Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Φιλοξενία” 5 αστέρων στην Αλεπότρυπα

Share

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το χθεσινό παιχνίδι στην Κυψέλη, ανάμεσα στον τοπικό Άτλαντα και τον Φωστήρα Ηλιούπολης. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ, αναμετρήθηκαν οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα με στόχο τη νίκη που θα αποτελέσει το εφαλτήριο ενός νέου ξεκινήματος.

Ωστόσο, ο λογικά αναμενόμενος αμφίρροπος αγώνας δεν διεξήχθη ποτέ. Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους κυριολεκτικά από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του πρώτου μισού και εντυπωσίασαν στο δεύτερο. Αμφότερα τα ημίχρονα υπήρξαν επιθετικός μονόλογος του συλλόγου της Κυψέλης, με σωρεία επιθετικών προσπαθειών και τελικών ευκαιριών, με την πρώτη εξ αυτών να λαμβάνει χώρα στο 7′ με το δυνατό σουτ του αριστερού οπισθοφύλακα Τσιτσόπουλου και την επέμβαση του Αραστιάρη, ο οποίος στην ακριβώς επόμενη φάση σταμάτησε τον Ντούσιο. Η δικαίωση ήρθε στο 31′ με μία στημένη φάση, όπου μετά την πλασαριστή εκτέλεσή της και την όμορφη ενέργεια σέντρα του δεξιού μπακ Λιβάνιου, ο Νάσι ανοίγει το σκορ με διπλή προσπάθεια.


Στην επανάληψη ο Φωστήρας δεν θα αισθάνθηκε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος, αφού ο Άτλας πρόσφερε θέαμα, αποζημιώνοντας στο έπακρο τους οπαδούς του. Ο ομαδικός θρίαμβος των τεσσάρων τερμάτων εντός ενός μόλις τετάρτου (60′ – 74′) ανέδειξε πρωταγωνιστές τους δύο τελευταίους προαναφερθέντες που σκόραραν δις, με τον πρώτο να σημειώνει εν τέλει χατ τρικ (31′, 60′, 74′) και τον δεύτερο να σκοράρει με κεφαλιά (61′) και να πετυχαίνει το γκολ του αγώνα με εντυπωσιακό πλασέ εκτός περιοχής (67′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταθέσει τα όπλα ήδη από το πρώτο ημίχρονο – ούτε οι ίδιοι πίστευαν στους εαυτούς τους και στην όποια ενδεχόμενη θετική έκβαση, πολλώ δε στην ανατροπή.


Το απόγευμα ήταν εξαιρετικό για την ομάδα του Σλεποκούροφ, με τον ίδιο τον coach να δηλώνει ικανοποιημένος, πλην όμως σαφώς συγκρατημένος μετά τη λήξη, αναδεικνύοντας την ανοδική πορεία σ’ έναν απαιτητικό όμιλο, ο οποίος προϋποθέτει εκ των πραγμάτων σοβαρότητα, εξέλιξη και αγωνιστικές υπερβάσεις καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Στόχος η απόδειξη ύπαρξης και καθιέρωσης αυτής της αναδυόμενης δυναμικής, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με το Γαλάτσι.

Συνθέσεις:

Άτλας Κυψέλης: Λάτσης, Κοσμίδης, Καράφλης (58′, Νάσι Σάλι), Λιβάνιος (74′ Ιβάνοφ), Τσιτσόπουλος (74′, Καϊνιχ), Κοσμίδης, Τελάι, Κόης, Bare (58′, Ζίκα), Νάσι, Καβαλιέρης, Μπούσιος

Φωστήρας Ηλιούπολης: Αραστιάρης, Μπέτσικας, Κυριακόπουλος, Σουλτάνης, Tafa, Βαρδάξης, Μανωλόπουλος, Μήλας, Veneti (74′, Ντρέτσα), Γιάννης

Νικόλας Κανελλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *