Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Share

Ο καθηλωτικός Ίκαρος Καλλιθέας υπέταξε τον ανήμπορο Παντζιτζιφιακό σε μια άκρως συναρπαστική αναμέτρηση στην οποία σημειώθηκαν 5 τέρματα με ένα εξ’ αυτών, ίσως το κορυφαίο της χρονιάς.

Η ΑΕ Ίκαρου Καλλιθέας επικράτησε 1 – 4  του Παντζιτζιφιακού στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 27 Νοεμβρίου στο γήπεδο Παραλίας Καλλιθέας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Α’ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ποιοτικώς ανώτεροι των γηπεδούχων, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και εξαργύρωσαν την καθολική υπεροχή τους με τον πλέον επιβλητικό τρόπο κονιορτοποιώντας τον παντελώς ακίνδυνο επιθετικά Παντζιτζιφιακό.

Ο αγώνας

Στην εκκίνηση της αναμέτρησης, ο γηπεδούχος Παντιτζιφιακός μπήκε ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 4ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με μια εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά από τον Παπαδούλη, η οποία πέρασε απευθείας άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Δεμερτζής πήρε μια γυριστή κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ηλιάδη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον υποτονικό και νωθρό ξεκίνημα του Ίκαρου και στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, αφού ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεδίπλωσαν υποδειγματικά μια αντεπίθεση από την αριστερή πλευρά και μια ολιγωρία στην καρδία της άμυνας των φιλοξενούμενων έφερε το 1 – 0 για τον Παντζιτζιφιακό ύστερα από σέντρα και καρφωτή κεφαλιά του Μπαλαμπάνη.

Εν συνεχεία, ο Ίκαρος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, κυκλοφορούσε με ηρεμία την μπάλα και προσπαθούσε να αναπτύξει τις επιθέσεις του άλλοτε από κεντρικό άξονα και άλλοτε από τα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα, έφταναν με αξιώσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αλλά είχαν βεβιασμένες επιλογές στην τελική πάσα. Στο 30ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από ένα έξοχο συνδυασμό τριών ποδοσφαιριστών του Ίκαρου, ο Βασίλι έγινε αποδέκτης της μπάλας και βρέθηκε ενώπιον του Κραβαρίτη, ο οποίος αποσόβησε σωτήρια την παραβίαση της εστίας του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κραβαρίτης αποκόμισε έναν σοβαρό τραυματισμό από την συγκεκριμένη φάση και αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, κατόπιν έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Σκευοφύλαξ  να παίρνει τη θέση του.

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να κρατούν σε χαμηλά μέτρα τον αντίπαλο και να προσπαθούν με ωραίες συνεργασίες να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων έχοντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 42ο λεπτό απείλησαν εκ νέου, όταν ύστερα από σέντρα από δεξιά του Πετρόπουλου, ο Γραίος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σκευοφύλαξ  εκτινάχθηκε και απέκρουσε σωτήρια παραχωρώντας κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν παντοιοτρόπως την εστία των γηπεδούχων και ένα λεπτό αργότερα, ο Πετρόπουλος εξαπέλυσε ένα ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Σκευοφύλαξ σε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη βάσει των ευκαιριών του αγώνα απονεμήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με μία εκπληκτική συνεργασία των Καλέλα και Βασίλι, και τον δεύτερο να επωφελείται του άσχημου διωξίματος της μπάλας από τον αμυντικό του Παντζιτζιφιακού και με έναν σουτ από τα αριστερά της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σκευοφύλαξ  και ισοφάρισε σε 1 – 1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ίκαρος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Παντζιτζιφιακού. Στο 48ο λεπτό ο Λιμήτσιος τροφοδότησε τον Μετά και εκείνος σούταρε εν κινήσει από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μετά είχε νέα καλή στιγμή και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σκευοφύλαξ. Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ίκαρος κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, όταν ύστερα από άψογη συνεργασία του Χατζηαράπη με τον Τριμίτση, ο πρώτος μπήκε στη περιοχή και με απαράμιλλη ψυχραιμία εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων  διαμορφώνοντας το 1 – 2 για τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Οι γηπεδούχοι ύστερα από αυτήν εξέλιξη προσπάθησαν να επιτεθούν στο 75ο λεπτό σημειώνεται μια ευκαιρία με ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Μαρκατζίνο και τον Ηλιάδη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα, ενώ στο 80ο λεπτό ο Ίκαρος πέτυχε ένα αξιομνημόνευτο τέρμα, το ομορφότερο γκολ της αγωνιστικής και πιθανώς ολόκληρης της χρονιάς, με ένα σουτ του Καραουλάνη πίσω από τη σέντρα και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να έχει βγει λίγο έξω από την εστία του και να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτητοι και απροσπέλαστοι και στο 88ο λεπτό ύστερα από μια μακρινή μεταβίβαση, ο Χατζηαράπης κατέβασε με έξοχο κοντρόλ τη μπάλα και έκανε ένα αριστοτεχνικό γυριστό σουτ διευρύνοντας το δείκτη του σκορ στο τελικό 1 – 4 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη αδιαφιλονίκητη επικράτηση του Ίκαρου επί του Παντζιτζιφιακού στο γήπεδο Παραλίας της Καλλιθέας.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι έμπλεοι χαράς καθότι επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τον Περαμαϊκό την προηγούμενη αγωνιστική και ανήλθαν στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 13 βαθμών και μετρώντας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Ίκαρος Καλλιθέας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι τούδε και είναι βέβαιο πως αν συνεχίσει να προοδεύει παίζοντας κατά διαστήματα κυριαρχικό ποδόσφαιρο μπορεί κάλλιστα να αισιοδοξεί ότι θα έχει βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Στην αντίπερα όχθη, ο γηπεδούχος Παντζιτζιφιακός πραγματοποιεί τη χειρότερη δυνατή του εκκίνηση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όντας στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας την ισχνή συγκομιδή των πέντε βαθμών και μετρώντας μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Παντζιτζιφιακού είχε μία εξόχως αποκαρδιωτική εικόνα, η οποία χρήζει προβληματισμού και άμεσων λύσεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, μια και πέραν του καλού πρώτου δεκαλέπτου, στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη παραμικρή ευκαιρία.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Κραβαρίτης, Χρήστου, Τριχάς, Τόλης, Γιαννακόπουλος, Μαύρος, Δεμερτζής, Μήτσιος, Μπαλαμπάνης, Παπαδούλης, Μαρκατζίνος

Αναπληρωματικοί: Δωρoγιάννης, Λουπίδης, Λαδιάς, Σκευοφύλαξ, Κανελλόπουλος, Τάρζα, Ζαχαριουδάκης, Αλί, Χατζηνικολαϊδης

 

ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Ηλιάδης, Πετρόπουλος, Καραουλάνης, Ναυπλιώτης, Τσαρούχας, Πλέσσας, Λιμήτσιος, Καλέλα, Βασίλι, Γραίος, Μετά

Αναπληρωματικοί: Τριμίτσης, Παρελλής, Συρμάς, Γραίος, Χριστοδούλου, Τριμίτσης, Νικολόπουλος, Δούμτσης, Χατζηαράπης

 

Διαιτητής: Τζαγκαράκης Λ.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Γκόλες Π.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Λεκαράκος Χ.    .

Παρατηρητής Αγώνα: Καλούμενος Φ.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *