Type to search

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ – ΑΕ Ερμιονίδας 4-1: Επικράτηση ουσίας και ηρεμίας για τον “Ιστορικό”

Share

Στο πλαίσιο της 14ης  αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, στον τέταρτο όμιλο ο Πανιώνιος μετέτρεψε την αναμέτρηση με την ΑΕ Ερμιονίδας σε παράσταση για…έναν ρόλο. Οι Νεοσμυρνιώτες επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δύο αγωνιστικές (4-1) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα πλησίασαν την κορυφή και τον Αιολικό στους 2 βαθμούς!

“Εξαιρετικό πρώτο μέρος με φάσεις, γκολ και προβάδισμα για τον Ιστορικό”

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον «Ιστορικό» με γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 4′ λεπτό ο Ανδρέα Τσίπρας βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σαμαρά και με ωραίο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομαδα του για το 1-0. Η ομαδα του Νίκου Κούστα για ακομη ένα εντός έδρας παιχνίδι προσπαθούσε από το ξεκίνημα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων αφού εκείνοι επέλεξαν να περιμένουν  και με αντεπιθέσεις έψαχναν κάτι θετικό. Και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ο Πανιώνιος έκανε δύο τα τέρματα του στο 11′ με τον Γεωργούση να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Εκτός από τα δύο γρήγορα τέρματα η εικόνα των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική, με υψηλή πίεση και χαμένες ευκαιρίες. Μια τέτοια ήταν στο 13′ η σέντρα-σουτ του Πριόνα, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι φεύγοντας λίγο έξω.

Η ομάδα της Ερμιονίδας μετά τα εις βάρος της γκολ έβγαλε αντίδραση και απείλησε με τον Άντουνιτς, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Και ότι δεν κατάφερε εκείνος το κατάφερε ο Τρέσα στο 21′, ο οποίος με απίστευτο τελείωμα εκτός περιοχής σκόραρε και μείωσε για την ομαδα του σε 2-1. Γενικότερα το πρώτο ημίωρο είχε ωραίο ρυθμό εκατέρωθεν και από τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Φερεκίδη από τον Μπρέγκου. Αρκετός κόσμος για άλλη μια φορά στο γήπεδο, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησαν τόσο ο προπονητής της Ηλιούπολης Νίκος Παντέλης, όσο και ο πρώην κεντρικός αμυντικός των κυανέρυθρων Λουίς Γκουστάβο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός μειώθηκε αισθητά λόγω των αρκετών διακοπών για την παροχή πρώτων βοηθειών αφού τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ, με τον Γεωργούση να μην μπορεί να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις.

“Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βρει ένα ακόμη γκολ”    

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος με τον Γεωργούση και πάλι να μην μπορεί να σκοράρει στο 47′ αφού η κεφάλια που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σαμάρα. Η πίεση από τους Νεοσμυρνιώτες θύμιζε ακριβώς την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών με τις προσπάθειες των Πίσπα και Γροντή ωστόσο να μην βρίσκουν στόχο. Λίγο εκτός πέρασε και το μακρινό σουτ του Διονέλλη στο 59′. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να σκοράρουν ξανά για να απλοποιήσουν τα πράγματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τους αντιπάλους τους κλείνοντας τους χώρους. Πρώτη τελική για την Ερμιονίδα στο 71′ με την κεφάλια του  προωθημένου Βιρβιλή να απομακρύνεται τελευταία στιγμή από τον Μίχο.

“Χρυσή αλλαγή ο Τσιμπόκας και…κερασάκι στη τούρτα από τον Πίσπα”

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Και κάπου εκεί σε μια κόντρα αντεπίθεση ο Πανιώνιος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, αφού μετά το σουτ του Μπρέγκου και την επέμβαση του Σαμάρα ο νεοεισελθών Τσιμπόκας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα δικαιώνοντας τον προπονητή του. Από εκεί και μετά οι παίκτες της Ερμιονίδας σταμάτησαν να πιστεύουν σε κάτι θετικό και στο 84′ ο Σωτήρης Πίσπας μετά από ατομική ενέργεια διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο και εκτέλεσε ιδανικά για το 4-1, αφιερώνοντας μάλιστα το γκολ σε ολόκληρη την κερκίδα για την στήριξη της προς το πρόσωπο του. Το σκορ δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να ανεβαίνει μόνος στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον πρωτοπόρο Αιολικό στο -2! Το κυριότερο για τους Νεοσμυρνιώτες είναι πως με τη σημερινή νίκη επανέφεραν την ηρεμία στις τάξεις τους, αλλά δεν μπορούν να το χαρούν πλήρως αφού φαίνεται πως ο τραυματισμός του Γιώργου Στούπη είναι αρκετά σοβαρός με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ίδιος έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί του πόδι.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σπήλιος από το σύνδεσμο Κορίνθου, με βοηθούς τον κ. Μπλαβάκη και τον κ. Μπιμπάκη από το σύνδεσμο Ηρακλείου.

Χρέη παρατηρητή είχε ο κ. Γιάχος Αθανάσιος (Χίου).

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ: (Νίκος Κούστας) Αντωνόπουλος, Πριόνας, Διονέλλης, Καλύβας, Μίχος, Μπρέγκου, Τσίπρας (79′ Καρδάμης), Πίσπας, Γεωργούσης (67′ Τσιμπόκας), Γροντής (79′ Λίμα), Στούπης (38′ λ.τρ. Γκίνο)

ΑΕ Ερμιονίδας: (Θοδωρής Γιακαλής) Σαμαράς, Κουζής (22′ Νικολόπουλος), Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβιλής, Τριμπόνιας (58′ Μαστοράκης), Φερεκίδης, Κοτσοβός, Τρέσα, Άντουνιτς, Κάλα Ι (79′ Καράι)

 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Πανιώνιου Νίκος Κούστας δήλωσε:

Σημαντικό αποτέλεσμα σήμερα για την ομάδα μου, που από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά για να καθαρίσει το παιχνίδι. Θέλαμε από νωρίς να σκοράρουμε και να αφήσουμε πίσω το αποτέλεσμα της Πέμπτης. Επιδιώξαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο με σκοπό να του δημιουργήσουμε πρόβλημα στο δικό του τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά και το μόνο που θέλω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που σε κάθε παιχνίδι είναι εδώ και στηρίζει τις προσπάθειες μας. Βέβαια μας στεναχωρεί το γεγονός του τραυματισμού του Στούπη και ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο το πρόβλημα. Στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο και κοιτάμε μόνο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με σκοπό να πετύχουμε στο τέλος τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς.

Θάνος Βλάχος 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *