Type to search

ΑΙΓΑΛΕΩ β εθνικη μπασκετ Β Εθνική Μπάσκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Φάληρο

Ανατροπή στις ανατροπές το Φάληρο με ”Κόμπο” στην επίθεση.

Share

ΑΙΓΑΛΕΩ- Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 80-82

 

Μία πολύ ωραία μπασκετική αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω ”Σταύρος Βενέτης” το απόγευμα του Σαββάτου (26/11). Το ”Σίτι” υποδέχθηκε τον Α.Ο.Π. Φαλήρου, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημμα της Β’ Εθνικής (Δεύτερος όμιλος). Τις δύο ομάδες χώριζε μόλις ένας βαθμός στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στην τέταρτη θέση με 12 βαθμούς ενώ το Φάληρο στην πέμπτη με 11. Την προηγούμενη αγωνιστική το Αιγάλεω είχε νικήσει εκτός έδρας τον Δούκα (72-79) την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν δεχτεί την ήττα εντός έδρας από τον Πανελευσινιακό. (72-77).

 

Ωραίο θέαμα, παρά τον άσχημο ρυθμό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση εξαιτίας ενός αγώνα ακαδημιών βόλεϋ ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη του ζεστάματος των παικτών και κατ’επέκταση του τζάμπολ, το οποίο τελικά δώθηκε στις 17:07. Ο ρυθμός στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, δεν ήταν καλός με αρκετές διακοπές και τις ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Ενδεικτικό είναι πως το Φάληρο συμπλήρωσε τα πέντε ομαδικά φάουλ στο 4:10 ενώ το σκορ ήταν μόλις 9-9, κάτι στο οποίο βοήθησαν οι πολύ καλές και δυνατές άμυνες και των δύο ομάδων. Ο ρυθμός βελτιώθηκε προς το τέλος της περιόδου η οποία έληξε 22-17 υπέρ των γηπεδούχων και συνολικά 14 φάουλ (5-9).

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες φάνηκαν βελτιωμένες στην επιθετική λειτουργία τους. Με εκπληκτική εμφάνιση του Νίκου Κόκκαλη (στο ημίχρονο είχε 13 πόντους) το Αιγάλεω κατάφερε να χτίσει μία διαφορά επτά πόντων. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Α.Ο.Π. Φαλήρου βρήκε τρόπο να μειώσει την διαφορά και να είναι σε απόσταση μόλις ενός καλαθιού με το σκορ στην ανάπαυλα να είναι 44-38.

(σκορ ημιχρόνου)

 

Άρχισε να ανεβάζει ”στροφές” ο Κομποδιέτας και ”υψώθηκε” όλο το Φάληρο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι φάνηκαν να έχουν μπει καλύτερα, γρήγορα όμως  οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισσοροπήσουν ξανά τον αγώνα . Το Αιγάλεω βρισκόταν σταθερά από πάνω χωρίς όμως να μπορέσει να χτίσει πάλι μεγάλη διαφορά. Το Φάληρο χάρη  στον Ανδρέα Κανονίδη ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να δυσκολέυτηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού στο χέρι ο οποίος τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για μερικό διάστημα, στο δεύτερο όμως βοήθησε αρκετά στην επίθεση μαζί με τον επίσης εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο Δημήτρη Κομποδιέτα. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 59-59.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την τελευταία περίοδο και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Κατάφεραν να προηγηθούν μετά από πολλά λεπτά. Μέχρι και τα τέλη του δεκαλέπου οι ομάδες συνέχισαν να αλλάζουν θέση στην πρωτοκαθεδρία του σκορ. Την στιγμή που το σκορ είναι στο 80-81 λίγα δεύτερα πριν το τέλος, ο Δημήτρης Κομποδιέτας καταφέρνει και σταματάει στα ίσα τον αντίπαλο σέντερ.Στα 8,6′ πριν το τέλος, το Αιγάλεω έχασε την ευκαιρία να γυρίσει τον αγώνα καθώς έπειτα από καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Χαϊκάλης πάτησε εκτός γηπέδου ”χαρίζοντας” με αυτόν τον τρόπο την κατοχή στο Φάληρο. Στο τέλος του αγώνα, ο πίνακας του σκορ έγραφε 80-82, υπέρ της ομάδας του Φαλήρου.

 

(σκορ μετά την λήξη του αγώνα)

Η συνέχεια της ”κούρσας”

Αυτή είναι η τρίτη εντός έδρας ήτταν για το Αιγάλεω το οποίο συνολικά σε πέντε αγώνες στο ”Σταύρος Βενέτης” έχει μόλις δύο νίκες απέναντι σε Διαγόρα Ρόδου και Ο.Φ.Η.. Από την άλλη πλευρά, νίκη νούμερο τρία μακριά από την έδρα του ο Α.Ο.Π. Φαλήρου ο οποίος αυτή την στιγμή ισοβαθμεί με το Αιγάλεω στους 13 βαθμούς. Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα για το ”Σίτι”, είναι με την Πεύκη στην έδρα της ομάδας των βορείων προαστίων. Την ίδια ώρα (17:00) στο ”Σοφία Μπεφόν”, ο Α.Ο.Π. Φαλήρου υποδέχεται τον Α.Σ.Ε. Δούκα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής.

Δήλωση του Δημήτρη Κομποδιέτα: ” ‘Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα και πολύ δυνατή έδρα. Πάντα σέβομαι το Αιγάλεω όταν έρχομαι εδώ, για τον κόσμο του. Χαίρομαι που περάσαμε από αυτή την δύσκολη έδρα. Συνεχίζουμε, τα συγχαρητήρια τα αξίζουνε στους συμπαίκτες μου που δείξανε διάθεση στην άμυνα και αυτοί είναι που καταφέρανε να βγούνε μπροστά και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

ΔΩΔΕΚΑΔΕΣ (πόντοι)

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΧΑΪΚΑΛΗΣ (12), ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ, ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (9), ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ (5), ΚΟΚΚΑΛΗΣ (18), ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ (5), ΠΑΠΑΔΟΛΙΑΣ (12), ΚΟΥΚΟΥΝΙΑΣ (4), ΜΑΛΤΕΣΙΟΣ (10), ΜΑΡΑΝΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ. Προπονητής: Φώτης Καρακώστας, Βοηθός: Γιάννης Ηλιόπουλος.

Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: ΣΚΟΡΔΟΣ (15), ΔΡΙΤΣΑΣ, ΚΟΜΠΟΔΙΕΤΑΣ (13), ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ (2), ΠΑΤΣΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (5), ΜΑΧΑΙΡΑΣ (4), ΜΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ (6), ΚΑΛΑΝΙΩΤΗΣ (9), ΔΟΥΛΗΣ, ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ (10), ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ (10), ΜΑΓΙΝΤΟΜΠΕ (7). Προπονητής: Ιωάννης Μάνος, Βοηθός: Νίκος Καμαριώτης.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΓΕΡΑΝΙΟΣ, ΦΑΣΟΛΗΣ, ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ.

 

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *