Type to search

Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη νίκη της ΑΕΝΚ στο τρελό ματς της Καλλιθέας.

Share

Για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β εθνικής, ο Έσπερος υποδέχτηκε στην Καλλιθέα το Σάββατο το απόγευμα (19/11) την ΑΕΝΚ, όπου η φιλοξενούμενη ομάδα νίκησε με σκορ 79-83. Μικρή ένταση υπήρξε στο φινάλε κατά την αποχώρηση των διαιτητών με οπαδούς του Έσπερου.

Ο Γκαγκαλούδης φώναξε Παρών, με απόλυτη ισορροπία πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πολλές εναλλαγές στο σκορ καθώς οι ομάδες ήταν πολύ κοντά, παρόλο που η ΑΕΝΚ φαινόταν να πατάει καλύτερα σε αυτό το δεκάλεπτο στο γήπεδο. Αυτό της πιστώθηκε αφού κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 5 πόντους (15-20) περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου με δυο εύστοχες βολές του Μοσχοβίτη (πολύ καλός ο έμπειρος παίκτης της ΑΕΝΚ). Εκεί ο Γκαγκαλούδης (ο οποίος έπαιξε πάλι μετά από δυο αγωνιστικές) μας χάρισε ένα εκπληκτικό highlight. 20 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο και στην συνέχεια της φάσης, έκανε ένα block στην προσπάθεια του Χατζηκώστα να σκοράρει στη λήξη του δεκαλέπτου με το σκορ στο 18 – 20 υπερ της φιλοξενούμενης ομάδας.
Το 2ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Ελαφρώς πιο σταθερή η ΑΕΝΚ όμως ο Έσπερος ήταν πολύ κοντά, με τη διαφορά να μην ξεφεύγει. Το παιχνίδι ήρθε σε απόλυτη ισορροπία 3 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, το σκορ ήταν στο 32-35 υπερ της ΑΕΝΚ, όμως το γκολ φάουλ του Κατσουλάκου που ευστόχησε και στην συμπληρωματική βολή, έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία πρώτη φορά στο 2η περίοδο (35-35). Το παιχνίδι έγινε ροντέο και πήγαινε πόντο-πόντο. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Γκαγκαλούδης με όμορφη κίνηση έκανε το 41-41 για να απαντήσει στην επόμενη επίθεση ο Χατζηκώστας με ανάποδο λει-απ για το 41-43. 0:20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Κατσουλάκος με διείσδυση έκανε το 43-43 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Έγινε της αστοχίας στο τρίτο δεκάλεπτο και τρελό φινάλε στο παιχνίδι

Στο 3ο δεκάλεπτο οι ομάδες γενικά μπήκαν με πάθος και ένταση στην άμυνα ήταν πολύ άστοχες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το πρώτο καλάθι της περιόδου μπήκε αφού πέρασαν σχεδόν τρία λεπτά, το πέτυχε ο Ιωάννου και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΝΚ. Στο πεντάλεπτο της περιόδου το σκορ ήταν 47-47! Έπειτα από καλάθι του Τσολάκη που ισοφάρισε για τον Έσπερο. Ο Αγγελόπουλος με τρίποντο 04:10 πριν από τη λήξη έβαλε μπροστά τον Έσπερο μετά από πολύ ώρα παιχνιδιού. Το μομέντουμ φάνηκε να αλλάζει σε εκείνο το σημείο όμως η ΑΕΝΚ είχε και πάλι την απάντηση. Ενώ έμενε 1:30 ο Μοσχοβίτης σκόραρε για τρεις και έβαλε μπροστά την ομάδα της Κηφισιάς με 52-53. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκαγκαλούδης 52-54, όμως με καλάθι του Πετροδημόπουλου το τελικό σκορ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 54-57.
Στο 4ο δεκάλεπτο η ΑΕΝΚ ξεκίνησε καλύτερα και έκανε ένα σερί 5-0 (56-62). Η ΑΕΝΚ είχε διαφορά ασφαλείας στο μεγαλύτερο μέρος, όμως ο Έσπερος κατάφερε 3:26 πριν τη λήξη του παιχνιδιού με τον Καπρή, να μειώσει στον πόντο (70-71). Η διαφορά πήγε και πάλι στους τέσσερις (72-76) για τους φιλοξενούμενους από τον Μοσχοβίτη, ενώ έμενε 1:52. 1:35 πριν τη λήξη ο Αγγελόπουλος μείωσε και πάλι στον πόντο (75-76) με λει-απ μετά από κλέψιμο. 0:40 πριν το τέλος η ΑΕΝΚ ολοκλήρωσε ένα σερί 4-0 (75-80 το σκορ), με τον Κασιούμη να πετυχαίνει και τους 4 πόντους μετά από ωραίους συνδυασμούς για την ομάδα της Κηφισιάς. Ο Έσπερος στην επίθεση με τον Γκαγκαλούδη επιχείρησε τρίποντο, το οποίο ήταν άστοχο, ο Αδαμόπουλος όμως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και του έγινε φάουλ. Ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή και το σκορ έγινε 76-80 με τριάντα δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη. Ο Έσπερος έκανε το φάουλ (είχε να δώσει) και στην επαναφορά έκλεψε την μπάλα, με τον Αγγελόπουλο να πηγαίνει για το λει-απ ωστόσο αστόχησε (διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ οι γηπεδούχοι και ο κόσμος που ήταν στην εξέδρα). Το σκορ έμεινε στο 76-80 με 0:15 να μένουν στο χρονόμετρο. Στην επαναφορά έγινε αμέσως φάουλ στον Μοίρα, ο οποίος αστόχησε και στις δυο βολές. Ο Έσπερος έκανε γρήγορη επίθεση και ο Γκαγκαλούδης ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το σκορ 79-80 με 8 δευτερόλεπτα να απομένουν. Στην επαναφορά Γκαγκαλούδης έκανε φάουλ στον Μοσχοβίτη, που ευστόχησε στην πρώτη βολή και έχασε τη δεύτερη, όμως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ ο Πετροδημόπουλος, που έδωσε πάσα στην κορυφή της ρακέτας στον Ιωάννου που κέρδισε φάουλ με τρία δευτερόλεπτα πλέον να απομένουν. Ο Ιωάννου ευστόχησε και στις δυο βολές και έκανε το τελικό σκορ 79-83.

Καπρής ( Έσπερος) : « Η ΑΕΝΚ είχε αρκετή ευστοχία στο τρίποντο, προσπαθήσαμε να προσηλωθούμε στο scouting του coach αλλά στο 1ο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, θα κυνηγήσουμε την επόμενη νίκη μας στον ΟΦΗ και μπορούμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι για να σώσουμε την κατηγορία. Δεν παίξαμε όσο καλά έπρεπε στην άμυνα, δεχθήκαμε 83 πόντους στην έδρα μας που σημαίνει ότι κάτι κάναμε λάθος ανεξαρτήτως ευστοχίας του αντιπάλου.

Γκαγκαλούδης ( Έσπερος): « Κακή ήττα, τίποτα δεν πήγε καλά και ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Το θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι, έπρεπε να ήμασταν πολύ διαφορετικοί, να μην το αφήσουμε το παιχνίδι στην τύχη, να φτάσει στο τελευταίο σουτ. Δεν έχουμε περιθώρια να σταθούμε στο παιχνίδι αυτό, προχωράμε»

Χατζηνικόλας (ΑΕΝΚ): «Ήταν πολύ σημαντική νίκη, έπρεπε να κερδίσουμε καθώς μετράει πολύ η ισοβαθμία, μετράει το παιχνίδι μας ότι είμαστε στο 1-0, στο 2ο γύρο θα παίξουμε εντός έδρας, επομένως η νίκη μας έχει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια. Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο σε γενικές γραμμές, σε κομβικά σημεία στο 2ο ημίχρονο πετύχαμε κομβικά σουτ και πήραμε στο τέλος το παιχνίδι.»

Η συνέχεια των δυο ομάδων.

Ο Έσπερος (1 Νίκη σε 7 παιχνίδια) ταξιδεύει στο Ηράκλειο, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στις 27/11, ενώ η ΑΕΝΚ (3 νίκες σε 6 παιχνίδια) υποδέχεται τον Πρωτέα Βούλας στις 26/11.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 43-43, 54-57, 79-83

ΠΟΚ Έσπερος (Δάγλας): Λιούνης 10, Αγγελόπουλος 13(1), Αδαμόπουλος 9, Κριζέας 5(1), Κατσουλάκος 8, Καπρής 4, Γκαγκαλούδης 23(2), Τσολάκης 8, Κρεμμύδας, Κολιός

ΑΕΝΚ (Λαδικός): Ιωάννου 10, Μοσχοβίτης 18(4), Στεργίου 3, Πετροδημόπουλος 7(1), Μανούσος 13(1), Χατζηνικόλας 17(2), Μοίρας 5(1), Αθανασιάδης, Κασουρής, Γιακουμής, Καρακώστας 2, Κασιούμης 8

Διαιτητές: Καλογερόπουλος-Φασόλης-Τεφτίκης

Επιμέλεια: Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *