Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η La Liga είχε τους περισσότερους εκπροσώπους στον τελικό του Μουντιάλ

Share

Το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ,με την Αργεντινή να κατακτά το <<ιερό δισκοπότηρο>> του ποδοσφαίρου  μετά από 36 χρόνια και τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Ντόχα, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στη Γαλλία, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι μετά το 3-3 που προέκυψε στην παράταση. Η γιορτή του ποδοσφαίρου τελείωσε θεαματικά και πλέον οι προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων στρέφεται στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό του τελικού είναι πως το πρωτάθλημα με τους περισσότερους <<εκπροσώπους>> σε αυτό το ματς ήταν η ισπανική La Liga. Στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίζονται 13 ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ, από τους οποίους οι 10 αγωνίστηκαν στον τελικό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ντε Πάουλ, Μολίνα, Ακούνια, Μοντιέλ, Πεσέλα, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Κουντέ, Τσουαμενί και Καμαβινγκά.

Από τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, 9 παίχτες παίζουν στην Premier League και το Γαλλικό Πρωτάθλημα, ενώ 6 <<εκπροσώπους>> είχε η Serie A και η Bundesliga. Τέλος, μόνο ο Φράνκο Αρμάνι παίζει στο εγχώριο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *