Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Β’ ΕΠΣ ΑΘΗΝΏΝ: Ντέρμπι πρωτιάς στον 2ο όμιλο

Share

Ο Απόλλων Αθηνών – Δάφνη υποδέχτηκε σήμερα (11/2) και ώρα 15:00 τα Βριλήσσια στο γήπεδο των κάτω Αχαρνών, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Β’ τοπικής κατηγορίας Αθηνών του 2ου ομίλου. Η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και έφτασε την, μέχρι πριν μια εβδομάδα, πρωτοπόρος ομάδα των Βριλησσίων.

Τα Βριλήσσια προέρχονταν από ένα νικηφόρο σερί 5 αγώνων εκ των οποίων τα 3 ήταν εκτός έδρας. Αξίζει να σημειώθει πως η ομάδα των Βριλησσίων είχε να ηττηθεί από την 7η αγωνιστική, καταφέρνοντας μάλιστα να κρατήσει το 0 στην αμυνα σε 6 από τα 8 αυτά ματς. Στον ίδιο αριθμό αγώνων ο Απόλλων μετρούσε 6 νίκες μία ισοπαλία και μια ήττα από τον Άγιο Δημήτριο με σκορ 2-1. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τα Βριλήσσια και τον Απόλλωνα να ισοβαθμούν με 37 βαθμούς. Η προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ των 2 ομάδων είχε λήξει με 2-0 υπέρ των Βριλησσίων με σκόρερ τον Λυκό Ιωάννη και Μότσιο Ανδρέα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 5 λεπτά καθυστέρηση, με την κερκίδα του γηπέδου να έιναι γεμάτη από κόσμο του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε πως μπήκαν πιο δύνατα καθώς τα πρώτα δέκα λεπτά είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η πρώτη φάση για τα βριλήσσια έρχεται στο 4ο λεπτό με ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Στέφανο Κανελλό. Η πρώτη τελική για τον Απόλλωνα ήρθε στο 11ο λεπτό με ένα σουτ του Αναστάσιου Πρισιμιτζή, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει το 8ο προσωπικό του γκολ της φετινής σεζόν. Ο αγώνας συνεχίστηκε με δυνατά μαρκαρίσματα και από τις 2 ομάδες και στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από μία σκληρή κόντρα του Rizvani Antonio του Απόλλωνα και του Γερωντάκη Γεώργιου των Βριλησσίων, είχαμε παρέμβαση γιατρού καθώς ο Γερωντάκης βρέθηκε πεσμένος έχοντας χτυπήσει το κεφάλι του. Στο 40′ είχαμε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας, Ορέστη Γκιονάι, για συνεχόμενα παράπονα στην διαιτησία. Τα υπόλοιπα 7 λεπτά της αναμέτρησης κύλισαν ομαλά και το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως πολλές φάσεις, οργανωμένες άμυνες και για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις και από τις 2 ομάδες. Ο Απόλλων φάνηκε πως μπήκε πιο δυνατά, έκανε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες αρχικά με απευθείας σουτ από φάουλ που εκτέλεσε ο Κορφιάτης στο 52ο λεπτό και από ατομική ενέργεια που πήρε πάλι ο Κορφιάτης στο 53ο λεπτό στέλνοντας την μπαλά οριακά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56ο λεπτό έρχεται η δεύτερη κάρτα του παιχνιδιού και είναι πάλι σε παίκτη των Βριλησσίων και συγκεκριμένα στον Τσιούμα επειδή στάθηκε μπροστά στην μπάλα την ώρα που παίκτης του Απόλλωνα πήγε να εκτελέσει φάουλ. Μετά απο ακριβώς 2 λεπτά, στο 58′, ο Δούρος του Απόλλωνα βλέπει την κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ σε παίκτη της αντίπαλης ομάδος. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο 61′ και πέρασε μέσα ο Aleksandro Noka στην θέση του Antonio Rizvani. Στο 65′ έχουμε δεύτερη παρέμβαση γιατρού στον αγωνιστικό χώρο διότι ήταν πεσμένος ο Elezan Artan από τα Βριλήσσια μετά από σύγκρουση με τον Πρισιμιτζή. Στο 68′ έχουμε άλλη μία κίτρινη κάρτα στον Δημητρέλο των Βριλησσίων για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Πρισιμιτζή. Στο 73ο λεπτό γίνεται ακόμα μία αλλαγή για τον απόλλωνα και περνάει μέσα ο Πάνος Ραφαήλ Κριπιντίρης στην θέση του Βασίλη Κοφίνη. 2 λεπτά αργότερα ο Noka αποδεικνύεται η ”χρυσή” αλλαγή του Απόλλων, καθώς σκοράρει σε αντεπίθεση με κεφαλιά απο ασίστ του Ιωάννη Δουρου και έτσι βάζει τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.

Μετά το γκολ το ματς ξανά πήρε φωτιά και με την επανέναρξη οι δύο ομάδες μπήκαν ακόμα πιο δυνατά. Στο 80′ ήρθε και η σειρά των Βριλλησσίων να κάνει μία διπλή αλλαγή. Ο Γκιονάι και ο Κυριακόπουλος θα βγουν και την θέση τους θα πάρουν ο Κωνσταντινίδης Κώστας και ο Προβίδης Νίκος. Στο 85′ έρχεται το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων και αυτή την φορά σκοράρει με πλασέ ο Κωνσταντίνος Κορφιάτης μετά από ωραία συνεργασία του με τον Τριανταφυλλίδη και αγκαλιάζουν έτσι την νίκη. Ο Κορφιάτης με το σημερινό του γκολ ανεβαίνει στην θέση του πρώτου σκόρερ με 9 τέρματα σε 16 συμμετοχές και ισοφαρίζει Νίκο Παππά της Ελευθερούπολης, ο οποίος έχει επίσης 9 γκολ σε 15 συμμετοχές. Αφού έγινε το 2-0 οι εντάσεις των δύο ομάδων γίνανε φανερές και στο 88′ οι δύο ομάδες κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Στο 89′ περνάει στην θέση του Πρισιμιτζή ο 18χρονος Θοδωρής Δημητρόπουλος. Το τελικό σφύριγμα έστειλε τον πάγκο και τους παίκτες του Απόλλωνα σε πανηγυρισμούς στις εξέδρες. Κατάφεραν να ”κλέψουν” το πιο σημαντικό αγώνα μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Για την επόμενη αγωνιστική ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον Νεοπεντελικό και τα Βριλήσσια, την Λυκόβρυση.

                                                                                                   Ρεπορτάζ: Γιάννης Δανιγγέλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *