Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον σκόρπισε στους πέντε ανέμους

Share

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καρατσομπανάκη, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, η Δόξα Βύρωνος νίκησε με 5-0 τον Ιπποκράτη Περιστερίου στο γήπεδο Εργάνης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τσελέπη (22′), ενώ το σκορ έκλεισε ο Φυρίγος (90′). Σε ρόλο κομπάρσου από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ιπποκράτης.

Σε ένα κρύο απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Εργάνης, η Δόξα Βύρωνος κατάφερε να επιβληθεί του Ιπποκράτη με 5-0 επιστρέφοντας στις νίκες. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΑ Αθηνών. Στο ξεκίνημά του το παιχνίδι ήταν αρκετά άναρχο με δυνατές μονομαχίες και αρκετά λάθη. Επιπλέον, κυριάρχησαν οι ψηλές μπαλιές μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν το κάθετο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο είχε αρκετό αέρα, κάτι που δυσκόλεψε τις δύο ομάδες.

Όσο περνούσε η ώρα η Δόξα άρχιζε να επιβάλλει τον ρυθμό της και στο 20ο λεπτό είχε την πρώτη καλή της στιγμή. Έπειτα από κάθετη μπαλιά, ο Χαλβατζής μπήκε στην περιοχή με τον Κολοβό να τον σταματάει λίγο πριν εκτελέσει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Από το κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Ρωμανού πέρασε για λίγο πάνω από το τέρμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βούτα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα γύρισε στην καρδιά της περιοχής. Ο Τεννές έκανε λανθασμένη έξοδο χάνοντας την μπάλα με τον Τσελέπη να σκοράρει σε κενή εστία με το κεφάλι και να ανοίγει το σκορ. Ακολούθησε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από λάθος της άμυνας του Ιπποκράτη, ο Χαλβατζής έκλεψε την μπάλα. Αμέσως την γύρισε στον Φυρίγο με τον τελευταίο να αστοχεί από καλή θέση.

Ο Ιπποκράτης είχε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα στο 26ο λεπτό με το σουτ του Κλαυδιανού να περνάει αρκετά μακριά από το τέρμα. Αφού έμειναν πίσω στο σκορ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανασυγκροτηθούν. Ωστόσο, η Δόξα συνέχιζε να πιέζει βρίσκοντας δεύτερο γκολ στο 32ο λεπτό. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Καρατσομπανάκης έγινε αποδέκτης της βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Τεννέ. Εκεί με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0 για την ομάδα του.

Ο Βασίλης Βόγλης, προπονητής του Ιπποκράτη προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα για την ομάδα του πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή. Συγκεκριμένα, ο Κανδυλιώτης πέρασε στην θέση του Στρέμπα στο 36′. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Η Δόξα Βύρωνος προηγήθηκε δίκαια εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες και τα λάθη του Ιπποκράτη. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου να ανησυχήσουν τον Μεϊμάρογλου και μοιραία ήταν πίσω στο σκορ.

Μετά την ανάπαυλα, η Δόξα παρά το υπέρ της 2-0 βγήκε στο γήπεδο με σκοπό να «τελειώσει» όσο γίνεται νωρίτερα το παιχνίδι. Έτσι, μετά από δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 48′ και στο 49′, ήρθε το τρίτο γκολ. Στο 53ο λεπτό με νέα κάθετη πάσα ο Χαλβατζής βρήκε τον Καρατσομπανάκη μέσα στην περιοχή. Εκείνος με την σειρά του απέφυγε έναν αμυντικό και με ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Τεννέ διπλασιάζοντας τα τέρματά του.

Ο νεαρός πλάγιος επιθετικός είχε ένα ονειρεμένο απόγευμα, κάτι που επιβεβαίωσε σκοράροντας το τρίτο του γκολ λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 64ο λεπτό δέχθηκε την πάσα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Η φάση ξεκίνησε από τετ-α-τετ του Ιπποκράτη με τον Ρωμανό της Δόξας να κόβει τελευταία στιγμή. Φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι.

Σε αυτό το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η Δόξα χάλασαν την ομοιογένειά της, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιπποκράτη να δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Ωστόσο, ούτε τότε κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μεϊμάρογλου. Παρά τις ευκαιρίες του Ιπποκράτη, η Δόξα ήταν αυτή που είχε ξανά τον τελευταίο λόγο. Στο 89′ ο Σταύρος Μίζιος,που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στο παιχνίδι έκανε την σέντρα από τα δεξιά. Ο Φυρίγος βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Μετά το τελευταίο γκολ ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη μην κρατώντας καθυστερήσεις. Συνεπώς, έλαβε τέλος το μαρτύριο των παικτών του Ιπποκράτη. Την επόμενη αγωνιστική η Δόξα Βύρωνος θα φιλοξενηθεί από την Θύελλα Περιστερίου, ενώ ο Ιπποκράτης περιμένει στην έδρα του την ΑΕ Μεταμόρφωσης.

Ενδεκάδες

Δόξα Βύρωνος: Μεϊμάρογλου, Τζάρτζαλος (Μίζιος Στ. 78′), Βούτας, Ρωμανός, Κοσσυβάκης (Κορδογιάννης 67′), Τσακλαμάς, Καρατσομπανάκης (Τσάκλαρης 67′), Φυρίγος, Νικόλας (Μίζιος Αν. 67′), Χαλβατζής (Τσαούρδας 59′), Τσελέπης.

Ιπποκράτης: Τεννές Γιώργος, Κολοβός, Κουρατόρας (Αμανατίδης 57′), Σκλαβενίτης, Σοϊλές, Τεννές Βαγγέλης (Θεωδορόπουλος 67′), Μπότης, Μωραΐτης, Λέκκας, Κλαυδιανός, Στρέμπας (Κανδηλιώτης 36′).

Διαιτητές

Πρώτος: Χριστοδούλου

Βοηθοί: Βάμβακας, Πρίντζης

 

Αργύρης Μαρδάνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *