Type to search

nottingham forest Premier League

Νότιγχαμ Φόρεστ: Τα δυο διαφορετικά «πρόσωπά» της, ίσως την βάλουν σε περιπέτειες

Share

Χωρίς κάποιον βαθμό έφυγε η Νότιγχαμ Φόρεστ -και- από την έδρα της Τότεναμ, με το σερί κακών αποτελεσμάτων μακριά από το «Σίτι Γκράουντ» να συνεχίζετε για άλλη μία αγωνιστική και να την βάζει σε… μπελάδες.

Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, ή αλλιώς, η απόδοση της Νότιγχαμ Φόρεστ εντός και εκτός έδρας. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα δυο «πρόσωπα» που παρουσιάζει η ομάδα του Στιβ Κούπερ και με την συμπλήρωση 26 αγώνων (13 εντός, 13 εκτός), γίνεται ξεκάθαρο πως αν δεν αλλάξει η εκτός έδρας εικόνα τους, οι «κόκκινοι» θα… μπλέξουν στην ουρά της βαθμολογίας.

Έχοντας παίξει 13 αγώνες, από τους μέχρι τώρα 26, εντός έδρας, η Νότιγχαμ έχει ένα αξιοπρεπέστατο ρεκόρ με πέντε νίκες πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες στο «Σίτι Γκράουντ». Νούμερα εξαιρετικά, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μια ομάδα, που μόλις ανέβηκε στην Premier League και έκανε πολλές μετάγραφες. Έχει συγκεντρώσει 20 από τους 26 βαθμούς εντός έδρας, με 17 γκολ υπέρ, 15 κατά και κερδίζει κατά μέσο όρο 1,54 βαθμούς ανά αγώνα. Αποτελέσματα που ξεχωρίζουν, είναι η νίκη απέναντι στην Λίβερπουλ (1-0) και η ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι (1-1).

Από την άλλη, μακριά από το Νότιγχαμ, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Σε 13 αγώνες έχει «μαζέψει» μόλις έξι βαθμούς, με μία νίκη, τρεις ισοπαλίες, εννιά ήττες και συνολικά γκολ 4-32, δείγμα της κακής αμυντικής λειτουργίας εκτός έδρας. Μοναδικό «διπλό», στην έδρα της Σαουθάμπτον, με 1-0, ενώ έχει τέσσερις ήττες από τους «μεγάλους», Μάντσεστερ Σίτι (6-0) Άρσεναλ (5-0), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0) και Τότεναμ (3-1).

Πάντως, οι φίλοι των «κόκκινων», δείχνουν να έχουν πάρει ψύχραιμα τις εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας τους, κάτι που φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο τις σχολιάζουν στα Social Media.

Γίνεται σαφές, πως ο Στιβ Κούπερ και οι παίκτες του, πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα που λέγεται «εκτός έδρας αγώνας», αν θέλουν να αποφύγουν τυχόν μπελάδες και να παραμείνουν στην Premier League. Τους απομένουν ακόμη έξι… ευκαιρίες!

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *