Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ανοικτός πόλεμος Ερντογάν- Ενές Φρίντομ Καντέρ.

Share

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, εδώ και αρκετά χρόνια. Εξαιτίας της σφοδρής κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση, ο Ενές Καντέρ, ζεί μόνιμα στην Αμερική. Η οικογένειά του, στην Τουρκία, βιώνει δύσκολες καταστάσεις, αφού, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος οι άθνρωποί του αντιμετοπίζονται με τον χειρότερο τρόπο. Έχοντας χρησιμοποιήσει βαριές ατάκες, όπως την έκφραση δικτάτορας, ο “Φρίντομ” δεν έχει επιστρέψει στην Τουρκία, εδώ και πολλά χρόνια. Η κόντρα του, αυτή, του έχει προκαλέσει και επαγγελματικό πρόβλημα. Μέχρι και σήμερα αποτελεί Free Agent, με τις ομάδες να μην τον επιλέγουν εξαιτίας της ρευστότητας της κατάστασης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να “σκληρύνει” το παιχνίδι και μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, της Τουρκίας, επικήρυξε επίσημα τον Καντέρ. Ο αθλητής, πλέον, θα αντιμετοπίζεται ως επίσημο μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, τουλάχιστον, για μέρος του τούρκικου λαού. Μάλιστα τοποθετήθηκε και χρηματικό ποσό, της τάξης των 500.000 δολαρίων. Δικαιολογία φαίνεται να είναι η υποστήριξη του μπασκετομπολίστα στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο πρώην “σύμμαχος” του προέδρου της Τουρκίας, χαρακτηρίστηκε ως τρομοκράτης μετά από μία πιθανή του συμμετοχή σε κάποιο σκάνδαλο διαφθοράς.

Είναι δεδομένο πως πλεόν ο πόλεμος είναι ανοικτός και το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ενές- Φρίντομ Καντέρ θα μείνει μακριά, από τη γειτονικη χώρα, για καιρό.

Λαϊνίδης Λο’ί’ζος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *