Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκόρπισε στους 5 ανέμους τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός( 91-35)

Share

Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι του Σαββάτου 3/12 πέρασε κυριολεκτικά  πάνω από τον ΠΑΟΚ για το πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για την  Α1 γυναικών στο ΣΕΦ, δίνοντας ένα ακόμα εκκωφαντικό μήνυμα ανωτερότητας στους εν Ελλάδι αντιπάλους του.

Το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από  το σκορ καθώς και την τελική διαφορά ύψους 56 πόντων.

Οι ερυθρόλευκες ξεκίνησαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την 9η τους νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενες με 24-8, ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το απίστευτο 45-12. Είναι ενδεικτικό πως στο ημίχρονο η Γκούσταφσον είχε μόλις έναν πόντο λιγότερο, από ότι ολόκληρος ο δικέφαλος του Βορρά. Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους με το πρώτο καλάθι να επιτυγχάνεται από την Καρλάφτη 2.45 πριν το τέλος της της 3ης περιόδου, με την ομάδα του Πειραιά να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 73-16. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο o Ολυμπιακός έριξε ταχύτητα σκεπτόμενος και το ματς της Τετάρτης για την Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Βίρτους Μπολόνια κάνοντας διαχείριση και ρίχνοντας στη  μάχη παίκτριες με μικρότερη συμμετοχή στο ρόστερ της ομάδας, όπως η Γκούζελου και η Χουγκάζ. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 91-35 και τις Γκούσταφσον ( 17 πόντους και 13 ριμπάουντ), Σταμολάμπρου( 18 πόντους) να ξεχωρίζουν από πλευράς Πειραιωτών, ενώ από το ναυάγιο του ΠΑΟΚ διασώθηκε μόνο η Ζαφειρένια Καρλάφτη( 12 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Βαρομετρικό χαμηλό η επιθετική συγκομιδή του δικεφάλου του Βορρά με τους μόλις 35 πόντους που πέτυχε, ο οποίος έπεσε στο 6-3 και παρέμεινε έστω και προσωρινά στην 3η θέση. Τραγικά τα ποσοστά του ΠΑΟΚ (6/39 δίποντα, 5/24 τρίποντα), με την Αμερικανίδα Οκτάβια Γουίλσον να μένει άποντη καθώς αστόχησε και στα 15 σουτ που εκτέλεσε. Τέσσερις ασίστ για 18 λάθη είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Σταμολάμπρου 18 (6/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Σταμάτη 2, Αγιούσο 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Σπυριδοπούλου 12 (2/2 βολές, 5/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Σύρρα 7 (1 τρίποντο, 5 κλεψίματα), Γκούσταφσον 17 (7/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 μπλοκ), Νικολοπούλου 10 (9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Δίελα 4, Χουγκάζ, Γκουζέλου 5, Σουκ 11 (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Βαμβακά (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 2, Κιολέογλου 6 (2), Θεοδώρου 6 (3/12 σουτ, 10 ριμπάουντ), Κατσαμούρη 3 (1/8 δίποντα), Μινοβγίδου 3 (1), Γουίλσον (0/11 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καρλάφτη 12 (2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τόγια, Κολλάτου 3 (0/8 σουτ)

Ευαγγελία Βαμβακά ( παίκτρια Ολυμπιακού) : Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν επιδέχεται πολλά σχόλια, οι δυναμικότητες των ομάδων είχαν μεγάλη διαφορά, παρ’όλα αυτά η αλήθεια είναι πως εμείς δουλέψαμε δυνατά για το παιχνίδι της Τετάρτης, γιατί αυτό έχουμε στο μυαλό μας καθώς  παίζουμε μέσα στην έδρα μας, θέλουμε να κερδίσουμε  και για αυτό προετοιμαστήκαμε όλη τη βδομάδα.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι, είτε αυτό είναι παιχνίδι Ευρωλίγκας, είτε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος παλεύει για την νίκη, όμως η αλήθεια είναι πως η Ευρωλίγκα είναι το υψηλότερο επίπεδο και είναι δύσκολη, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη με κάθε δυνατό τρόπο.

Χαίρομαι ο κόσμος του Ολυμπιακού να έρχεται και να συμπαραστέκεται στον ερασιτέχνη γενικά, γιατί ο ερασιτέχνης έχει ανάγκη τον κόσμο του, το γυναικείο μπάσκετ επίσης και εμείς δίνουμε την ψυχή μας για αυτήν την ομάδα και χρειαζόμαστε στήριξη.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *