Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΛΛΑΣ… ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !

Share

ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 0 – 1 : Τιτανομαχία με νικήτρια την απροσπέλαστη Ελλάς Ποντίων

Συγκλονιστικό φινάλε επεφύλασσε στο φίλαθλο κοινό η αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του πρωταθλήματος, με την Ελλάς Ποντίων να πετυχαίνει σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ίκαρου Καλλιθέας και να ίπταται προς την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ελλάς Ποντίων επικράτησε 1 – 0  του Ίκαρου Καλλιθέας στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Παραλίας Καλλιθέας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Η εν λόγω αναμέτρηση είχε εκ προοιμίου υψηλό διακύβευμα μια και επρόκειτο για δύο εκ των ομάδων που διεκδικούν επί ίσοις όροις τα πρωτεία στο φετινό πρωτάθλημα και δεσπόζουν με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους. Το παιχνίδι ήταν καθόλα ισορροπημένο στο μεγαλύτερο μέρος του, με λιγοστές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά με την Ελλάς Ποντίων να είναι αυτή που κατόρθωσε στο 83ο να σημειώνει το γκολ της νίκης και να συνεχίσει ακάθεκτη την εκπληκτική πορεία της.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση εκκίνησε με την Ελλάς Ποντίων να έχει ελαφρά υπεροχή, να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να την κυκλοφορήσει σωστά και με υπομονή αλλά δυσκολευόταν εντόνως να περάσει μπάλες ανάμεσα στις γραμμές του Ίκαρου, ο οποίος με τη σειρά του ήταν τοποθετημένος ψηλά στον αγωνιστικό χώρο επιχειρώντας να πιέσει τους φιλοξενούμενους από το πρώτο στάδιο ανάπτυξης των επιθέσεων τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα και πίεζαν πάνω από τη σέντρα προκειμένου να ανακτήσουν την κατοχή και να επιτεθούν στο χώρο και στο ανοιχτό γήπεδο με άμεσες μεταβάσεις.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών παιχνιδιού, δεν είχε σημειωθεί η παραμικρή ευκαιρία, με τον Ίκαρο να έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, να ελέγχει εκείνος τον ρυθμό του αγώνα και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται σε χαμηλότερα μέτρα με  στόχο να οδηγήσουν σε βεβιασμένες μεταβιβάσεις τους αντιπάλους στο δικό τους μισό γήπεδο. Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης κατεγράφη στο 16ο λεπτό και ανήκε στην Ελλάς Ποντίων, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά από τον Μακαρονά, ο Γαληνάκης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηλιάδη.

Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να αναπτύξουν τις επιθέσεις κυρίως από τα άκρα, αλλά οι γηπεδούχοι κάλυπταν σωστά τους κενούς χώρους και έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ηλιάδη. Η επομένη καλή στιγμή σημειώνεται στο 25ο λεπτό, όταν έπειτα από μια ωραία συνεργασία των παικτών της Ελλάς Ποντίων, ο Παπαδάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας στην αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής αλλά το σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε εκτός εστίας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, δεν είχε καταγραφεί κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία για καμία εκ των δύο ομάδων, οι οποίες ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικές στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και προσηλωμένες στην εξουδετέρωση του παιχνιδιού του αντιπάλου. Στο 37ο λεπτό οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν αναπτύχθηκαν υποδειγματικά από την αριστερή πτέρυγα, ο Λιμήτσιος τροφοδότησε τον Πετρόπουλο, εκείνος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής, σούταρε αλλά ο Λευκόπουλος μπλόκαρε με ψυχραιμία αποσοβώντας το γκολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες, εξαιρουμένων κάποιων μακρινών σουτ που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία για την εστία του Ηλιάδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ίκαρος μπήκε κατά τι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο επιδεικνύοντας μεγαλύτερη θέληση για να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να χτίσει τις επιθέσεις του από την πίσω ζώνη. Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι ασκούσαν επιθετικό πρέσινγκ αρκετά ψηλά στο τερέν και ανάγκαζαν τους δύο κεντρικούς μέσους των γηπεδούχων να οπισθοχωρούν σημαντικά για να υποδεχθούν τη μπάλα και να συνεισφέρουν στο σπάσιμο της πίεσης, με αποτέλεσμα να είναι παντελώς αποκομμένοι από την επιθετική γραμμή της ομάδας. Παρά ταύτα, στο 59ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Ίκαρου κατάφεραν με γρήγορες εναλλαγές παιχνιδιού να μετατοπίσουν την μέσο – αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, έγινε ένα παράλληλο γύρισμα από δεξιά, με τον Λιμήτριο να υποδέχεται τη μπάλα και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στην σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Στο 73ο λεπτό ήρθε η στιγμή της Ελλάς Ποντίων να απαντήσει στην μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ίκαρου, με τον νεοεισελθόντα Μουρτίδη να κάνει μία έξοχη ατομική ενέργεια και αφού απέφυγε τρεις αντιπάλους, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Ηλιάδη να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση. Μολονότι, οι δύο ομάδες έμοιαζαν συν τω χρόνω να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, στο 83ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο για να συνδυαστούν από την δεξιά πλευρά και ύστερα από μία εξαίσια διαγώνια μεταβίβαση προς τον Σαρρή, εκείνος βρέθηκε ενώπιον του Ηλιάδη και με απαράμιλλη ψυχραιμία και κυνικότητα εκτέλεσε με αριστερό πλάσε γράφοντας το 1 – 0 για την Ελλάς Ποντίων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι παρ’ ολίγον να δεχτούν και δεύτερο τέρμα καθώς σε μια απέλπιδα προσπάθεια ισοφάρισης ανέβηκαν ψηλά αφήνοντας χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αφού έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με μία κάθετη μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έβγαλαν τον Παπαδάκη τετ α τετ με τον Ηλιάδη με τον πρώτο να έχει όλο τον χρόνο να εκτελέσει και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι της εστίας, με αποτέλεσμα το 0 – 1 να παραμείνει αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή  Κακριδή.

 

Αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν εκκινήσει με έναν αρκούντως ενθαρρυντικό τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της σημερινής αναμέτρησης ήταν ισόβαθμοι στην 2η και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 13 βαθμών, μετρώντας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Με το πέρας του κομβικού σημερινού αγώνα, η μεν Ελλάς Ποντίων εδραιώνεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και παρότι είναι αρκετά πρώιμο να προεικάσουμε τα μελλούμενα, οι εμφανίσεις της αποδεικνύουν πως έχει τα εχέγγυα για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο δε Ίκαρος Καλλιθέας, με το σημερινό ανεπιτυχές αποτέλεσμα, υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας αλλά δεν υπολείπεται σε ποιότητα των προπορευόμενων ομάδων και μπορεί και εκείνος να αισιοδοξεί πως θα έχει τις πιθανότητες του για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Ηλιάδης, Πετρόπουλος, Καραουλάνης, Ναυπλιώτης, Συρμάς, Πλέσσας, Λιμήτσιος, Καλέλα, Τσαρούχας, Γραίος Βασίλι

Αναπληρωματικοί: Τριμίτσης, Παρελλής, Μαγουλάς, Γραίος, Τριμίτσης, Δούμτσης, Χατζηαράπης

 

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Λευκόπουλος, Κρανιδιώτης, Μπατσούλη, Χατζημιχάλης, Γαληνάκης, Μουρελάτος, Μπρούσος, Κεραμάς, Παπαδάκης, Μακαρονάς, Τσεσμέλογλου

Αναπληρωματικοί: Μουρτίδης, Τσίκλης, Αράπι, Άρατος, Χαλούβας, Σαρρής, Καραλάτος, Συμεώνογλου, Λεγάτος

 

Διαιτητής: Κακριδής Ι.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Λεκαράκος Ν.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Λεκαράκος Χ.

Παρατηρητής Αγώνα: Καλούμενος Φ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *