Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Έλαμψε” ο Ατρόμητος κόντρα στον Ιωνικό

Share
Φανταστική εμφάνιση των Περιστεριωτών, που επικράτησαν εύκολα, απέναντι στους Νικαιώτες, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0, για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Γράφει από το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου ο Θοδωρής Δημόπουλος. 
Με άκρως επιθετικές διαθέσεις αντιμετώπισε, στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος τον, ουραγό, Ιωνικό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του Κρις Κόλμαν επέβαλλαν το ρυθμό τους, αγχώνοντας τον αντίπαλό τους, με τη νίκη να έρχεται πιο εμφατικά, από ότι δείχνει το τελικό 2-0, από το πέναλτι του Κιάρτανσον, με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα, αλλά και το τέρμα του Ροτάριου, σχεδόν στη μία ώρα παιχνιδιού. Σε τροχιά πλέι οφ οι νικητές, παραμένουν στο χαμηλότερο στρώμα της βαθμολογίας οι φιλοξενούμενοι. Που, παρά τις προσπάθειες να ανεβάσουν ταχύτητες, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αναφορικά με τη συνέχεια.
Ο Αγώνας 
Το παιχνίδι ξεκινά πολύ δυνατά για τον Ατρόμητο, με τον Φριντζόνσον να χάνει μεγάλη ευκαιρία, λίγα δευτερόλεπτα, αφότου το παιχνίδι ξεκίνησε. Ενώ, λίγο αργότερα, ο Τσίμπσακ αποβάλλεται, με τον Κιάρτανσον να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. 0-1 και 5ο γκολ για τον Ισλανδό στο πρωτάθλημα. Προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς ο Ιωνικός, ώστε να συνέλθει, με τον Μύγα να απειλεί, με κεφάλια, αλλά τον Μάριτς να μπλοκάρει, έστω και δύσκολα, στο 7ο λεπτό. Σε ρόλο κυνηγού οι Νικαιώτες, πιο άνετοι οι γηπεδούχοι, στο να φτιάξουν παιχνίδι. Ιδιαίτερα ζωηρή η αριστερή πλευρά των τελευταίων, μάλιστα, έχοντας γίνει η βάση του επιθετικού τους παιχνιδιού. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν τη διάθεση να ανεβάσουν το ύψος της πίεσής τους. Κάτι που, παραλίγο να πληρώσουν, στο 14ο λεπτό, στην κόντρα. Όμως το σουτ του Γκονθάλεθ καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Λίγο αργότερα, ο Κιάρτανσον αστοχεί, από το ύψος της μικρής περιοχής. Πολύ επιθετικό το σύνολο του Κρις Κόλμαν, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκονθάλεθ απειλεί ξανά, στο 18′, με παρόμοιο τρόπο, αλλά και κατάληξη. Από μία φάση που ξεκίνησε από τον αρκετά πολύτιμο Ρομπάιγ, που έχει σπάσει τα τείχη, στη δεξιά πλευρά του Ιωνικού. Από σέντρα του, ο Φριντζόνσον θα χάσει μοναδικό τετ α τετ, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Στα καπάκια, ο Ντε Μποκ σεντράρει, όμως ο Χουτεσιώτης νικά τον Κιάρτανσον, σε κεφαλιά του Ισλανδού φορ. Εχεί ανοίξει πολύ το επιθετικό του παιχνίδι ο Ατρόμητος, που ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και αλλάζει εύκολα την κατοχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πολλούς ανοιχτούς χώρους, ανασταλτικά, ειδικά προς τη μεσαία γραμμή. Αν και δείχνει σημάδια ζωής, στο 25ο λεπτό, από σέντρα σουτ, που έδιωξε, όμως, σε κόρνερ ο Μάριτς. Παρ όλα αυτά δείχνει πολλά ζητήματα στις επιστροφές, όσον αφορά την άμυνα. Κάτι που ευνοεί το παιχνίδι της ομάδας του Περιστερίου στο τρανζίσιον, κρατώντας την διαρκώς κοντά στην περιοχή των Νικαιωτών. Παράδειγμα, η αντεπίθεση στο 28′, με τελικό αποδεκτή τον Κεσχρίντα, που θα αστοχήσει σε μακρινό σουτ, από δεξιά. Δεν αλλάζουν τέμπο οι γηπεδούχοι, με Ροτάριου και Κιάρτανσον να συνδυάζονται ιδανικά, από τα δεξιά, λίγο αργότερα, πριν ανακόψει την προσπάθειά τους ο Χουτεσιώτης. Έχουν μεταφέρει, μάλιστα, το παιχνίδι τους, σε σημαντικό βαθμό, από τη δεξιά πλευρά. Και ενώ οι Νικαιώτες είναι πολύ ευάλωτοι, στο να διαφυλάξουν την περιοχή τους, ειδικά σε αυτό το σημείο, χάνοντας πολύ εύκολα κατοχές. Γενικά, αποτελεί πρόβλημα η διατήρηση της μπάλας, για τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού. Η οποία, παρά τις όποιες προσπαθείες, αλλά και την ωραία, αλλά αστοχη ατομική ενέργεια του Μύγα, στο 43′, δεν μπορεί να αλλάξει το μοτίβο, έως και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ενώ κινδυνεύει, με διπλή ευκαιρία των Φριντζόνσον και Ρομπάιγ να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, στις καθυστερήσεις. Όμως, το 1-0 παραμένει και στην ανάπαυλα.
Περνώντας στο δεύτερο μέρος του ματς, τώρα, αμφότεροι οι δύο μονομάχοι μπαίνουν με πιο επιθετικές διαθέσεις. Όμως, ο Ατρόμητος έχει μπει πιο απελευθερωμένα, εν αντιθέσει με τον Ιωνικό, που έχει αργές αντιδράσεις, δίνοντας μέτρα στον αντίπαλο, ώστε να κάνει πιο…ανάλαφρη την επιθετική του ανάπτυξη. Πρώτη μεγάλη φάση της επανάληψης στο 52ο λεπτό, όμως η ενέργεια του Ροτάριου θα εκδιωχθεί από τον Βαλεριάνο, σε κόρνερ. Από το οποίο, ο Ρομπάιγ θα βρει το κεφάλι του Χατζηισαΐα, ο οποίος χάνει μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Που δεν αφήνουν το πόδι από το γκάζι, απέναντι στους φιλοξενούμενους, που μοιάζουν να έχουν παραδώσει πνεύμα. Το τέμπο δεν αλλάζει, η αριστερή πλευρά κάνει ξανά τη ζημιά, με τον Ροτάριου να εκμεταλλεύεται την πάσα “πάρε βάλε” του Ντε Μποκ, από τα αριστερά, για να πετύχει το δεύτερο τέρμα του Ατρομήτου, στο 59′. Που κυνηγά και τρίτο τέρμα, με τον Κεσχρίντα, παρά την ενέργεια, που επιδεικνύει ο Φατινγκά, να μην έχει αντίπαλο, από δεξιά. Με τον παίκτη του Ιωνικού να διασχίζει ολόκληρο το γήπεδο, στο 65ο λεπτό, αλλά να κάνει ένα σουτ, το οποίο κατέληξε στον Στρούγγη. Προσπαθεί να πάρει ώθηση η ομάδα της Νίκαιας, αλλά δεν μπορεί να ρευστοποιήσει καμία τέτοια απόπειρα. Αυτό ρίχνει και το ρυθμό, στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, πιο πολύ, να παίξουν με κύριο γνώμονα την κατοχή. Μετά από ώρα, ο Ατρόμητος “μιλά” και πάλι. Μεγάλη ευκαιρία χαμένη, για τον Κλωναρίδη, μετά από ατομική ενέργεια του Κεσχρίντα, στο 82ο λεπτό. Λίγα πράγματα αλλάζουν, μέχρι τη λήξη, ο φωτεινός πίνακας γράφει, κατά τη λήξη…Ατρόμητος-Ιωνικός 2-0.
Ενδεκάδες 
Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Μάριτς, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Κιάρτανσον, Ρομπάιγ, Ροτάριου (4-2-3-1)
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιμπσάκ, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα, Σάκιτς, Αοσμάν, Μάντζης (4-3-3)
Αναπληρωματικοί
Ατρόμητος: Σάλτας, Τζαβίδας, Κλωναρίδης, Αθανασίου, Κουέν, Πομόνης, Οικονομίδης, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος
Ιωνικός: Χριστοδούλου, Τσιριγώτης, Αντούνες, Ιωαννίδης, Ρουμπουλάκου, Καμπράλ, Φαντιγκά, Κάνιας, Ελευθεριάδης
Αλλαγές
Ατρόμητος: Τζαβίδας αντί Κιάρτανσον στο 74ο λεπτό, Οικονομίδης αντί Φριντζόνσον και Κλωναρίδης αντί Ροτάριου στο 79ο λεπτό, Τζοβάρας αντί Ρομπάιγ στο 85ο λεπτό
Ιωνικός: Κάνιας αντί Λοβέρα στο 30ο λεπτό, Φαντιγκά αντί Αοσμάν στο 55ο λεπτό, Ελευθεριάδης αντί Μύγα στο 79ο λεπτό
Κάρτες
Ατρόμητος: Ντε Μποκ 42ο λεπτό κίτρινη, Φριντζόνσον 76ο λεπτό κίτρινη
Ιωνικός: Τσιμπσάκ 2ο λεπτό κόκκινη, Κάνιας 36ο λεπτό κίτρινη, Μαντζής 45+3ο λεπτό κίτρινη
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Α’ Βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπίλια
Β’ Βοηθός: Λάμπρος Διαμαντής
4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας
AVAR: Αθανάσιος Κόλλιας
Η συνέχεια των δύο ομάδων
Κατά τη 18η αγωνιστική, ο Ατρόμητος θα παίξει στη Λαμία, με την ψυχολογία στα ύψη (14/01, 17:00), ενώ ο Ιωνικός έχει πολύ επικίνδυνη αποστολή, υποδεχόμενος, στη Νίκαια, τον…οργισμένο, μετά τη βαριά ήττα, με 0-4, από τον Ολυμπιακό, Βόλο (16/01, 19:30). Ενδιάμεσα, υπάρχει και ο θεσμός του κυπέλλου, με τους Περιστεριώτες να υποδέχονται, στον επαναληπτικό του, εις βάρος τους 4-1, τον Ολυμπιακό (11/01, 21:00).
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *