Type to search

Α1 Γυναικών ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Παναθηναϊκός

Μόλις εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, νίκησε εύκολα

Share

Παναθηναϊκός με δυο πρόσωπα εμφανίστηκε στο Παύλος Γιαννακόπουλος απέναντι στον Παναθλητικό το μεσημέρι της Κυριακής (08/01), ωστόσο βγήκε νικητής εύκολα με 76-43 στον αγώνα για την 14η αγωνιστική. Οι πράσινες στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό αγώνα στο Ισραήλ απέναντι στη Χολόν.

Στις 13 νίκες πλέον το τριφύλλι που επέστρεψε σήμερα για λογαριασμό του η Ελεάννα Χριστινάκη (χειμερινό απόκτημα), στις 3 νίκες έμεινε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Νωθρός ο Παναθηναϊκός, μαχητικός ο Παναθλητικός στο Ά μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινες ήταν κάπως νωθρές, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να παλέψουν το παιχνίδι και να είναι κοντά στο σκορ κυρίως στο 1ο δεκάλεπτο (20-15).
Στο 2ο δεκάλεπτο δεν άλλαξε πολύ η εικόνα των ομάδων, ωστόσο η μικρή βελτίωση σε άμυνα και επίθεση από τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, τις οδήγησε στην λήξη του ημιχρόνου προηγούμενες με 8 πόντους (37-29). Οι φιλοξενούμενες έχασαν με τραυματισμό την Μυγδαλιά στο 1ο δεκάλεπτο.

Πολύ καλό πρόσωπο από τον Παναθηναϊκό στο ΄Β μέρος, δεν μπορέσαν να ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχες έβγαλαν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα. Δεν άφησαν καθόλου τις αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα σε άμυνα και επίθεση, η εικόνα του επιμέρους σκορ στο 3ο δεκάλεπτο (18-9) και στο 4ο (21-5) τα λέει όλα. Πολύ καλές από την πλευρά των πρασίνων οι Ριντ  (17 π.), η Κάρτερ (13 π.), η Πότερ (12 π.) και η Παυλοπούλου (10 π.). Ενώ η Χριστινάκη στο ντεμπούτο της είχε 4 πόντους και 3 ριμπάουντ. Για τον Παναθλητικό η Σύρπα είχε 11 πόντους και η Τόμπκινς 9.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 37-29, 55-38, 76-43.

Διαιτητές: Τσακιράκη-Μπακετέα-Μπαβέλας

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 17, Ζιάκα, Κωτούλα, Παυλοπούλου 10(2), Πότερ 12, Χριστινάκη 4, Σωτηρίου 3(1), Μπουντούρη 2, Αλεξανδρή 6, Κάρτερ 13(1), Θεοδωρομανωλάκη 3, Χαιριστανίδου 6.

Παναθλητικός (Γκούμας): Τόμπκινς 9(1), Θεοδώρου 2, Μυγδαλιά, Τράντα 4, Καμπερίδου, Τσινασλανίδου, Γουίλιαμς 6, Σταματάκη 6, Χωλοπούλου 5(1), Σύρπα 11.

 

Δηλώσεις:


Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός):

Σχετικά με την διαφορετική εικόνα και τα δυο πρόσωπα του Παναθηναϊκού στα δυο ημίχρονα:

«Αρχικά δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε έτσι όπως παρουσιαστήκαμε στην αρχή του αγώνα, το είδαμε κιόλας, ήταν και κοντά το σκορ και όχι μόνο αυτό, δείχναμε να μην βρίσκουμε λύσεις, να μας περνάνε στην άμυνα, όπως ήθελαν σκόραραν οι αντίπαλες παίκτριες και αυτό ήταν το βασικό μας κακό, ότι δεν ήμασταν σταθερές και συγκεντρωμένες σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε να τρέχουμε παραπάνω, βρήκαμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, κάποιες λύσεις διαφορετικές στην επίθεση, δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε το πλάνο μας, αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η εκτέλεση μας. Συσφίξαμε και λίγο την άμυνα μας και έτσι βρήκαμε και ρυθμό.»

Για τη ρεβάνς στο Ισραήλ απέναντι στη Χολόν για το Eurocap και την ενέργεια που χρειάζεται να βγάλει η ομάδα σε ένα δύσκολο παιχνίδι:

« Είναι δύσκολο, το διαπιστώσαμε και στο ΟΑΚΑ, όταν μας εξέπληξε ο αντίπαλος, αυτό φάνηκε, με τη δύναμη, την αθλητικότητα τους, την αλτικότητα τους, που βρεθήκαμε 21 πόνους πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά είναι ένα πολύ θετικό σημάδι το ότι και μειώσαμε τη διαφορά, πρακτικά, γιατί τώρα πηγαίνουμε με την ψυχολογία ότι πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, είναι διαχειρίσιμο. Δείξαμε ότι και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας. Το παιχνίδι το σημερινό με αυτό της Πέμπτης έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε να προετοιμαστούμε στην επόμενη εβδομάδα όσο πιο δυνατά γίνεται μεταξύ μας, με βίντεο να δούμε τα λάθη μας, τι έφταιξε τι κάναμε καλά και να πορευτούμε έτσι με αυτό το πλάνο.

Για το πόσο σημαντική ήταν η ενέργεια στο σημερινό παιχνίδι και πόσο θα χρειαστεί στον επαναληπτικό στο Ισραήλ:

Φάνηκε η διαφορά, ήταν τεράστια η διαφορά στην ενέργεια, τρέξαμε περισσότερο, πιέσαμε περισσότερο τη μπάλα και αυτό αλλάζει τα δεδομένα για μας, έτσι έγινε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Χολόν και με το που ξεκινάμε να τρέχουμε παραπάνω, να πιέζουμε , να διεκδικούμε φάσεις ακόμη και στην επίθεση, στην άμυνα να σφίγγουμε την ρακέτα μας, έτσι καταφέραμε και μειώσαμε τη διαφορά, η ενέργεια είναι πολύ σημαντική για οποιοδήποτε παιχνίδι.

Η συνέχεια των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Οι πράσινες ταξιδεύουν στο Ισραήλ στις 12/01, καλούμενες να ανατρέψουν την ήττα τους με 7 πόντους στο ΟΑΚΑ, από τη Χολόν για τη φάση των 16 του Eurocap.

Παναθλητικός: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται στις 15/01 τον Πρωτέα Βούλας για το πρωτάθλημα της Α1.

 

Επιμέλεια: Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *