσάμη στο παρκέ προσέφερε νέα πνοή στους φιλοξενούμενους, κυρίως λύσεις στο σκοράρισμα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να παίξουν άμυνα. Θετική η παρουσία του Καμπούρη, ο οποίος επιστρατεύτηκε για τους κυκλαδίτες, εξαιτίας της πτωχής συνεισφοράς του Γιώργου Διαμαντάκου στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Ένα καλάθι του Δημήτρη Σταμάτη και ένα τρίποντο «δια χειρός» Άγγελου Τσάμη έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48 – 43 υπέρ του «Ιστορικού».

«Ιστορικός»… διασυρμός

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Πανιωνίου, ο οποίος πίεσε περισσότερο στην άμυνα και «βομβάρδισε» το καλάθι της Μυκόνου. Στο 22 – 9 το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου, εξέλιξη που προσέφερε ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» στους γηπεδούχους ενόψει της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Τα «όργια» του Ιωάννη Σαχπατζίδη συνεχίστηκαν, με αποκορύφωμα την φάση του 32ου λεπτού, όπου οι παίκτες των γηπεδούχων συνέλλεξαν δύο επιθετικά ριμπάουντ και αφού δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν όπως έπρεπε επιθετικά, παρενέβη ο Δημήτρης Βεργίνης με κλέψιμο και πάρε – βάλε πάσα στον Σαχπατζίδη. Ο Έλληνας σέντερ κάρφωσε το αντίπαλο καλάθι και ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς, μέσα σε πανδαιμόνιο από τις κερκίδες. Μάλιστα, οι παίκτες του Πανιωνίου παρά την μεγάλη υπέρ τους διαφορά, δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν τους αντιπάλους τους και να διεκδικούν κάθε μπάλα με αξιοσημείωτη αυτοθυσία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια κατοχών για τη Μύκονο και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό για τους «πάνθηρες». Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως κάτι άλλο αξιοσημείωτο, με τον Πανιώνιο να παίρνει σπουδαία νίκη με σκορ 87 – 69 και να ετοιμάζεται για τον «τελικό των τελικών» την προσεχή εβδομάδα.

MVP και το όνομα αυτού, Ιωάννης Σαχπατζίδης

Η πληθωρική παρουσία του σέντερ των γηπεδούχων, Γιάννη Σαχπατζίδη προσέφερε την απαιτούμενη ώθηση τους «πάνθηρες» προκειμένου να εξασφαλίσουν το «ροζ φύλλο» αγώνα. Αναντίρρητα, ο ψηλός του Πανιωνίου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και ήταν στην κυριολεξία… ασταμάτητος. Σπουδαία συνεισφορά και στην άμυνα για τον 29χρονο σέντερ, ο οποίος περιόρισε σημαντικά τον Γιώργο Διαμαντάκο και τον υποχρέωσε να κινηθεί σε πολύ «ρηχά νερά». Άξιοι συμπαραστάτες του, ο Τάσος Αντωνάκης, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος πίσω από τη γραμμή των 6.75, έχοντας 4/5 προσπάθειες. Από κοντά και διψήφιοι οι Στάθης Παπαδιονυσίου (11π.), Δημήτρης Βεργίνης (11π.) και Χρήστος Σκάνδαλος (10π.).

Το «ναυάγιο» της Μυκόνου

Από το κυκλαδίτικο ναυάγιο, διασώθηκαν οι  Σταμάτης (15π.), Τσάμης (15π.) και Σπυρόπουλος (12π.) με τους τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων να είναι και οι μοναδικοί που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα διψήφιοι. Το δίχως άλλο, έλειψαν πολύ το παιχνίδι κάτω από τη στεφάνη και οι πόντοι των ψηλών από το ζωγραφιστό. Έλειψε όμως και το εύκολο σκορ το οποίο στο προηγούμενο παιχνίδι προσέφερε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς δεν κατόρθωσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Το μπάσκετ που ενώνει

Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού και ενώ οι έξαλλοι πανηγυρισμοί δεν είχαν ακόμη κοπάσει στο στρατόπεδο των «κυανέρυθρων», οι δύο προπονητές εθεάθησαν να συνομιλούν σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό ύφος και μάλιστα επιβεβαίωσαν τον σεβασμό που τρέφει ο ένας για το έργο του άλλου. Περικλής Ταυρόπουλος και Γιάννης Τζήμας είναι δύο μπασκετάνθρωποι τους οποίους ενώνει το πάθος και η αγάπη για το άθλημα. Σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κατάσταση, προθυμοποιήθηκαν να απαντήσουν τις ερωτήσεις για το παιχνίδι μαζί. Για τους θριαμβευτές, ο κόουτς Ταυρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. «Στο πρώτο παιχνίδι η Μύκονος, έβγαλε ενέργεια, ήταν καλύτερη και αυτό φάνηκε σε πολλούς τομείς. Όπως αντίστοιχα σήμερα και εμείς φανήκαμε ανώτεροι, κυριαρχήσαμε πλήρως σε όλους τους τομείς και φτάσαμε σε μία άνετη νίκη. Βγάλαμε πολλή ενέργεια και νομίζω πως κερδίσαμε απόλυτα δίκαια. Όμως, όπως φαίνεται έχει γίνει μισή δουλειά και για τους δυο μας». Για την ομάδα της Μυκόνου, τη «σκυτάλη» των δηλώσεων παρέλαβε ο κόουτς Τζήμας, ο οποίος πρώτα πρώτα, συνεχάρη τους νικητές για την σπουδαία παράσταση στο κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας». «Σήμερα ο Πανιώνιος έβγαλε θυμό, πήρε τρομερή ενέργεια από τον κόσμο του, ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, μίλησε ακόμη για τα δύο πρόσωπα που έδειξε η ομάδα του στα δύο παιχνίδια της σειράς. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ομάδα του λέγοντας πως «η ομάδα αυτή δεν είχε ποτέ σταρ, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναδεικνύαμε ξεχωριστούς πρωταγωνιστές». Ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας όμως αναφέρθηκε και στους μακροχρόνιους τραυματίες της Μυκόνου και αποκάλυψε πως ο Καράμπουλας, αν και ξεκίνησε στην πεντάδα, ταλαιπωρήθηκε όλη την προηγούμενη βδομάδα με πρόβλημα υγείας. Επισήμανε πως το φαβορί της σειράς, ήταν, είναι και παραμένει ο Πανιώνιος. «Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Πανιώνιος με αυτή την ομάδα και με αυτούς τους παίκτες έφτασε μία ανάσα από το Φ4 του Κυπέλλου. Πιστεύω πως οι μισές ομάδες της Α1 εάν έρθουν να παίξουν εδώ, θα χάσουν. Αυτό δείχνει πως εμείς θα πρέπει να παλέψουμε περισσότερο εάν θέλουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Η Μύκονος είναι μία ομάδα δύο χρόνων. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αδυναμίες μας, αλλά γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Κλείνοντας θα ήθελα να πω και κάτι άλλο βλέποντας αυτές τις δύο ομάδες να παίζουν για μία θέση ανόδου. Οι ομάδες αυτές ανήκουν στο επίπεδο της Α2».

Από πλευράς καλαθοσφαιριστών, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Γιάννης Σαχπατζίδης δήλωσε πως: «Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για εμάς. Στη Μύκονο δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Νομίζω πως την διαφορά έκαναν το πάθος και η διάθεση που δείξαμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Για πολλά παιδιά είναι πρωτόγνωρες οι εικόνες από αυτό το γήπεδο και ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε για να μας απελευθερώσει». Ενόψει του επερχόμενου παιχνιδιού, ο σέντερ της ομάδας του Πανιωνίου επισήμανε πως: «Από Δευτέρα έχουμε να κοιτάξουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Νομίζω ότι θα δείξουμε το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια». Αναφορικά τέλος με τους προσωπικούς στόχους, αναφέρθηκε πως αυτοί περνούν σε μεγάλο βαθμό μέσα από την συλλογική προσπάθεια.

Ι. Σαχπατζίδης: «Για πολλά παιδιά είναι πρωτόγνωρες οι εικόνες από αυτό το γήπεδο και ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε για να μας απελευθερώσει»

Δηλώσεις έκανε και ο πολύπειρος γκαρντ και εμβληματικός αρχηγός του Πανιωνίου, Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη του κοινού. «Ο κόσμος μας σήμερα ήταν συγκλονιστικός. Πάντα ήταν κοντά μας, σε όλα τα παιχνίδια, αλλά σήμερα ήταν συγκλονιστικοί. Μας βοήθησε πολύ αυτό, ιδίως όταν το σκορ ήταν κοντά. Γνωρίζαμε πως σήμερα το παιχνίδι ήταν do or die. Ξεκινήσαμε δυνατά και δεν δώσαμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά το καθαρίσαμε. Πήραμε μία σημαντική νίκη και το ερχόμενο Σάββατο και πάλι στην έδρα μας θα πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο. Χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί η Μύκονος είναι μία ομάδα που έχει ποιότητα». Ο γκαρντ του «Ιστορικού»  επεσήμανε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ομάδα, με δεδομένο πως αυτή είναι η τρίτη θητεία του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. «Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην καρδιά μου, έχουμε μία πολύ ωραία σχέση και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προέδρους και φυσικά στον Φάνη Χριστοδούλου που φέτος βρίσκεται κοντά μας. Οι συνθήκες αυτές μας έχουν κάνει να πιστέψουμε στην ομάδα και γιατί όχι να παραμείνω κι εγώ τα επόμενα χρόνια και να βοηθάω» κατέληξε ο Βεργίνης.

Δ. Βεργίνης: «Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην καρδιά μου, έχουμε μία πολύ ωραία σχέση και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προέδρους και φυσικά στον Φάνη Χριστοδούλου που φέτος βρίσκεται κοντά μας»

Το σκορ δεκαλέπτων: 24 – 18, 48 – 43, 70 – 52, 87 – 69

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ (Ταυρόπουλος, Καλούδης): Μάντζαρης 4, Σκάνδαλος 10 (2), Παπαδιονυσίου Γ. 6 (2), Παπαδιονυσίου Ευ. 11 (1), Αντωνάκης 12 (4), Σαχπατζίδης 25 (1), Σταθόπουλος 3 (1), Χάλαρης 5 (1), Βεργίνης 11 (2), Λάζαρης, Χρήστου, Καραϊσκος.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Τζήμας): Σταμάτης 15 (2), Τζόρτζεβιτς 4, Μάρτζος, Καράμπουλας 9 (2), Σπυρόπουλος 12, Διαμαντάκος, Καμπούρης 9 (1), Τσάμης 15 (3), Σπυριδωνίδης 5 (1), Ονάσογλου 2.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Tags: