Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη “βάλσαμο” για τον Πειραϊκό με την ευγενική χορηγία του Ποσειδώνα

Share

ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ – ΑΣΧ ΠΟΣΕΙΔΩΝ 3 – 0 : ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ… ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΑΣΣΟΣ

Η κυνικός Πειραϊκός επιβλήθηκε του αναποτελεσματικού αλλά ποιοτικότερου Ποσειδώνα σε μία άκρως συναρπαστική αναμέτρηση στην οποία ο Ποσειδώνας είχε την υπεροχή αλλά απώλεσε σωρεία ευκαιριών και ο Πειραϊκός εκμεταλλεύτηκε τρία λάθη των αντίπαλων αμυντικών και διαμόρφωσε το τελικό 3 – 0.

Ο  Πειραϊκός Νέου Φαλήρου επικράτησε 3 – 0 του ΑΣΧ Ποσειδών στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στο δημοτικό γήπεδο Μοσχάτου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β’ Κατηγορίας του 1ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ποιοτικώς ανώτεροι των γηπεδούχων, κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, κράτησαν σε χαμηλά μέτρα τους γηπεδούχους και δημιούργησαν μεγάλο αριθμών ευκαιριών. Μολαταύτα, Ο Ποσειδώνας δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του και στο δεύτερο μέρος ο μέχρι τότε παντελώς ακίνδυνος επιθετικά Πειραϊκός εκμεταλλεύτηκε τρεις στιγμές ολιγωρίας στην άμυνα του Ποσειδώνα και με απαράμιλλη κυνικότητα και αποτελεσματικότητα πέτυχε μια σπουδαία νίκη επαληθεύοντας στο έπακρο την κοινοτοπία «το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης».

 

Ο αγώνας

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, όπου γίνονταν λάθη εκατέρωθεν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο ΑΣΧ Ποσειδών πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να αναπτύξει τις επιθέσεις του από τον κεντρικό άξονα, ενώ ταυτόχρονα ασκούσε επιθετικό πρέσινγκ στο αμυντικό τρίτο του Πειραϊκού, με αποτέλεσμα να ανακτά συνεχώς τη κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί κινδύνους και συνθήκες ανισορροπίας στην αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Ποσειδώνα κατεγράφη στο 9ο λεπτό, όταν έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό τριών ποδοσφαιριστών ο Πανταζής έγινε αποδέκτης της μπάλας και επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Νταβτιάν να αποσοβεί σωτήρια την παραβίαση της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ. Στο 16ο λεπτό ο Πειραϊκός απάντησε στην μεγάλη ευκαιρία Ποσειδώνα, με τον Σκρελαϊ να εκμεταλλεύεται ένα παιδαριώδες λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και βγαίνει ενώπιον του Παύλου με τον τελευταίο να επεμβαίνει και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τα ηνία της αναμέτρησης και δημιουργούσαν συνεχώς οργανωμένες επιθέσεις με τους ποδοσφαιριστές να εξαπολύουν σουτ έξω από την περιοχή, δίχως αντίκρισμα, όπως στην περίπτωση του 19ο και 20ου λεπτού από τους Δρόσσο και Λειβαδίτη αντίστοιχα. Ο Ποσειδώνας συνέχισε να απειλεί και στο 30ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική διαγώνια μεταβίβαση του Ντεντόπουλου, ο Χάλαρης μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά αλλά πραγματοποίησε μια άσχημη εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Νταβτιάν. Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν ακόμα μια σημαντική ευκαιρία, όταν ύστερα από μία εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Δρόσσος τροφοδότησε τον Πανταζή και εκείνος έκανε μια εκπληκτική περιστροφή αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και εν συνεχεία σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα μακριά από εστία του Νταβτιάν.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Ποσειδώνας είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον βιρτουόζο ακραίο επιθετικό Λειβαδίτη να ξεκινάει μια επέλαση από τα αριστερά και με μία υπέροχη ατομική ενέργεια να περνά δύο αντιπάλους, αλλά να πραγματοποιεί ένα αδύναμο σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Νταβτιάν.  Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Πειραϊκό να μένει αρκετά χαμηλά στο τερέν και να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τυχόν λάθη του Ποσειδώνα στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να γίνει απειλητικός με άμεσες επιθετικές μεταβάσεις, παρά ταύτα δεν ήταν διόλου παραγωγικός και επικίνδυνος επιθετικά και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται πίσω στο σκορ βάσει των ευκαιριών των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ποσειδώνας εξακολούθησε να είναι πιεστικός και να αναζητά εναγωνίως ένα γκολ και στο 49ο λεπτό είχε μια σημαντική ευκαιρία με τον Λειβαδίτη να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο από τα αριστερά και να σουτάρει έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Νταβτιάν να προβεί σε μία σπουδαία επέμβαση. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα το ποδόσφαιρο τιμώρησε την αναποτελεσματικότητα των παικτών του Ποσειδώνα και ύστερα από μια εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Φραγκάκη στη πλάτη της αμυντικής γραμμής των αντιπάλων, βρήκε τον Αλλαβέλ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους και εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Παύλου και πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά του γωνία ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Εν συνεχεία, οι παίκτες του Πειραϊκού ανέβασαν την απόδοση τους κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και σε διάστημα τριών λεπτών απείλησαν με δύο σούτ εκτός περιοχής στο 53ο και 55ο λεπτό από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, τον Σκρελάϊ, οι οποίες κατέληξαν εκτός εστίας. Στο 60ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν σαστισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Σπυρόπουλος ξεπέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Νταβτιάν επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μπλόκαρε τη μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά και θα κατέληγε στα δίχτυα.

Στο 66ο λεπτό, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ακόμα μία ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων και αφού ο Φραγκάκης βγήκε ανενόχλητος ενώπιον του Παύλου, τον εκτέλεσε με ένα εκπληκτικό πλασέ γράφοντας το 2 – 0 για τους γηπεδούχους. Οι ποδοσφαιριστές του Ποσειδώνα, παρότι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι δύο ολιγωρίες και λάθη στην άμυνα τους, τους έχουν φέρει σε δυσχερή θέση, συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ για να μειώσουν το σκορ και στο 72ο λεπτό απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ευστρατίου, αλλά ο Νταβτιάν εκτινάχθηκε και πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 80ο λεπτό σημειώθηκε ακόμα ένα λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όταν ύστερα από μια μακρινή μεταβίβαση των γηπεδούχων, ο αμυντικός Αλεξάν, ενώ φάνηκε εν πρώτοις να ελέγχει τη φάση, δεν εκτίμησε ορθά τη πορεία της μπάλας και ο επιθετικός των γηπεδούχων, Τσαλατάνης, του έκλεψε τη μπάλα, πέρασε με προσποίηση και τον τερματοφύλακα και διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 3 – 0 υπέρ του Πειραϊκού. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, δεν καταγράφηκε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τους μεν γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα και τους δε φιλοξενούμενους να είναι καθόλα απογοητευμένοι και το τελικό 3 – 0 παρέμεινε αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κωνσταντόπουλο.

Πριν την έναρξη της εν λόγω αναμέτρησης, αμφότερες οι δύο ομάδες επιθυμούσαν να πετύχουν τη νίκη, η οποία θα τόνωνε την αυτοπεποίθηση τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθότι καμία εκ των δύο δεν έχει εκκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας ισχνή βαθμολογική συγκομιδή. ο μεν Πειραϊκός είχε τέσσερις βαθμούς μετρώντας μία νίκη, μια ισοπαλία και μία ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και ο δε ΑΣΧ Ποσειδών είχε συγκεντρώσει τρεις βαθμούς μετρώντας μία νίκη και δύο ήττες.

Εντούτοις, οι γηπεδούχοι, με την σημερινή σπουδαία νίκη τους επί του Ποσειδώνα ανήλθαν στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μπορούν κάλλιστα να αισιοδοξούν ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Απεναντίας, οι φιλοξενούμενοι είναι εξόχως προβληματισμένοι από το γεγονός ότι ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους αλλά δεν αποκόμισαν το παραμικρό όφελος από τη σημερινή αναμέτρηση και πλέον καλούνται να ανασυνταχθούν και να αναζητήσουν τρόπους για να αναστρέψουν άμεσα τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, όντες στη 10η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή τριών βαθμών.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ: Νταβτιάν, Καλλίνικος, Μανώλης, Λαζάκης, Σαμπάνης, Φραγκάκης, Ξυμιάλης, Σκριμπιάς, Πουτσελής, Σκρελάϊ, Καρασαββίδης

Αναπληρωματικοί: Αράπογλου, Ηλιόπουλος, Χριστοφοράτος, Παπαδόπουλος, Κωνσταντάτος, Παλαιστίδης, Γουρούνας, Αλλαβέλ, Τσαλατάνης

 

ΑΣΧ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Παύλου, Βενάκης, Χάλαρης, Αλεξάν, Ζόμπας, Πολυχρονάκης, Πανταζής, Δρόσσος, Ντεντόπουλος, Σπυρόπουλος, Λειβαδίτης

Αναπληρωματικοί: Ψαρουδής, Γκρινιάρης, Ζαχαρίου, Χιώτης, Βογιατζής, Περδικόγιαννης, Αναζίκος, Βερροιόπουλος, Ευστρατίου

 

Διαιτητής: Κωνσταντόπουλος Κ.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Αντωνόπουλος Σ.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Σηπάκη Β.

Παρατηρητής Αγώνα: Δρογώσης Θ.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *