Type to search

Bundesliga Κεντρική Λειψία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντομινίκ Σομποσλάι: Όταν το Football Manager, δεν αντιγράφει την πραγματικότητα

Share

Όντας ένας από τους πιο υποσχόμενους νεαρούς μέσους, τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στο γνωστό παιχνίδι Football Manager, ο Ντομινίκ Σομποσλάι, στην πρώτη του ουσιαστική «παράσταση» στο φετινό Champions League, δεν είχε την απόδοση που ο ίδιος θα ήθελε.

Ένας από τους πολλούς ταλαντούχος και νεαρούς ποδοσφαιριστές της Λειψίας, ο Ντομινίκ Σομποσλάι, την φετινή σεζόν θεωρείται από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου «συστήθηκε» αρχικά μέσα από το γνωστό παιχνίδι Football Manager, στο οποίο όσοι ασχολούνται γνωρίζουν πως η πορεία του είναι… πέντε αστέρων.

Δυστυχώς όμως, η σεζόν, που ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Σίτι, στο Champions League δεν έχει πλησιάσει τις προσδοκίες. Έχοντας ξεκινήσει βασικός και στα οκτώ φετινά παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο 22χρονος Ούγγρος, μέτρησε μόλις ένα γκολ και δύο ασίστ σε σύνολο 661 λεπτών. Παρόλο που λογίζεται ως κεντρικός μέσος, με αρκετά δημιουργικά χαρακτηριστικά, φέτος αγωνίζεται κυρίως στις πτέρυγες, γεγονός που μπορεί να ευθύνεται για τις «χαμηλές» του πτήσεις.

Παρόλα αυτά, στο γερμανικό πρωτάθλημα οι επιδόσεις του είναι καλύτερες. Σε 22 συμμετοχές (20 ως βασικός), με τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ σε 1.720 λεπτά, είναι αρκετά μεγαλύτερη η επιδραστικότητά του, στην ομάδα του Μάρκο Ρόζε.

Το μέλλον του Σομποσλάι κάνεις δεν μπορεί να το ξέρει, σίγουρα θα απασχολήσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, με την Άρσεναλ να τον έχει στα «μπλοκάκια» της από το 2020. Παράλληλα, σύμφωνα με τον έγκυρο σε μεταγραφικά ζητήματα, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ήδη κατά την διάρκεια της χρονιάς, σκάουτερ της Τσέλσι έχουν παρακολουθήσει τον Ούγγρο διεθνή.

Αναλυτικότερα, είχε αναφέρει: «Από ό,τι καταλαβαίνω, δεν γίνεται τίποτα με το μέλλον του Σομποσλάι σε αυτή τη φάση. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται. Είναι αλήθεια ότι η Τσέλσι εκτιμά τον παίκτη. Έχουν στείλει σκάουτερ να παρακολουθήσουν τον παίκτη.»

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *