Type to search

ELITE LEAGUE Α2 basket league αντρών ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μεγαρίδα είχε φύλακα Αγγελό-πουλο.

Share

 

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Τσάμη (Τρίτων) και Αγγελόπουλο (Ν.Ε. Μεγαρίδας) που σκόραραν από 21 πόντους έκαστος αλλά και τον μοιραίο Πολυτάρχου (Τρίτων) ολοκληρώθηκε ο αγώνας Α.Ο. Τρίτων Αθηνών-Ν.Ε. Μεγαρίδας για την 8η αγωνιστική της Elit League Ερρίκος Ντινάν 2022-2023.

 

Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Τρίτων υποδέχθηκε στο κλειστό γήπεδο του Στρέφη την όγδοη Ν.Ε. Μεγαρίδας . Μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα (74-75).

Ο Τρίτων που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι προηγήθηκε με τους Draskovic και Καμπερίδη να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι ,την ίδια ώρα που η ομάδα από τα Μέγαρα ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα .Όσο περνούσε όμως η ώρα τα επιθετικά λάθη του Τρίτωνα και η ευστοχία της Μεγαρίδας με κομβικούς στην επίθεση τους Παπαγιάννη και Καλλινικίδη μάζεψε το σκορ από 12-7 που ήταν στα μισά της πρώτης περιόδου στα 16-23 με 1:39 να απομένει στην 1η περίοδο. Οι γηπεδούχοι μετά το time out που πήρε ο προπονητής τους κ. Μιχελάκος έτρεξαν ένα μίνι σερί 6-0 για να κλείσει η 1η περίοδος με σκορ 22-23.

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησαν και την δεύτερη περίοδο οι 2 ομάδες. Ο Τρίτων με τον Τσάμη να ανεβάζει κατά πολύ την επίδοση του και τον Κουφόπουλο άξιο παραστάτη έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 31-23 ( +8 η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε στο παιχνίδι ) 6:12 για την λήξη του ημιχρόνου .Η αντίδραση από την Μεγαρίδα δεν άργησε να έρθει, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-15 επέστρεψε στο ματς με σκορ ημιχρόνου 39-38.

Και κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό .Τσάμης και Πολυτάρχου έφτασαν για δεύτερη φορά την διαφορά στους +8 και το σκορ στο 48-40 7:49 για την λήξη της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο για άλλη μια φορά οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία και τον Αγγελόπουλο να δείχνει επιθετικό πλουραλισμό μάζεψαν την διαφορά για να φτάσουμε στο 52-52  4 λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου με τελικό σκορ αυτής 59-61.

 

Η 4η και τελευταία περίοδος άρχισε πολύ διαφορετικά με τις 2 ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 5:45 με το σκορ 66-66. Σε εκείνο το σημείο μίλησε το καθαρό μυαλό του Γερομίχαλου που έβαλε για πρώτη φορά με +5 την ομάδα της Μεγαρίδας μπροστά στο σκορ (69-73 1:39 πριν από το φινάλε) . Στον χρόνο που απέμεινε λίγο οι καλές άμυνες της Μεγαρίδας λίγο ο μοιραίος Πολυτάρχου που έχασε τρεις ελεύθερες βολές αλλά και το τελευταίο σουτ του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ 74-75. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Ν.Ε. Μεγαρίδας στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία .

Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ (ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ): MEYERS (17) , ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ (4) , ΖΑΡΑΙΔΩΝΗΣ ( 2) , ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ (14) , ΠΡΑΠΑΣ (2) , ΤΣΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ , ΠΡΟΙΣΚΟΣ , ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ (10) , DRASKOVIC (5) , ΠΡΕΚΑΣ , ΤΣΑΜΗΣ (21) , ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (ΜΑΝΤΑΛΟΣ) : ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ , ΓΚΑΤΖΙΑΣ (4) , ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (10) , ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (21) , ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ (10) , ΚΑΨΑΛΟΣ , DUBINSKI (9) , ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ , ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ (6) , ΧΑΣΑ , MOTLEY (12) , ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ

Κείμενο : Αντώνης Παπαδόπουλος

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *