Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αγώνας της χρονιάς στη Βούλα!!

Share

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Βούλας για την 8η αγωνιστική της Πρώτης κατηγορίας του ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ανάμεσα στον Άρη Βούλας και τον Ολυμπιακό Βάρης. Πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να προέρχονται από 4 ισοπαλίες, ενώ τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις μία νίκη στη φετινή σεζόν, άνεφ αγώνα. Το τελικό 3-3 συνάρπασε τον κόσμο που αψήφησε το κρύο και βρέθηκε στο γήπεδο, με τις δύο ανατροπές και τα δύο γκολ στα 10 λεπτά που δόθηκαν ως καθυστερήσεις του αγώνα να δίνουν ένα άρωμα Παγκοσμίου Κυπέλλου στην αναμέτρηση.

Ο αγώνας

Πρώτο μέρος

Το παιχνίδι φάνηκε από νωρίς πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό ο Άρης Βούλας έκανε το 1-0, με τον Γκαβασιάδη να υποδέχεται όμορφα την πάσα του Φουκαρά και να πλασάρει σωστά, ανοίγοντας το σκόρ στην πρώτη φάση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν στο 7ο λεπτό με τον Κρίλη να σουτάρει από τα δεξιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Αλέξανδρου Ηρακλή. Το κάθετο δοκάρι σταμάτησε το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ιατρού, που έψαξε έξυπνα να αιφνιδιάσει την άμυνα στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία της Βούλας στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από αυτό οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και εκμεταλεύτηκαν το τρίτο κόρνερ που κέρδισαν πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης με τον Ανδρέα Ηρακλή στο 41ο λεπτό, όταν μετά από τη  σύγχυση που επικράτησε στην περιοχή του Γκόλφη η μπάλα στρώθηκε στον Ηρακλή που σκόραρε σε κενή εστία. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν προετοίμασε τον κόσμο για ότι ακολούθησε.

Δεύτερο μέρος 

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπικό Βάρης να πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του και να σκοράρει στο 46ο λεπτό με τον Μπεκιάρη. Μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Γεωργάκη, που ξέφυγε από τους αμυντικούς και γύρισε χαμηλά τη μπάλα, ο δεξιός εξτρέμ των φιλοξενούμενων σκόραρε με κοντινή προβολή. Στο 55ο λεπτό ο Γκόλφης είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του, με τον Γκαβασιάδη(73′) να απαντάει αστοχώντας από καλή θέση με κεφαλιά. Στο διάστημα 80′ με 82′ οι γηπεδούχοι πίεσαν και μετά από φάση διαρκείας κέρδισαν πέναλτι, σε προσπάθεια του Φουκαρά(82′) που δέχτηκε διπλό μαρκάρισμα, με το διαιτητή να δείχνει τη λευκή βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε ο Γκαβασιάδης, με το σέντερ φόρ του Άρη Βούλας να πετυχαίνει το δεύτερό προσωπικό του γκολ. Οι εντάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ακολούθησαν αλλά και οι τραυματισμοί, ανάγκασαν το διαιτητή του αγώνα να κρατήσει πάνω από δέκα λεπτά καθυστερήσεις, στις οποίες συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Στο 93ο λεπτό ο Γκαβασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει χατ τρίκ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μιραφιόρι. Η απάντηση ήρθε άμεσα με τον Γκόλφα να “λέει όχι” σε κοντινό πλασέ του Beli, ενώ στη συνέχεια το πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των παικτών. Στο 97ο λεπτό, το εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Ιατρού έφερε τη μπάλα εκεί ακριβώς που την ήθελε ο Γκαβασιάδης για να λυτρώσει, προσωρινά, την ομάδα του, με ωραία κεφαλιά. Μόλις δύο λεπτά αργότερα στην τελευταία φάση του αγώνα η εκτέλεση του πλαγίου κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων έφερε τη μπάλα στα καρέ του Γκόλφη, που δεν μπόρεσε να απαντήσει στο σούτ του Beli (99′), που πήρε το ριμπάουντ μετά την αρχική επέμβαση και έγραψε το τελικό 3-3. Η ένταση μεταξύ των παικτών συνεχίστηκε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έδωσε τέλος σε ένα απίθανο παιχνίδι-κόσμημα για το πρωτάθλημα της Ανατολικής Αττικής.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές με έναν παίκτη από κάθε ομάδα προχώρησαν στη συνέντευξη τύπου. Εκεί τα νεύρα είχαν ηρεμήσει και την θέση τους είχε πάρει ο σεβασμός. Πρώτος μίλησε ο Γιώργος Τσιγιρώτης, προπονητής του Ολυμπιακού Βάρης, που έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους του δηλώνοντας πως σέβεται τους ανθρώπους που βλέπουν σωστά το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια επισήμανε τη ψυχολογική δύναμη που έδειξε η νεαρή ομάδα του και πως ήταν πολύ καλό σημάδι το γεγονός πως αντέδρασαν παρά το γκολ που δέχθηκαν. Από την πλευρά του ο Τάσος Ταστόπουλος επαίνεσε το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια εστίασε στα παιχνίδια που χάνει ο Άρης Βούλας στα τελευταία λεπτά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις των δύο ποδοσφαιριστών Μπαμπούνη και Γκαβασιάδη αντίστοιχα.

Επόμενη αγωνιστική

Για την 9η αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βάρης υποδέχεται τον Αχαρναϊκό, ενώ ο Άρης Βούλας παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΟ Καλυβιών.

Διαιτητές

Διαιτητής- Ζήσιος Ντούρος Γ. / Α βοηθός-Κορωνιάς / Β βοηθός Τσαρανίδης

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ (ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): ΓΚΟΛΦΗΣ,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,RESULI,ΛΑΣΚΟΣ,ΣΚΟΥΡΛΗΣ,ΜΠΡΗΣ,ΧΑΤΖΗΣ,ΦΟΥΚΑΡΑΣ,ΓΚΑΒΑΣΙΑΔΗΣ,ΙΑΤΡΟΥ,ΚΡΙΛΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΡΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ):ΑΛ.ΗΡΑΚΛΗΣ,ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ,ΖΥΓΟΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΔ.ΗΡΑΚΛΗΣ,ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ,ΚΑΡΚΑΣΙΝΑΣ,HADDAD,ΤΟΥΡΠΕΤΑΣ,ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ,BEHARI, BELI

Αλλαγές

40′ ΜΙΡΑΦΙΟΡΙ->ΧΑΤΖΗΣ / 59′ ZHONGA-ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ->RESULI-ΣΚΟΥΡΛΗΣ (ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ)

59′ ΜΑΝΤΑΚΙΔΗΣ->HADDAD / 65′ ΑΓΓΕΛΗΣ->ΤΟΥΡΠΕΤΑΣ / 80′ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ->ΚΑΡΚΑΣΙΝΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΡΗΣ)

Κάρτες

72′ ΜΑΝΤΑΚΙΔΗΣ

83′ ΜΙΡΑΦΙΟΡΙ,BEHARI

86′ BELI

90′ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

92′ ΜΠΡΗΣ,ΚΡΙΛΗΣ

96′ ΖΥΓΟΚΩΣΤΑΣ

97′ ΓΚΑΒΑΣΙΑΔΗΣ

Επιμέλεια ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *