Type to search

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ Ο.Α ΧΑΝΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός 92-76 Χανιά: Πάλεψαν σαν θηρία, αλλά… υπέκυψαν τα Χανιά

Share

Το παιχνίδι, του Ολυμπιακού με αντίπαλο τα Χανιά στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, για την  Α1 γυναικών ήταν “ντέρμπι” για 3 περιόδους. Αντιπροσωπευτικό του πόσο κλειστό ήταν το παιχνίδι, είναι πως τα Χανιά, στην αρχή της 4ης περιόδου ήταν πίσω μόλις με έναν πόντο 69-68. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο πάτησαν γκάζι οι ερυθρόλευκες και έφτασαν στο τελικό +16 (92-76).

Η διακύμανση

Οι οκτώ όλες κι όλες παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά, έβαλαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Θάνου Νίκλα και με αιχμή του δόρατος την Τζόνσον, η οποία πέτυχε 24 πόντους, 22 εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, με τρομερή στατιστική, άγγιξε το θαύμα για 30 λεπτά.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό αρκετά νευρικό, να κάνει λάθη στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά να κλείνει την 1η περίοδο, προηγούμενος με 23-17 και σε αρκετά καλή μέρα την αρχηγό του, την Σταμάτη, που ήταν πολύ εύστοχη πίσω από την γραμμή των 6.75.

Στην 2η περίοδο, η κρητική ομάδα, πέτυχε 30 πόντους εναντίον της ομάδας του Πειραιά και έμοιαζε να της βάζει έναν γρίφο που έμοιαζε άλυτος. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-47 υπέρ του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο το παιχνίδι, με τις ερυθρόλευκες να δείχνουν αρκετά αγχωμένες και ξαφνιασμένες από το σκληρό τακτικά παιχνίδι των Χανίων, με την περίοδο να κλείνει στο 69-68.

Στην 4η περίοδο έκανε ένα βήμα μπροστά και φώναξε παρούσα, η συνήθης ύποπτη Μέγκαν Γκούσταφσον, μαζί με την Αγιούσο. Σε συνδυασμό και με την βελτίωση του Ολυμπιακού στην άμυνα, το 16ο φύλλο αγώνος( έχει ένα ματς λιγότερο) είχε πάρει ήδη ρότα προς τον Πειραιά.

Η συνέχεια για τις ερυθρόλευκες είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική, καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν, στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την Ατομερόμου, από την Ουγγαρία, με στόχο την πρώτη νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση( έχει 0-10 ρεκόρ) και εν συνεχεία παίζει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, όπου θα κριθεί εν πολλοίς και το πλεονέκτημα έδρας.

Στατιστική του παιχνιδιού

Ολυμπιακός: 23/26 βολές, 18/38 δίποντα, 11/28 τρίποντα, 38 ριμπάουντ, 27 ασίστ, 8 λάθη

Χανιά: 8/9(βολές), 19/43 δίποντα,10/28 τρίποντα,36 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 12 λάθη

Δηλώσεις

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας μας μίλησε ενόψει, της απαιτητικής εβδομάδας που ακολουθεί για την ομάδα του, σχολιάζοντας και το σημερινό παιχνίδι:” Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και η εικόνα μας σήμερα δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε, καθώς βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ευτυχώς καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε στο 2ο ημίχρονο στο κομμάτι της άμυνας και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε”. Στη συνέχεια πρόσθεσε όσον αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης:’ Ο στόχος είναι ξεκάθαρα, το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για αυτό το παιχνίδι, φυσικά θα προετοιμαστούμε για αυτό, γιατί το να αγωνίζεσαι ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία μας κάνει καλό, παρόλο που δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό. Όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ο αγωνιστικός μας πλέον στόχος επικεντρώνεται στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τον Απρίλιο. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την διάθεσή μας και την προσήλωσή μας στην άμυνα”.

Δωδεκάδες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Σταμολάμπρου 10 (0/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Σταμάτη 12 (4/7 τρίποντα), Αγιούσο 13 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Σπυριδοπούλου 12 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σύρρα 4, Γκούσταφσον 24 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Νικολοπούλου 6, Δίελα, Αυτζή, Σουκ 11 (8 ριμπάουντ).

ΧΑΝΙΑ (Κεραμιδάς): Χάινς 16 (2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γεροστεργίου Χ. 12 (4/11 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κόνιαλη 10 (2), Άκλ 6 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γεροστεργίου Μ. 6(2). Τσιχλάκη 2, Τζόνσον 24 (10/18 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ).

Διαιτητές

 Νάστος – Μπακετέα – Τσαταλλιού

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *