Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΤΤΙΚΟΣ – ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ : ” Έκλεψε ” την νίκη στο 90+5

Share

Τεράστιας σημασίας “διπλό” για την Κοψαχείλα, μέσα στην <<Ακαδημία Πλάτωνος>> απέναντι στον Αττικό, σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, και όμως κατάφεραν να βρουν το ” χρυσό ” γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη ένταση, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και έξω από αυτόν, η Κοψαχείλα πανηγύρισε την νίκη απέναντι στον Αττικό με σκορ 1-2 για την 8η αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Β΄ τοπικής κατηγορίας ανεβαίνοντας έτσι στους 11 βαθμούς και έστω και προσωρινά στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του Α. Κουφογιαννάκη δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας από πολύ νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης στους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 8ο λεπτό όταν μετά από σουτ του, δραστήριου καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, Κορνελάτου, ο Μοσκοβίτης μπλόκαρε εύκολα. Ο Αττικός συνέχισε την εντατική πίεση, ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 13ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μπέλη, ο Κατσούδας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, ” έπιασε ” την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει οριακά την γραμμή του Μοσκοβίτη για να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και αμέσως πίεσαν για την ισοφάριση. Η κίνηση του τεχνικού της Κοψαχείλας να αλλάξει πλευρές τους 2 εξτρέμ του, Ράπτη και Ασημακόπουλο, έδωσε την λύση, όταν ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Φωτόπουλου και με δεύτερη προσπάθεια, έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ολοκληρωτικά την ψυχολογία με το μέρος τους, προσπάθησαν να βρουν κι άλλο γκολ, με τον Ψαθάκη να σουτάρει από τα 30 μέτρα, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Μακρή. Το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη σημαντική φάση.

Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν τα νεύρα, οι λογομαχίες και η ένταση, με τις δύο ομάδες να επηρεάζονται εμφανέστατα, παίζοντας κακό και άναρχο ποδόσφαιρο δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις. Πρωταγωνιστές της έντασης, οι επιθετικοί των δύο ομάδων, Μπέλη και Τζουμάκας, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να λογομαχούν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ένα από τα σημεία κλειδιά, συνέβη στο 67ο λεπτό όταν ο Ψαθάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Κοψαχείλας δέχτηκε δύο κίτρινες μέσα σε διάστημα 4 λεπτών για δύο σκληρά μαρκαρίσματα. Όπως ήταν φυσικό, ο Αττικός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 85ο λεπτό με την ανάποδη κεφαλιά του Γεωργαντή, που είχε περάσει αλλαγή, να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά, αφήνοντας πολλούς χώρους πίσω, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 95ο λεπτό, με τον Sanevirante να διασχίζει όλο το γήπεδο, να περνάει και τον τερματοφύλακα και να ” γράφει το τελικό”   1-2

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με πολύ ένταση μέσα και έξω από το γήπεδο. Με αυτήν την νίκη η Κοψαχείλα έφτασε τους 11 βαθμούς, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Αττικός παρέμεινε στους 12.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της Κοψαχείλας Νικόλας Περιμένης αναφέρθηκε στο παιχνίδι, λέγοντας << Πολύ δύσκολο ”διπλό” απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύω σταθήκαμε πολύ καλά και εμείς αμυντικά και πήραμε το παιχνίδι με τις 2 αντεπιθέσεις>> ενώ πρόσθεσε << είμαστε επίσης μια πολύ δυνατή ομάδα, δεν μας αρμόζει εκεί που βρισκόμαστε και πιστεύω πως μπορούμε όλοι μαζί να ανέβουμε βαθμολογικά >>

Από την πλευρά των γηπεδούχων μίλησε ο τεχνικός Παναγιώτης Κοζακόπουλος. << Μας αφήνει πικρία γιατί αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει το αντίκρισμα που θέλαμε σύμφωνα με το προηγούμενο παιχνίδι που κάναμε μια μεγάλη νίκη στο 95΄. Σήμερα έγινε ακριβώς το αντίθετο, πληρώνουμε την έλλειψη ενός έμπειρου τερματοφύλακα, ήταν ξεκάθαρο αυτό στο 1ο γκολ που δεχθήκαμε, βέβαια είναι ένα μικρό παιδί, δεν ρίχνουμε ευθύνες, το λάθος είναι καθαρά δικό μας σαν ομάδα, από την άλλη όμως δεν μπορώ να έχω παράπονο πως δεν προσπαθήσαμε αλλά μετά το 1ο γκολ που δεχθήκαμε και μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου, το μυαλό μας είχε χαλάσει. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε καμία, με το αποτέλεσμα να το ξέρουμε πολύ καλά, όταν χάνεις τις ευκαιρίες να τιμωρείσαι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαλογιάννης Μ. με βοηθούς τους Αργυριάκη Γ. και Αθανασάκη Δ.

ΑΤΤΙΚΟΣ : 1.Μακρής, 2.Ντζέλιας (20.Βάρσος), 3.Σωτηρίου, 4.Κοντόπουλος (12.Γεωργαντής), 5.Κατσούδας, 6.Αθανασόπουλος, 7.Ματσαβέλας (14.Γερακάρης), 8.Χρόνης, 9.Δουληγέρης, 10.Μπέλη (13.Χελμής), 11.Κορνελάτος

ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ : 1.Μοσκοβίτης, 2.Ψαθάκης, 3.Ίμπρο, 4.Πρέντσε, 5.Μουχαμέτι, 6.Λύτρας, 7.Ράπτης (12.Στυλιανού), 8.Τζουμάκας (13.Περιμένης), 9.Sanevirantne, 10.Aσημακόπουλος, 11.Φωτόπουλος (15.Μπετχαβάς)

Επιμέλεια Παναγιώτης Βρυώνης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *