Type to search

B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Share

 

ΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΤΤΑ.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο εμβληματικό κλειστό γυμναστήριο του Μετς στο Παγκράτι ο γηπεδούχος Α,Ο,Π υποδέχτηκε την Ένωση Ιλίου στα πλαίσια της 7ης αγωνστικής της Β εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. To Παγκράτι κλήθηκε να αντιδράσει μετά τις δύο σερί ήττες που είχε υποστεί απο Εθνικό και Μίλωνα αντίστοιχα. Απο την άλλη, η ομάδα των δυτικών προαστείων είχε μόλις μία νίκη σε έξι αγώνες όντας ταλιπωρημένη απο πολλούς τραυματισμούς. Η αναμέτρηση συνεπώς ήταν κομβικής σημασίας και για τις δύο πλευρές. Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με σκορ 80-83 και το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα τελευταία δευετερόλεπτα με τρίποντο της Ένωσης 9 δευετερόλεπτα πριν τη λήξη.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστηκές και με έντονο δυναμισμό υποχρεώνοντας τους διαιτητές σε συνεχόμενες υποδείξεις φάουλ. Η Ένωση Ιλίου μετουσίωνε τις επιθετικές της πρωτοβουλίες κυρίως με σουτ έξω απο τα 6,75μ τη στιγμη που το Παγκράτι προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό με πιο στοχευμένες σετ επιθέσεις . Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 19-20 υπέρ του Ιλίου.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι απλά θεατές στις πολύ καλές επιδόσεις των φιλοξενούμενων έξω απο τη γραμμή του τριπόντου υποχρεώνοντας τον Coach Γιαννόπουλο του Παγκρατίου σε πολλές αλλαγές και timeout. Ένα απο τα πιο δυνατά χαρτιά της ομάδας, Ντιαλό ήταν εκτός ρυθμού και το βαρύ πυροβολικό και πρώτος σκόρερ της ομάδας του ΑΟΠ με 18,5 πόντους μέσο όρο Κουμπούρας είχε μόλις 2 εύστοχες βολές . Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κουμπούρας ξεκίνησε την αναμέτρηση απο τον πάγκο τη στιγμή που σε συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν τον αγώνα ανέφερε πως είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί. Παρόλα αυτά ο σύλλογος του Παγκρατίου κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά των δέκα πόντων που είχε διαμορφωθεί και με έμφαση στο επιθετικό transition και αρκετές τακτικές αλλάγές το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε 34-39.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν απο την αποφασιστικότητα με την οποία επέστρεψαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι με σύμμαχο την στήριξη των οπαδών τους έφεραν το ματς στα ίσια μέχρι που πήραν και το προβάδισμα για πρώτη φορά στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Α.Ο.Π επικράτησαι στη μάχη των ριμπάουντ και παράλληλα βρήκε λύση και απο τα μακρινά σουτ. Η Ένωση Ιλίου συγκροτημένη και με συνεχή καθοδήγηση απο τον Coach Πανούλια δεν έχασε τη συγκέντρωση της και έμεινε στο πνέυμα του αγώνα. Κατόπιν ενός timeout ανέκτησε το προβάδισμα. Ετσι οι ομάδες πήγαν στους πάγκους κατόπιν της λήξης της τρίτης περιόδου με το σκορ στο 62-63.
Η τέταρτη περίοδος έμελλε να είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή. Συνεχόμενη εναλλαγή του προβαδίσματος, μεγάλα σουτ εκατέρωθεν, σκληρές μάχες στις αλλαγές των σκρίν αλλά και στο ζωγραφιστό . Οι πρωταγωνιστές επίσης άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τον 39χρονο Κουμπούρα να φτάνει τους δέκα πόντους και να φορτώνει με φάουλ τους αμυνόμενους της Ένωσης . Απο την άλλη πλευρά ο νεαρός Τσιουμπρής βομβάρδιζε το καλάθι του Παγκρατίου με σουτ μακρινής απόστασης. Όλα ωστόσο κρίθηκαν στο τέλος. Με το σκορ στο 80-80 το Ίλιον καλεί timeout και επαναφέρει με 24 δευτερόλεπτα στη διάθεση του και συνολικά 33 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Γίνεται το πρώτο σουτ,άστοχο, για το μακρινό ριμπάουντ πέφτουν κορμιά στο παρκέ με κερδισμένους τους παίχτες των φιλοξενούμενων και με πάσα στον ελέυθερο Τσιούμπρη στην εκπνοή των 24 δευτερολέπτων ο ψηλός της ομάδας των δυτικών προαστείων με τρίποντο απο την κορυφή έγραψε το 80-83. Κατόπιν του timeout απο τον Coach Γιαννόπουολο το Παγκράτι δέχτηκε αποτελεσματικό double team και δύο τρίποντα που επιχειρήθηκαν κατέληξαν airball οδηγόντας το Παγκράτι στην τρίτη του σερί ήττα και την ένωση Ιλίου σε ενα τεράστιο διπλό.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ(Α.Ο.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ) :
Πριν την έναρξη του παιχνιδιου ο πολύπειρος γκάρντ μας παραχώρησε συνέντεξη απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούσαν τον ίδιο αλλά και την ομάδα.
Αρχικά ερωτήθηκε για το εάν είναι η ομάδα έτοιμη να αντεπεξέλθει της πίεσης που δημιουργήθηκε κατόπιν των δυο συνεχόμενων ηττών.
”Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και το γεγονός της επιστροφής των ψηλών μας μετά απο τους τραυματισμούς τους θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να πάρουμε την νίκη” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχει ερωτήθηκε για τις βλέψεις που έχει σε προσωπικό επίπεδο για την φετινή σεζόν.
” Δεν έχω καμία απολύτως προσωπική βλέψη, παίζω καθαρά για να απολαύσω το παιχνίδι και για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της ” είπε ο κ. Κουμπούρας.
Τέλος, των ρωτήσαμε για τους στόχους της ομάδας για φέτος.
”Η άνοδος δεν είναι στα άμμεσα πλάνα μας. Σκοπεύουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χτίσουμε κάτι καλό για το αύριο και να δικαιώσουμε τις προσοκίες της διοίκησης και των φιλάθλων μας.” είπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με μέσο όρο 18,5 πόντους φέτος.

ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ(ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ):
Μετά την λήξη του αγώνα ο πρωταγωνσιτής της αναμέτρησης κ. Τσιουμπρής μας μίλησε για την αναμέτρηση.
Στην ερώτηση για το πως αισθάνεται που πέτυχε το νικητήριο καλάθι και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 22 πόντους ο νεαρός σχολίασε:
”Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, είχαμε κάνει 5 σερί ήττες , πήραμε μια ανάσα , είχαμε προβλήματα τραυματισμών σε όλα τα παιχνίδια,τώρα συνεχίζουμε ταπείνά για το επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό.”
Στην ερώτηση αναφορικά με τους φετινούς στόχους ο νεαρός παίχτης απάντησε:
”Να μείνουμε ενωμένοι και υγιείς και να παραμείνουμε στη κατηγορία”.


Coach Πανούλιας (Ένωση Ιλίου) :
Τέλος απευθυνθήκαμε στον coach της Ένωσης για ένα σχόλιο του για το επεισοδιακό παιχνίδι:
”Αναμφίβολα μεγάλη νίκη για εμάς.Το τελευταίο σουτ είναι πάντα θέμα τύχης ειδικά εφόσον μπήκε με ταμπλό. Το σημαντικό είναι πως ενώ βαλτώσαμε επιθετικά βγάλαμε ένα μεγάλο σουτ. Ωστόσο η τύχη μας το χρώσταγε μετά απο τόσα παιχνίδια συνεχόμενων ατυχιών και τραυματισμών . Ήταν και το δικό μου πρόβλημα που έπρεπε να πάω στις ΗΠΑ λόγω της απώλειας του πατέρα μου αλλά και της προσβολής μου απο τον κόβιντ που με έκανε να χάσω αρκετά παιχνίδια. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια με μεγάλες διαφορές αλλά είδαμε βίντεο και μπορέσαμε να πάρουμε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη ομάδα.”
Σχετικά με το μέταλο που έβγαλε η ομάδα μετα τις ήττες και τους τραυματισμούς:
”Μιλήσαμε, μιλήσαμε πολυ! Ασχοληθήκαμε και με το τακτικό κομμάτι αλλα εμβαθύναμε στην ομαδικότητα και στο μοίρασμα της μπάλας και ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει κομμάτι της ταυτότηας της ομάδας.”
Ερωτηθέμενος για τους στόχους της ομάδας ο coach ανέφερε:
”Πέρυσι μας είχαν όλοι ξεγραμμένους αλλά μείναμε στη κατηγορία με σπουδαίο σερί στο τέλος και φέτος θέλουμε φυσικά να σωθούμε και πάλι”.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Παγκράτι – Ένωση Ιλίου 80-83
Διαιτητές : Γεράνιος-Τζίμης-Κούλης Κ.
Δεκάλεπτα : 19-20, 34-39, 62-63, 80-83
Παγκράτι (Γιαννόπουλος) : Στογιάνοβιτς 4, Κουμπούρας 10, Πολέμης 6, Αγγελόπουλος 12 (2), Κοντραφούρης 2, Ζαρίφης 9 (1), Ψάρρας 17 (2), Πιτούλης 13, Ντιαλλό 7.
Ένωση Ιλίου (Πανούλιας) : Σταθάκης, Δαρμής 8 (2), Σαξιώνης 8, Φουντάς 7 (1), Θ.Πανουσόπουλος 9 (1), Μπαρμπαρής 8, Σπυρόπουλος 1, Μπέλλας 14 (4), Δουρουντούς 6, Τσιουμπρής 22 (2), Κοντούλης.

ΦΩΤΕΙΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β Εθνική Κατ. Ανδρών 2022-2023 (1ος Όμιλος)

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 7 0
ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 5 1
ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 4 1
ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 4 3
ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 4 3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ 4 3
ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 3 3
ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 2 5
ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ 2 5
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ 2 5
ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82 7 1 5
ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 1 5

ΦΩΤΕΙΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *