Type to search

Β' ΕΠΣΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ποδόσφαιρο

Αστέρες Εξαρχείων

Share

Στόχος κάθε αθλητικού τμήματος, ανεξαρτήτως αγωνίσματος είναι η καθιέρωσή του στα “σαλόνια” της μεγάλης κατηγορίας και η διεκδίκηση τίτλων ανά τα χρόνια, κατακτήσεις που θα μεγαλώνουν την ιστορία του και θα “βαραίνουν” την φανέλα του. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι σύλλογοι, οι οποίοι αποκλίνουν από την… τετριμμένη αυτή ανάγνωση της δυναμικής και η προκαθορισμένη αγωνιστική τους δυνατότητα “ρεφάρεται” από την κοινωνική τους συμβολή. Εν προκειμένω, η ιστορικότητα αυτή συνδυάζεται και με την σχέση που επικρατεί ανάμεσα στην ομάδα και τους οπαδούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου σωματείου είναι ο Αστέρας Εξαρχείων. Αμφότερα τα προαναφερθέντα στοιχεία του, η αγωνιστική παρουσία και η επικοινωνία με τον κόσμο, αποδείχθηκε (και) την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο της Κυψέλης, στην Αλεπότρυπα. Ως γηπεδούχος, η ομάδα της περιοχής με την ιδιαίτερη ιστορία, τέθηκε αντιμέτωπη με την Κηπούπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής σ’ ένα παιχνίδι όπου ξεχώρισαν οι οπαδοί της.

Με γνώση πως η μεγαλύτερη αγωνιστική αξίωση του συλλόγου είναι η όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη πορεία στην δεύτερη τοπική κατηγορία του τρίτου ομίλου, ο Αστέρας τα έδωσε όλα απέναντι σε μία ομάδα ίσης δυναμικής. Στο πρώτο ημίχρονο υπέστη σημαντική πίεση, δεχόμενος μάλιστα νωρίς το γκολ – μόλις στο 7′ με την προβολή του Παούρη, αρχηγού των φιλοξενουμένων, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπόνη. Πρωταγωνιστής των υπολοίπων ευκαιριών ήταν ο επιθετικός Κλωνάρης (22′, 32′, 43′), χωρίς ωστόσο να καταφέρει να θέσει τις βάσεις για ενδεχόμενο τρίποντο. Η λύτρωση ήρθε πραγματικά ανέλπιστα για τον Αστέρα με το εύστοχο πέναλντι του Παπανικολάου ακριβώς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μισού.

Όλα άλλαξαν στην συνέχεια, καθώς οι γηπεδούχοι, με την πρωτοφανή, μα πάντα αναμενόμενη στήριξη του κόσμου τους, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και αντέστρεψαν τους ρόλους. Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας Μπόνης… συνεργάστηκε άψογα με τους οπαδούς, καθώς με τις επεμβάσεις του έδινε ελπίδα στην ομάδα, ενώ εκείνοι ώθηση συνεχή. Οι κόποι δικαιώνονται στο 57′ με το πλασέ του αρχηγού Καραγκούνη να ολοκληρώνει την ανατροπή. Το παιχνίδι ελέγχεται απόλυτα από τον Αστέρα, ωστόσο σε μία ανύποπτη φάση ο χαφ Τζαρέλλας σεντράρει σεντράρει από δεξιά και ο Μπόνης από ήρωας γίνεται μοιραίος, καθώς δέχεται ένα γκολ – μαχαιριά που στερεί, εν τέλει, το τρίποντο και την άνοδο στο βαθμολογικό πίνακα.

Παρά την δεδομένη απογοήτευση με το σφύριγμα της λήξης, κόσμος και παίκτες τραγούδησαν μαζί, αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς τους. Ενδεχομένως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Αστέρα να είναι οι οπαδοί του. Αυτό καθορίζει και σημαίνει πολλά για την ποδοσφαιρική του ποιότητα, όμως αποδεικνύει επίσης και την σημασία της χαράς του παιχνιδιού.

Συνθέσεις:

Αστέρας Εξαρχείων: Μπόνης, Ντίνας, Γκιούρκεβιτς, Φιλιππόπουλος, Καρούσος, Καρδαμίτσης, Στόρμπος, Καραγκούνης (C), Μπούζης, Παπανικολάου, Σιατούνης

Προπονητής: Τάσος Ψήλιας

Κηπούπολη: Σιφογιαννάκης, Μπλάμο, Τουρνάκης, Σαβουλίδης, Παούρης (C), Γκέκας, Τζαρέλλας, Κωνσταντινίδης, Μουράτης, Κλωνάρης, Νένδος

Προπονητής: Χρήστος Παλλίδης

Διαιτητές: Αλαμπέης Γ., Γκούλης Δ., Πρίντζιος Α.

Επιμέλεια: Νικόλας Κανελλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *