Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οδυσσέας Μοσχάτου – Εργοτέλης 1-5: “Σαρωτικός” Εργοτέλης, πέρασε με άνεση από τον Κορυδαλλό

Share

Εντυπωσιακός Εργοτέλης στον Κορυδαλλό, σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Οδυσσέα Μοσχάτου (5-1) με προσωπικό σόου της Κιγιάνι Τζόνσον (4 γκολ) και συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας Γυναικών ύστερα από 5 αγωνιστικές. 

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκει τον Εργοτέλη η διακοπή για τις εορτές των Χριστουγέννων. Η ομάδα του Ανδρέα Ξυδάκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της για το 2022 με επιβλητικό τρόπο, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-1 εκτός έδρας απέναντι στον Οδυσσέα Μοσχάτου. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή. Το πρώτο «καμπανάκι» κινδύνου για τον Οδυσσέα ήχησε στο 5’, ύστερα από ένα σουτ της Σιδηρά που πέρασε άουτ. Η ευκαιρία της αρχηγού αποτέλεσε την προειδοποίηση ενόψει της «καταιγίδας» γκολ που θα ακολουθούσε στο επόμενο πεντάλεπτο.

Ο χορός ξεκίνησε στο 7’ , με την Ταμάλα Μπράουν να πραγματοποιεί ατομική ενέργεια από δεξιά προτού γυρίσει την μπάλα στην Κιγιάνι Τζόνσον. Η τελευταία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δε δυσκολεύτηκε με δεύτερη προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Προτού καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχες, ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τον Εργοτέλη. Στο 9’ η Σιδηρά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η Κωνσταντοπούλου με υπέροχο τακουνάκι σημείωσε το δεύτερο γκολ του αγώνα. Το 3-0 έγινε στο 11’. Κάθετη πάσα της Ρένας Δρακωνάκη, η Τζόνσον έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε εύστοχα ευρισκόμενη σε θέση τετ α τετ. 

Η συνεργασία Μπράουν – Τζόνσον ήταν εξαιρετική για άλλη μια φορά, με την πρώτη να δημιουργεί ξανά στο 15’ και την Τζόνσον να αστοχεί από το ύψος της περιοχής. Οκτώ λεπτά αργότερα η Μαριάννα Ραπάνη “όργωσε” την αριστερή πτέρυγα, “έσπασε” τη μπάλα έξω στη Δρακωνάκη, όμως το “δεκάρι” του Εργοτέλη έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν καθολική μέχρι το 35ο λεπτό, όταν και “ξεμύτισε” για πρώτη φορά ο Οδυσσέας Μοσχάτου. Η Κλαρίτα Μυρτολλάρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ της από πλάγια θέση αποκρούστηκε από την Δήμητρα Γιαννακούλη. Η κορυφαία τερματοφύλακας της περασμένης σεζόν έδειξε τα αντανακλαστικά της και στην αμέσως επόμενη φάση, επεμβαίνοντας καίρια στην τελική της Μαρίας Καπνίση. 

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, όμως μπήκαν ακόμη τρία γκολ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Στο 59’ η Ραπάνη βρήκε με σέντρα ακριβείας της Τζόνσον και η Καναδή με άψογη κεφαλιά έγραψε το 0-4. Επτά λεπτά αργότερα η νεοεισελθείσα Μαρία Φανουράκη έδωσε ασίστ στο σωστό timing και η Τζόνσον ολοκλήρωσε το “καρέ” γκολ με φανταστικό αριστερό σουτ, σημειώνοντας το 7ο της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι αλλαγές από τους δύο προπονητές έριξαν τον ρυθμό, με τον Οδυσσέα Μοσχάτου να βρίσκει απλά το γκολ της τιμής ένα λεπτό πριν από το φινάλε της αναμέτρησης με κοντινή προβολή της Άννας Μουτσολάρι. 

Το τελικό 1-5 βρίσκει τον Εργοτέλη στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς ύστερα από 5 αγωνιστικές, ενώ ο Οδυσσέας Μοσχάτου παραμένει στην 5η θέση μετρώντας 6 βαθμούς, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Οδυσσέας Μοσχάτου (Κατσαΐτη) : Καβούρη, Παπακώστα, Πύθουλα, Μπριασούλη, Καπνίση, Μυρτολλάρι, Ευθυμίου, Λουκά, Μουτσολάρι, Μακρή, Μανέτα.

Εργοτέλης (Ξυδάκης) : Γιαννακούλη ( 73′ Γρηγοριάδου), Ζέρβα (63′ Φανουράκη), Γουνάκη, Φαν Βίκ, Κωνσταντοπούλου, Σιδηρά, Δρακωνάκη (85′ Κιουτάχαλη), Μπράουν (63′ Δρακογιαννάκη), Ραπάνη (73′ Σαριδάκη), Τζόνσον ,Μολίν.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης μίλησαν ο τεχνικός του Εργοτέλη, κύριος Ανδρέας Ξυδάκης και η αρχηγός και διεθνής με την εθνική Ελλάδος, Δανάη Σιδηρά.

Δηλώσεις Ανδρέα Ξυδάκη 

Πρώτες σκέψεις μετά το παιχνίδι :Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, στα πρώτα 30 λεπτά ήμασταν top θα έλεγα, αρχίσαμε και με γρήγορο γκολ και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να ανασάνει. Έβγαιναν οι παίκτριες μας από όλες τις πλευρές, από το κέντρο από τα πλάγια, τις “πνιξαμε”. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί, πετύχαμε 3 γκολ, κάναμε διαχείριση του παιχνιδιού μεχρι να περάσει το ημίχρονο και στην επανάληψη σκοράραμε ξανά, είχαμε τον έλεγχο. Θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ καλές, το αξίζουν τα παιδιά, να βγάζουν αυτό το πάθος, αυτή τη δυναμική και θεωρώ ότι τα καλύτερα έρχονται. Το Γενάρη, με τη διακοπή, θα κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, θα έχουμε και κάποιες αποχωρήσεις αλλά θα έχουμε και προσθήκες που θα βοηθήσουν συνολικά την ομάδα”. 

Αυτό που κάνει τον Εργοτέλη να ξεχωρίζει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου : “Αυτό πρεσβεύουμε γενικά σαν σωματείο και ο Εργοτέλης από τη φύση του, εδώ και πολλά χρόνια, δείχνει καλό πρόσωπο εκτός αυτού. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο θέλει πολλή δουλειά. Με το ξεκίνημα της προετοιμασίας δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά ,με διπλές προπονήσεις, με εξειδικευμένους ανθρώπους, ο καθένας στον τομέα του.

Δεν είμαι μόνο εγώ, εγώ απλά κάνω τη διαχείριση, είμαι ο φωνακλάς που λένε τα κορίτσια (σ.σ. γελάει). Υπάρχουν από πίσω άνθρωποι που πραγματικά δουλεύουν πάρα πολύ, όπως είναι ο συνεργάτης μου ο Βαγγέλης ο Βαϊραμάκης, η γυμνάστρια μου, Γαβριέλα Συμεωνίδη, που πραγματικά δίνει σώμα και ψυχή σε όλους τους τομείς, στο θέμα της εκγύμνασης της ομάδας αλλά και στο θέμα της αποκατάστασης. Το κορίτσι είναι εξειδικευμένο, εχει κανει μεταπτυχιακά πάνω σε αυτό το κόμματι, άρα κάθε ένας είναι στον τομέα του.

Έχουμε ηρεμία σαν ομάδα, διότι έχουμε μια διοίκηση πίσω που πραγματικά προσφέρει το οτιδήποτε χρειάζονται τα κορίτσια, οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Το κλίμα είναι πολύ φιλικό, τα κορίτσια που έρχονται από το εξωτερικό νιώθουν τη φιλοξενία του Έλληνα, του Κρητικού, σε υπέρτατο βαθμό. Τα κορίτσια αυτά δεν έχουν νιώσει ποτέ ότι δεν είναι από δω, τις αγκαλιάζουμε, τις έχουμε μαζί μας, τις έχουμε στις οικογένειες μας και αυτό βγαίνει μετά στο γήπεδο.

Αν το καλό κλίμα σε όλα τα επίπεδα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον μεγάλο στόχο, το πρωτάθλημα : “Σίγουρα όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι η πολλή δουλειά. Αν δεν δουλέψουμε, ακόμη και όλα τα υπόλοιπα να έχεις στον υπέρτατο βαθμό, δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Ο πρώτος στόχος είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά, με πολύ “πόνο”. Από εκεί και πέρα, ο καλύτερος φίλος του προπονητή είναι τα αποτελέσματα. Εύχομαι να το πετύχουμε., θέλει και τον παράγοντα τύχη. Έχουμε πολύ όμορφο κόσμο κάτω στην Κρήτη, ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, είναι πράοι και αυτό που πρεσβεύουν είναι ο αθλητισμός.

Δηλώσεις Δανάης Σιδηρά 

Ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα απέναντι στον Οδυσσέα Μοσχάτου : “Το σημερινό παιχνίδι είναι η αλήθεια πως το περιμέναμε πιο δύσκολο όμως, όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, αν η ομάδα μας είναι στο 100% δεν εχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Οδυσσέας Μοσχάτου είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα με πάρα πολύ καλές μονάδες και σίγουρα στο δεύτερο γύρο θα παρουσιαστούν διαφορετικές”.

Για την ομάδα του Εργοτέλη, την ανωτερότητα που δείχνει και το στόχο της σεζόν : “Κάνουμε πρωταθλητισμό και αυτό είναι το βασικό, ο πρωταθλητισμός. Με τις προσθήκες των ξένων παικτών έχουμε mentality και νοοτροπία νικητή, το ευ “αγωνίζεσθαι”, είναι βασικά πράγματα που χρειάζεται κάθε αθλητής ώστε να μπαίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Εννοείται πως είναι στόχος το πρωτάθλημα, το έχω ξαναπεί, αν όχι φέτος, τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια. Όσο είσαι πρώτος το λέει από μόνο του, δε χρειάζεται να το θέσουμε εμείς ως στόχο”.

Βέργης Μηνάς

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *