Type to search

Euroleague ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βίρτους Μπολόνια-Ολυμπιακός: 83-85 Σπουδαίο διπλό και χωρίς Σλούκα για τους ‘Ερυθρόλευκους’

Share

Σε μία σκληρή αναμέτρηση που διεξήχθη στην Segafredo Arena της Μπολόνια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με την νίκη, επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια με 85-83. Οι ‘Ερυθρόλευκοι’ ολοκλήρωσαν την διαβολοβδομάδα με νίκη που τους ανεβάζει στην 3η θέση της κατάταξης της Ευρωλίγκας, με ρεκόρ 12-7.

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών, αλλά και με τον Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζεται ασθενής, αφού υπέφερε και αυτός από στομαχικές διαταραχές. Πρόβλημα όπως διαπιστώθηκε αντιμετώπιζε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και ο Αιζέια Κάναν, ο οποίος μεταφέρθηκε με πόνους σε νοσοκομείο της Αθήνας, οπού διαπιστώθηκε πως έχει πέτρα στα νεφρά.

Παρόλες της αναποδιές, οι πρωταθλητές έδειξαν χαρακτήρα, είχαν σε μεγάλοι βραδιά τους Βεζένκοφ (22 πόντους, 10 ριμπάουντ), Μακ Κίσικ (21 πόντους) και Παπανικολάου (17 πόντους). Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε νωρίς με 9 πόντους, 9-18. Στη συνέχεια η Βίρτους με πρωταγωνιστή τον αγέραστο Μίλος Τεόντοσιτς που σημείωσε 21 πόντους, ισορρόπησε τον αγώνα και προηγήθηκε με 3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, 33-30. Οι ‘Ερυθρόλευκοι’ πραγματοποίησαν ένα ντεμαράζ και έφτασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο, προηγούμενοι με 51-63, πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός, όπως συνηθίζει στα περισσότερα παιχνίδια του χαλάρωσε στην 4η περίοδο με αποτέλεσμα η Βίρτους να ανατρέψει ξανά το προβάδισμα, όμως με κάποια μεγάλα σουτ και καλές άμυνες στο τέλος κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι ‘Ερυθρόλευκοι’ μετά από 2 εκτός έδρας αναμετρήσεις, επιστρέφουν στη βάση τους για ένα ματς, που μπορεί να καθορίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη πλευρά η Βίρτους με ρεκόρ πλέον 8-11, υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική ξανά ελληνική ομάδα με τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στην Μπολόνια, με τις 2 ομάδες να θέλουν μόνο την νίκη για να παραμείνουν κοντά στο τρένο της οκτάδας.

Γιώργος Κουρτέσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *