Type to search

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη – ανάσα για τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης

Share

Σε ένα ματς με λίγες ευκαιρίες και φτωχό θέαμα, ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα του ΑΟ Βύρωνα επικρατώντας με 2-0. Επέστρεψε έτσι στις επιτυχίες έπειτα από πέντε παιχνίδια. Στον αντίποδα, εξακολουθούν να μην έχουν γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης οι γηπεδούχοι.

Βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών πήρε ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης. Η ομάδα της Λυκόβρυσης επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Βύρωνα χάρις τα τέρματα των Τσιγγόπουλου (43′) και Παπασταύρου (85′). Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αγνοούν τη νίκη στον 3ο όμιλο και ως εκ τούτου φιγουράρουν στην τελευταία θέση της κατάταξης με 1 βαθμό, έχοντας παράλληλα την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία (26 τέρματα παθητικό).

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά μουδιασμένες λόγω της επιτακτικής ανάγκης της νίκης. Ο Ατρόμητος πήρε εύκολα την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις να ανοίξει την άμυνα του Βύρωνα. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν μια πιο συντηρητική προσέγγιση και με όπλο την άμυνά τους θέλησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Αυτό έφερε και την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, στο 18′ έπειτα από μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Χάγιας βρέθηκε μόνος του στα δεξιά. Ο εξτρέμ του Βύρωνα έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Δημάκη να αστοχεί εξ επαφής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Η φάση αυτή ταρακούνησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στην πορεία έγιναν πιο προσεκτικοί και δεν άφηναν τους ίδιους χώρους.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να πιέζει για το γκολ προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η λύση τελικά δόθηκε από μία στημένη φάση. Στο 43′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε πλάγια θέση στα δεξιά της μεγάλης περιοχής. Ο Τσάκαλος ανέλαβε την εκτέλεσή του και με όμορφη σέντρα βρήκε τον Τσιγγόπουλο στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε την άμυνα του Βύρωνα και έγραψε το 1-0.’

Ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του από το πρώτο ημίχρονο δύο λεπτά αργότερα. Ύστερα από φάση διαρκείας ο Τσιγγόπουλος βρήκε τον Οκσίσογλου μέσα στην περιοχή, με το πλασέ του τελευταίου να αποκρούεται από τον Κουβέλα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά μιας και απέκρουσε και το σουτ που ακολούθησε από τον Τσάκαλο.

Στην επανάληψη ο προπονητής του Βύρωνα, Άκης Μιχαηλίδης, επιχείρησε να διαφοροποιήσει την κατάσταση πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα αφενός η ομάδα του να αποσυντονιστεί και αφετέρου να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Κάτι που βόλεψε σε μεγάλο βαθμό τους φιλοξενούμενους.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να κρατά την μπάλα και να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα χωρίς να ανησυχεί. Στο 85ο λεπτό μάλιστα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του και να κλειδώσει μια και καλή το αποτέλεσμα. Έπειτα από φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, ο Οκσίσογλου έστησε την μπάλα και έκανε μια γρήγορη μπαλιά στον αμαρκάριστο Παπασταύρο. Η άμυνα του Βύρωνα πιάστηκε στον ύπνο και έτσι ο νεαρός επιθετικός, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, αφού ντρίμπλαρε δύο αμυντικούς, νίκησε με ήρεμο πλασέ τον Κουβέλα τελειώνοντας επί της ουσίας την αναμέτρηση.

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν επαρκούσαν για να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης και έτσι ο Ατρόμητος έφυγε από το γήπεδο Εργάνης με τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Από την άλλη ο Βύρωνας θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος για να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να μπορέσει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό με την επανέναρξη της διοργάνωσης. Την επόμενη και 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Αθηναϊκό στην έδρα του, ενώ ο Βύρωνας θα δοκιμαστεί σε αυτή του ΑΟ Περιστερίου.

Ενδεκάδες

ΑΟ Βύρων: Κουβέλας, Τριανταφυλλάκης, Καλαντζής, Σταύρου (Σκέμπι 75′), Σπανουδάκης, Κυρμαζόγλου, Αντωνίου (Μπούργος 45′), Αναστασίου (Δήμος 79′), Δημάκης (Λιάτσος 59′), Τσαβαλιάς, Χάγιας (Ζάγκας 59′).

Ατρόμητος Περιστερίου: Καλαμπούκας (Στεφανίδης 45′), Αποστόλου, Μπάμπουλας, Καραβίδας (Ντάης 45′), Παρασίδης, Τσάκωνας, Οκσίσογλου, Σιδηρόπουλος Λάζαρος (Παπασταύρος 43′), Τσιγγόπουλος, Τσάκαλος (Λούδαρος 89′), Πρίντεζης (Ζαγαρέλος 62′).

Διαιτητές

Πρώτος: Τσούκαλας

Βοηθοί: Νικολάου, Τσολακίδης

 

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up