Type to search

Α’ ΕΠΣΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι της αγωνιστικής

Share

Ισόπαλο έληξε το τοπικό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον ΑΟ Ατλαντίς και τον Παλληνιακό, για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον Παλληνιακό να κερδίζει την μάχη του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο πέτυχε το γκολ του και τον ΑΟ Ατλαντίς να κερδίζει το δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Το παιχνίδι δικαιολόγησε απόλυτα το χαρακτηρισμό του ντέρμπι, καθώς είχε ένταση, πάθος, νευρικότητα, δυνατά μαρκαρίσματα, φάσεις, μεγαλές ευκαιρίες, δοκάρι και δύο γκολ.

 

Απέδειξε γιατί ήταν το φαβορί ο Παλληνιακός στο α’ ημίχρονο, αλλά μέχρι εκεί..

Ο Παλληνιακός ξεκίνησε την ανάμετρηση με τον ”άερα” των 3 συνεχόμενων νικών ( 4 ματς αήττητο) και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το α’ ημίχρονο. Από το 1ο λεπτό έδειξε την διάθεση της η ομάδα της Παλλήνης, με τον Κούση να παίζει ”ένα-δύο” με τον Τζεμπελίκο. Βρίσκοντας χώρο ο πρώτος, έκανε μία παράλληλη επικίνδυνη σέντρα όπου πέρασε πλάγιο, καθώς οριακά δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Παπάζογλου. Η πρώτη απειλή προς την εστία του Μεσολόγγη ήρθε στο 7ο λεπτό. Αλλάζοντας ξανά την μπάλα γρήγορα, οι παίκτες του Παλληνιακού, δημιούργησαν χώρο, με τον Παπάζογλου να κάνει δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας του Μεσολλόγγη, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 9ο λεπτό, ο Παναγιώτου περνά μία εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΑΟ Ατλαντίς στον Παπάζογλου, με τον τελευταίο να αστοχεί. Ένα λεπτό αργότερα, και πάλι στο προσκήνιο οι φιλοξενούμενοι από τα πόδια του Παναγιώτου ξανά. Άλλαξε πολύ όμορφα το παιχνίδια, βρίσκοντας τον Κούση, που πάτησε περιοχή, εκτέλεσε αλλά έβαλε ”στοπ” στο σουτ ο Κολοτούρος. Στο 13ο λεπτό, ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Αργυρίου, δεν ανησύχησε τον Μεσολόγγη. Στο 18ο λεπτό, μία ωραία κάθετη από τον Παπάζογλου, άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη ο Τζεμπελίκος. Στο 23ο λεπτό, είχαμε συμπλοκή υψηλής έντασης των ποδοσφαιριστών. Η αιτία ένα σκληρό και επικίνδυνο μαρκάρισμα του Κοντογιάννη στον αρχηγό του ΑΟ Ατλαντίς Σιούτη. Ο διαιτητής ”κιτρίνισε” συνολικά 5 ποδοσφαιριστές και το ματς συνεχίστηκε. Η πρώτη φάση των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 29ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Κορωνιά, ο Τζάθας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 30ο λεπτό, ένταση υπήρξε εκτός του αγωνιστικού χώρου, ανάμεσα σε παράγοντα του ΑΟ Ατλαντίς με τον παρατηρητή του αγώνα. Στο 34ο λεπτό, ο Παλληνιακός εξαργύρωσε την ανωτερότητά του ανοίγωντας το σκορ. Μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Παναγιώτου, έφυγε στην αντεπίθεση. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τζεμπελίκου, ο οποίος, ”ζύγισε” καλά το σουτ, στέλνωντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μεσολόγγη, από τα 30μ.-35μ. Στο 37ο λεπτό, το σουτ του Παναγιώτου εξουδετέρωσε εύκολα ο Μεσολόγγης. Ο Παλληνιακός θα μπορούσε να ”αγγίξει” την νίκη, αν στο 45ο λεπτό, το σουτ του Βιδάλη δεν σταματούσε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μεσολόγγη.

Πέταξε μεγάλες ευκαιρίες ο ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ που θα του έδιναν το τρίποντο στο β’ μέρος.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι ρόλοι άλλαξαν, με τον ΑΟ Ατλαντίς να δείχνει πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την ανατροπή του σκορ. Μόλις δύο λεπτά από την εκ νέου έναρξη του παιχνιδιού, στο 47ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ”ανάσα” από την ισοφάριση. Ο Σιούτης δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του, έπαιξε ”ένα-δύο” με τον Αδαμίδη, βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε αλλά ο Κονόμι τον νίκησε. Στο 48ο λεπτό, το σουτ του Αδαμίδη απέκρουσε ο Κονόμι. Από την απόκρουση, ο Παλληνιακός βγήκε στην ”κόντρα”, με τον Παπάζογλου να φτάνει σε τετ-α-τετ αλλά να βλέπει τον Μεσολόγγη να τον σταματά. Δύο σουτ από μακρινή απόσταση, στο 50′ και στο 51′ δεν ανησύχαν τον Μεσολόγγη. Στο 53ο λεπτό, ο Τζάθας μπήκε μέσα στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε αλλά ο Κονόμι ήταν σε ετοιμότητα. Στο 54ο λεπτό, ο Τζάθας έκανε κακό γύρισμα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Παλληνιακού. Στο 56ο λεπτό, ο ΑΟ Ατλαντίς προειδοποίησε με τον αρχηγό του. Ο Σιούτης πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν οφσαιντ.  Στο 58ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Καρακώστας Γ. (MVP), βρίσκει στην κίνηση τον Κορωνιά με μπαλιά ακριβείας, εκείνος φέρνει την μπάλα με το στήθος μπροστά του, κερδίζει στο σπριντ τον Καραμπιέτ και σκοράρει με πλασέ στην απέναντι γωνία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι κερδίζουν κόρνερ. Το εκτελούν γρήγορα, με τον Καρακώστα Αθ. να γεμίζει και τον Σιούτη να στέλνει άουτ την μπάλα με κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 69ο λεπτό, ξανά ο Σιούτης εκτελεί από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Κονόμι σε μία δύσκολη επέμβαση. Η κούραση αλλά και η πίεση του αποτελέσματος έκανε τις δύο ομάδες αρκετά νευρικές στα επόμενα λεπτά, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Στο 87′ και στο 89′ ο ΑΟ Ατλαντίς έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Πρώτα στο 87ο λεπτό, μετά από σέντρα, ο Μπότης βρέθηκε με πολύ χώρο στο ύψος του πέναλτι, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 89ο λεπτό, οι Σιούτης και Αδαμίδης δεν κατάφεραν να σκοράρουν πετώντας τεράστια ευκαιρία. Ο Σιούτης σούταρε, ο Κονόμι επέκρουσε με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο εντός περιοχής Αδαμίδη, ο οποίος χωρίς καλή ισορροπία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ σε κενό τέρμα. Τα 4′ επιπλέον χρόνου δεν είχαν κάποια φάση, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν ισόπαλες από τον αγωνιστικό χώρο.

Συνθέσεις
ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ
1. Μεσολόγγης, 3. Καρακώστας Αθ., 17. Χαρίσης, 14. Κολοτούρος, 5. Γεωργακόπουλος, 6. Φλούδας (57’12. Λεμονής), 7. Σιούτης, 8. Κορωνιάς ( 90′ 19. Παπασταθόπουλος), 9. Αδαμίδης,10. Καρακώστας Γ.,11. Τζάθας ( 70′ 16. Μπότης)
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1. Κονόμι, 2. Καραμπιέτ, 3. Κοντογιάννης, 4. Ελ-Γκαμάλ, 5. Βιδάλης, 6. Αργυρίου, 7. Παπάζογλου, 8. Παναγιώτου, 9. Σταμούλης, 19. Κούσης, 11. Τζεμπελίκος (45′ 12. Καραγεώργος)

Σκόρερς
Τζεμπελίκος 34′
Κορωνιάς 58′

Κίτρινες κάρτες
Χαρίσης 23′
Φλούδας 23′
Σιούτης 23′
Κοντογιάννης 23′
Βιδάλης 23′
Κορωνιάς 63′
Αδαμίδης 85′

Διαιτητής: Σταύρου
Βοηθός Α’: Τσέλιος
Βοηθός Β’: Τσελεπίδης

Μικρή ένταση σημείωθηκε στο τέλος της αναμέτρησης, ανάμεσα σε παράγοντα του ΑΟ Ατλαντίς και σε ποδοσφαιριστή του Παλληνιακού.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *