Type to search

MUNDIAL 2022 Αργεντινή ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Ολλανδία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπορεί μόνος του ο Μέσι ενάντια στους Οράνιε…;

Share

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να μπαίνει στη τελική ευθεία, ανοίγει σήμερα η αυλαία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε έναν αγώνα επανάληψη του ημιτελικού του 2014 η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Αργεντινή.

Οι Οράνιε έφτασαν εύκολα ως τους ‘8’ περνώντας τον όμιλο χωρίς να δυσκολευτούν και δεν αντιμετώπισαν θέμα στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι από την Αμερική, όπως πολλοί περίμεναν. Σε μεγάλο αστέρι για την ομάδα έχει αναδειχθεί ο  Γκάκπο, που είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 3 γκολ, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η πολύ καλή απόδοση του δεξιού μπακ-χαφ της Ίντερ, Ντάμφρις που με τις 2 ασσίστ αλλά και το γκολ που σημείωσε και καθάρισε την παρτίδα εύκολα για τους Ολλανδούς στους ’16’.

Η Αργεντινή μετά το αρχικό σοκ, της ήττας της πρεμιέρας από την Σαουδική Αραβία, ανέβασε στροφές και πέρασε εύκολα ως πρώτη στους ’16’ με τις νίκες απέναντι σε Μεξικό και Πολωνία. Στο πρώτο νοκ-άουτ, βρήκε απέναντι της πιο εύκολο αντίπαλο, σε σχέση με την ομάδα που περίμενε πριν την έναρξη του τουρνουά. Οι Αυστραλοί, όσο και αν προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, μετά την μείωση στο σκορ, δεν τα κατάφεραν. Ο Μέσι είναι αυτός που κινεί τα πάντα για την ‘Αλμπισελέστε’, με τον τριανταπεντάχρονο παίκτη της Παρί Σεν Ζερμαίν, να είναι σε εκπληκτική κατάσταση στο τουρνουά, έχοντας μέχρι στιγμής σημειώσει 3 γκολ. Μετά την απουσία του Ντι Μαρία, εξαιτίας του τραυματισμού του, πέφτει πάνω του όλο το βάρος της έξτρα δημιουργίας, πέρα από την εκτέλεση. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο Σκαλόνι έχει καταφέρει να κάνει σημαντικούς για την ομάδα ποδοσφαιριστές όπως, ο Ένζο Φερνάντεζ, ο ΜακΆλλιστερ και ο Άλβαρεζ, ωστόσο γίνεται αντιληπτό πως αν δεν ξεκινήσει κάποια ενέργεια από τα πόδια του Μέσι, ή αν δεν εκτελέσει ο ίδιος μόνος του, δύσκολα βρίσκει γκολ η Αργεντινή.

Η Ολλανδία, κυρίως με την παρουσία, του αλάνθαστου μέχρι στιγμής, Βαν Ντάικ στην άμυνα της, μπορεί να αισθανθεί πως είναι σε θέση, να κρατήσει το μηδέν πίσω και να ψάξει στην κόντρα κάποιο γκολ, απέναντι στην όχι και τόσο σταθερή άμυνα της Αργεντινής. Η ‘Αλμπισελέστε’ θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια βοηθώντας τον Μέσι να βρει χώρους για να δράσει για να καταφέρει να διασπάσει την αμυντική 5άδα των Ολλανδών.

Ένας αγώνας δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες, με τον νικητή να πρέπει να προετοιμαστεί λογικά, για την αναμέτρηση με το φαβορί της διοργάνωσης, που ακούει στο όνομα, Βραζιλία.

Γιώργος Κουρτέσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *