Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Δάφνη

Share

Δυνατό ματς επιφύλασσε η 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣ Αθηνών στο «Σωτήρης Αγγελόπουλος». Η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου πανηγύρισε σημαντική νίκη επί της Διάνας Ηλιούπολης με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιόση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

 

Ο Αγώνας

 

Οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, με τη Δάφνη να παίρνει τα ηνία στη δημιουργία και να απειλεί πρώτη στο 4’ με σουτ του Χοτζάι που απέκρουσε ο Τζίνας. Δεύτερη καλή στιγμή για τη Δάφνη στο 17’, όταν μετά από σέντρα του Λιόση ο Κωνσταντινίδης έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε ξανά απάντηση. Μετά το 20ο λεπτό, η Διάνα ισορρόπησε το ματς και εμφανίστηκε στα καρέ του Μπότου, που μπλόκαρε το σουτ του Ποντικάκου στο 22’.  Δύο λεπτά αργότερα, ένα κόρνερ των Ηλιουπολιτών στο πρώτο δοκάρι προκάλεσε μπέρδεμα στην άμυνα της Δάφνης, όμως ο τερματοφύλακάς της καθάρισε τη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί κυρίως με στατικές φάσεις και έτσι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Στο 35ο, ξανά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσιάνης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αμαρκάριστος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία. Το ημίχρονο έκλεισε με τεράστια φάση για τη Δάφνη, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση και κάθετη του Τσουκαλά στον Βλαχάκη. Ο επιθετικός των γηπεδούχων πέρασε τον Τζίνα, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Δάφνη να απειλεί με δύο σουτ στο πρώτο πεντάλεπτο, ωστόσο η Διάνα ήταν αυτή που απώλεσε μια φάση με πολύ καλές προϋποθέσεις. Ο Καζάκος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά αποφάσισε να σπάσει τη μπάλα, αντί να πλασάρει, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν. Οι Φαληριώτες δοκίμαζαν σουτ εκτός περιοχής συχνά στην επανάληψη. Αυτό του Χοτζάι στο 59’ κόντραρε σε αμυντικούς και πέρασε λίγο πάνω από την εστία, ενώ ο Τζίνας μπλόκαρε το τελείωμα του Βλαχάκη στο 71’. Η Διάνα βρήκε δίχτυα στο 82’, μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ και εύστοχο πλασέ του Καζάκου, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε επανάληψη της εκτέλεσης, καθώς δεν είχε σφυρίξει. Στις καθυστερήσεις έλαβε χώρα η φάση που τελικά έκρινε τον αγώνα. Σε μια διεκδίκηση εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης του Πανίδη, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την «άσπρη βούλα». Ο Λιόσης ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζίνα και χάρισε τη νίκη Δάφνη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, αλλά και πολλά παράπονα για την υπόδειξη του πέναλτι από τους φιλοξενούμενους.

 

Συνθέσεις

Δάφνη Παλαιού Φαλήρου : Μπότος, Ιωαννίδης, Πάλλας, Ξύδης, Χριστόπουλος, Λιόσης, Χοτζάϊ, Γιαννούλης, Βλαχάκης (72’ Μαυρέλης), Τσουκαλάς, Κωνσταντινίδης

Διάνα Ηλιούπολης : Τζίνας, Πανίδης, Δάρρας, Νικόλλι, Ασωνίτης (58’ Ευθυμίου), Μπαρδάκης, Παπαντζίμας, Κατσιάνης, Καζάκος, Φάρος, Ποντικάκος

 

Διαιτητής: Τσατσουλής

ΑΒοηθός Διαιτητή: Νικολάου

ΒΒοηθός Διαιτητή: Ρούσσος

 

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκίνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *