Type to search

SUPERLEAGUE 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προοδευτική-Αιγάλεω ΑΟ 0-2: Μεγάλο διπλό με Βλαχομήτρο το “Σίτι”!

Share

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βλαχομήτρο (δύο γκολ) και Τσιλιγγίρη (δύο ασίστ) το Αιγάλεω πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στο Κερατσίνι και το “Παναγιώτης Σαλπέας” απέναντι στην Προοδευτική και ξέφυγε σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Αντιθέτως, στο ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο της η Προοδευτική παραδόθηκε αμαχητί με κακή εμφάνιση και θα δώσει μάχη για να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! 

“Εκρηκτική εκκίνηση και γρήγορο προβάδισμα για το Αιγάλεω” 

Παρά το γεγονός πως η Προοδευτική μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που σκόραραν στην πρώτη καλή στιγμή τους. Μόλις στο 4′ ο Βλαχομήτρος πλάσαρε εύστοχα τον Αστρά ύστερα από πάσα του Ηλία Τσιλιγγίρη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 0-1. Ακουλούθησε ανούσια κατοχή για τους γηπεδούχους χωρίς ουσιαστική απειλή, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τη συνοχή τους, έκλειναν τους χώρους και ήλεγχαν το παιχνίδι. Στα μισά του πρώτου μέρους το Αιγάλεω διπλασίασε το προβάδισμα του και πάλι με τον Βλαχομήτρο, ο οποίος στο 22′ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα και πάλι από τον εξαιρετικό Ηλία Τσιλιγγίρη σκόραρε για το 0-2. Η ατμόσφαιρα πάγωσε ολοκληρωτικά μετά και το δεύτερο αυτό γκολ, με τα περίπου 1000 άτομα που βρέθηκαν στην κερκίδα να μην ικανοποιούνται από όσα έβλεπαν από την ομάδα τους.  Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και το γεγονός πως το παιχνίδι παρακολούθησε και ο τέως τεχνικός της Προοδευτικής  και νυν της ΠαναχαΪκής Σούλης Παπαδόπουλος. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Θωμά Γράφα  να πηγαίνει με ένα καλό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

“Κακό δεύτερο μέρος, λιγοστές φάσεις και πολλές…αψιμαχίες” 

Στην επανάληψη οι “μπλε” του Αιγάλεω μπήκαν αρκετά δυνατά με σκοπό να σκοράρουν ακόμη ένα τέρμα και να τελειώσουν το παιχνίδι. Η κεφάλια του Κόλλα στο 47′ δεν είχε αποτέλεσμα, με τους “βυσσινί” της Προοδευτικής να απειλούν για πρώτη φορά, με τον Ευθυμίου δύο λεπτά αργότερα. η ομάδα του Χαραλαμπίδη όπως ήταν λογικό προσπάθησε να βρει τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, κυρίως με τους Παυλίδη και Χούγκο οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τον νεοεισελθών Νίκο Γιαννιτσάνη. Οι αλλαγές του Χαραλαμπίδη περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν τους γηπεδούχους, με το παιχνίδι να πέρνει φωτιά στο 68′ μετά και από ένα φάουλ πάνω στον Τσιλιγγίρη. Αψιμαχίες και συγκρούσεις μεταξύ των παικτών ακολούθησαν, ενώ έπεσαν και κάποια αντικείμενα από την κερκίδα. Ένταση υπήρξε ανάμεσα και στους οπαδούς των γηπεδούχων με τα περίπου 25 άτομα των φιλοξενούμενων. Στο 78′ και πάλι ο Βλαχομήτρος δεν κατάφερε να σκοράρει για τρίτη φορά, αφού το πλασέ που επιχείρησε έφυγε στο πλαϊνό δίχτυ του Αστρά. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το Αιγάλεω να φεύγει με τους τρεις βαθμούς που το ανέβασαν στους 19 και έτσι απέκτησαν απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη η Προοδευτική δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, παρέμεινε χαμηλά στους 11 βαθμούς και θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Κατσικογιάννης, με βοηθούς τον κ. Κόλλια και τον κ. Κωνσταντίνου από το σύνδεσμο Ηπείρου. Τέταρτος ο κ. Μαχαίρας της ΕΠΣ Αθηνών.

Χρέη παρατηρητή είχε η κα. Κασκαντίρη Ευγενία (Δυτ. Αττικής)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Προοδευτική (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Αστράς, Καρρίκι, Νικόλης (41′ Νταβιώτης), Πότση, Μεγαρίτης (77′ Αγγελόπουλος), Παυλίδης, Χούγκο, Λούκαρης, Ευθυμίου (53′ Πίσσας), Φαζός, Μάντιτς (46′ Γιαννιτσάνης)

Αιγάλεω ΑΟ (Θωμάς Γράφας): Σκαφίδας, Σκεντεράι (88′ Νικολακόπουλος), Μπούσης, Παπανικόλας, Φουρλάνος, Τσίτσαρης, Μπαστιάνος (65′ Κωστανάσιος), Σταματάκης (65′ Πολυχρόνης), Κόλλας, Τσιλιγγίρης (88′ Καμαρά), Βλαχομήτρος (73′ Δημούτσος)

Θάνος Βλάχος 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *