Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Φορτσάτη η ΑΕΚ απέναντι στον Πανσερραϊκό

Share

Οι κιτρινόμαυροι με νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι (1-3) επί του Πανσερραϊκού σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Ο δικέφαλος με δυο γκολ του Μάνταλου και ένα του Μαχαίρα , θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κοντά στους 4.000 ήταν οι φίλοι της ΑΕΚ στις Σέρρες για τη ρεβάνς του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Το σύστημα της Αεκ 

Ο Στάνκοβιτς, όπως σε όλα τα φετινά παιχνίδια κυπέλλου, ήταν στην εστία, με τους Σιντιμπέ, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Ραντόνια από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τον Γαλανόπουλο ως εξάρι και μπροστά του τον Μάνταλο. Από τα αριστερά έπαιξε ο Γκατσίνοβιτς, από τα δεξιά ο Πάολο Φερνάντες, ενώ ο Τσούμπερ ξεκίνησε πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του ματς η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της μπαίνοντας δυναμικά, κυρίως στο πρώτο 25λεπτο, με αποτέλεσμα να έρθει και το πρώτο γκολ στο 20ο λεπτό με τον Πέτρο Μάνταλο, μετά από γύρισμα του Τσούμπερ. Ο Πανσερραϊκός ήταν αρκετά αδύναμος σε όλη την πορεία, με την πρώτη του απειλή να γίνεται από τον Κολομπίνο στο 38ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και οι δυο ομάδες πέτυχαν γρήγορα από ένα γκολ. Ο Κατσαντώνης ισοφάρισε προσωρινά 1-1 στο 49’, μετά από μια σέντρα του Σαίντ από τα δεξιά που πέρασε από την άμυνα της ΑΕΚ και τον πρώτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έκανε το 2–1 ατο 51’.
Ο Σιντιμπέ έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 71ο λεπτό ήταν η σειρά του Μιχάλη Κοσίδη να απειλήσει. Ο Σιντιμπέ που τα πήγε πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο νεαρός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Μαχαίρας βρήκε ένα ακόμα γκολ στο Κύπελλο και ουσιαστικά έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα στο 80ο λεπτό. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Κατσίκας σταμάτησε τις τελικές προσπάθειες των Κοσίδη στο 88′ και Αραούχο στο 90+3′, με το 3-1 να είναι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Δηλώσεις Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ στη νίκη επί του Πανσερραϊκού, καθώς όλοι έδειξαν τη δέουσα σοβαρότητα και έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό “Τα πήγαν καλά τα παιδιά. Πάντα σεβόμενοι τον αντίπαλο και με τη νοοτροπία να κερδίσουν”. Συνέχισε “είμαι πολύ ικανοποιημένος, μου άρεσε το σύστημα, μου άρεσε ότι όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό”

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Στάικος (61′ Θυμιάνης), Σοφιανός (82′ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος (67′ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67′ Κοσίδης)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Κόλλιας (Ηπείρου)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες κάρτες: 43′ Μάνταλος

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Τόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *