Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Λεοντικό η Ολυμπιάδα Υμηττού

Share

Καταιγιστική ήταν η ομάδα της Ολυμπιάδας Υμηττού, καθώς επικράτησε με 5-0 στο παιχνίδι κόντρα στον Λεοντικό Κηφισίας για την 4η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του γυναικείου πρωταθλήματος. Οι νικήτριες σκαρφάλωσαν με αυτή τη νίκη στη πρώτη θέση, ενώ οι ηττημένες έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας.

Εμφατική ήταν η επικράτηση της Ολυμπιάδας Υμηττού, η οποία κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο σερί της μετά και το εντυπωσιακό 5-0 απέναντι στο Λεοντικό Κηφισιάς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κάτω από σχετικά αντίξοες συνθήκες.

Η Ολυμπιάδα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 7ο λεπτό, όταν το η Ηρώ Φακίνου έκανε επέλαση από τα αριστερά, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το τελείωμα της ήταν χλιαρό, καταλήγοντας στην αγκαλιά της Δανάης Δημητροπούλου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο το τέμπο του παιχνιδιού ήταν αισθητά ανεβασμένο. Η γηπεδούχος δημιούργησε νέα καλή στιγμή στο 14΄, με Ευφροσύνη Ξέρα να δοκιμάζει το πόδι της από δύσκολη θέση και τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τον Λεοντικό ήρθε στο 22′, όταν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αστόχησε από κοντά και δε κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Κηφισιάς.

Το μοναδικό τέρμα του πρώτου ημιχρόνου επετεύχθη στο 25ο λεπτό από την έμπειρη στόπερ Κωνσταντίνα Μυλωνά, που εκμεταλλεύτηκε ένα κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση. Το ημίχρονο έκλεισε με απανωτές ευκαιρίες της Παναγιώτας Αργυρίου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η εξτρέμ της Ολυμπιάδας έκανε δύο φανταστικές κούρσες από αριστερά, πέρασε τις αντίπαλες της, όμως οι προσπάθειες της σταμάτησαν πάνω στην εντυπωσιακή Δημητροπούλου.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις γηπεδούχες να εμφανίζονται περισσότερο συγκεντρωμένες στη τελική προσπάθεια και να πετυχαίνουν υπέροχα γκολ. Η διεθνής με την εθνική κορασίδων, Ηρώ Φακίνου, ήταν μια από τις διακριθείσες της αναμέτρησης και βρήκε δίχτυα στο 59′, περνώντας όποια βρήκε μπροστά της προτού εκτελέσει με το αριστερό στην απέναντι γωνία της Δημητροπούλου.

Τη σκυτάλη στο τελευταίο μισάωρο ανέλαβε η Παναγιώτα Βενιαμίν, σημειώνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς με το αριστερό από μακρινή απόσταση στο 65ο λεπτό. Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Λεοντικός έφτασε κοντά στο να μειώσει, όμως ένα εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ της Θεοδωράκη λίγο κάτω από το κέντρο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στον χορό μπήκε και η Μαριάννα Κατωπόδη, που έγραψε το 4-0 με όμορφη ατομική ενέργεια και άψογο πλασέ στο 83′. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και το τελικό 5-0, ξανά από την Βενιαμίν, με δεξί πλασέ στο “γάμα” της εστίας.

Ολυμπιάδα Υμηττού : Αργυριάδη, Ραντούνοβιτς (50′ Σουλάκου), Ξέρα, Μυλωνά, Γάγαρα, Καραγιάννη, Φακίνου, Σταματοπούλου, Βενιαμίν, Κατωπόδη, Αργυρίου

Λεοντικός Κηφισιάς : Δημητροπούλου, Γιαννούτσου (82′ Κωστάκη), Θεοδωράκη, Μαραγκουδάκη, Τζουτζουράκη, Γκούφα, Παπαϊωάννου, Ντάτη, Πετροπούλου, Κατσούλη, Περγαντοπούλου (68′ Μαμάνη)

 

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *