Type to search

Α2 Basket Α2 basket league αντρών ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρίλερ με ευτυχισμένο τέλος

Share

Αμφότερες ομάδες αθλητικές, νεανικές, επομένως φιλόδοξες, η μεν γηπεδούχος οδηγούμενη από το πάθος του νεοφώτιστου της υπέρβασης για παραμονή, η δε φιλοξενούμενη χαρακτηριζόμενη από την τριετή εμπειρία της σε υψηλό επίπεδο. Η αποτίμηση αυτή εξ αρχής προμήνυε τον αμφίρροπο χαρακτήρα της αναμέτρησης, πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί εκατέρωθεν ήττες που τις καθηλώνουν ως ουραγούς της βαθμολογίας.

Ο αγώνας είναι ο ορισμός του ντέρμπι και, όπως ακριβώς αναμενόταν, οι προσδοκίες δικαιώνονται και με το παραπάνω, με τους θεατές στο “Απόστολος Κόντος” να απολαμβάνουν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, αγωνιώδες ως το φινάλε του. Ωστόσο, η έναρξή του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς το πρώτο δίποντο σημειώθηκε από τον μελλοντικό πρωταγωνιστή, Βασίλη Καραχάλιο, μετά από ολόκληρα 2΄87΄΄, με το πρώτο μέρος να αποτελεί μονόλογο για τη ΦΕΑ και να ολοκληρώνεται με 16 – 6 – στο πρώτο time out της Καβάλας 2΄48΄΄ πριν τη λήξη, ο φωτεινός πίνακας αποτύπωνε κυνικά το 11 – 2.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο όλα αλλάζουν. Χάρη στο σερί πέντε πόντων με τους Μπόζη (τρίποντο) και Ταχυρίδη (hookshot) οι φιλοξενούμενοι επιβάλλουν το ρυθμό τους (16 – 11) και δοκιμάζουν την προσωπικότητα της ΦΕΑ, αφού με ley up του πρώτου φθάνουν την διαφορά στην χαμηλότερη τιμή της (20 – 19 στο 3΄16΄΄) και μάλιστα προσπερνούν για πρώτη φορά με τρίποντο του Απαζίδη, διαμορφώνοντας το 20 – 22 2΄37” πριν το τέλος. Οι εναλλαγές του σκορ ασταμάτητες, με το σύνολο του Αλέξη Καρατζά να έχει πάντα τον πρώτο λόγο σ’ αυτήν την εύθραυστη ισορροπία.

Η τρίτη περίοδος είναι εντυπωσιακή – το ματς έχει φρενήρη ρυθμό και θα συνεχίσει έτσι ως το τέλος. Οι Μπόζης και Καραχάλιος συνεχίζουν το εκατέρωθεν ρεσιτάλ τους, μετατρέποντας σε προσωπική μονομαχία το παιχνίδι των ομάδων τους, με τον πρώτο να δίνει για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην Καβάλα με 30 – 32 στο 7΄36΄΄, ενώ ο Webster διατηρεί το +2 με ένα προσωπικό σερί 4 πόντων (2/2 βολές και jump shot 2΄40΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου). Στο τελευταίο δεκάλεπτο το επί μέρους 20 – 19 αποδεικνύει την “διά πυρός και σιδήρου” επικράτηση των γηπεδούχων, οι οποίοι απέκτησαν το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο αγώνα και δικαιούνται να πιστεύουν στην υπέρβαση.

Συνθέσεις:

ΦΕΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Σγουρός (3), Καραμίντζος, Βαφειάδης (3), Στεργιάκης (14), Κόντος, Λίτσος (1), Ζήρος (2), Παπανικολάου, Καραχάλιος (22), Δεϊμέζης (4), Καραλευθέρης (16), Γεωργοπαπαδάκος

ΚΑΒΑΛΑ: Khalon (1), Μπόζης (22), Πουλιανίτης (4), Απαζίδης (10), Ευαγγελίδης, Πρίφτης, Πεχλιβανίδης (2), Ταχυρίδης (7), Webster (9), Τσέλος (5)

Νικόλας Κανελλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *