Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΟΙ ΣΤΑΧΥΟΦΟΡΟΙ “ΘΕΡΙΣΑΝ” ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ

Share

Ήρθε η τρίτη σερί νίκη για τον Πανελευσινιακό και μάλιστα εκτός έδρας.

Η έβδομη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Β’ Εθνικής ανδρών ξεκίνησε πολύ δυναμικά ανάμεσα στον Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και τον Πανελευσινιακό το απόγευμα του Σαββάτου 19/11 στο κλειστό γήπεδο Σοφία Μπεφόν στο Φάληρο.Οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλό ποσοστό νικών (4/6 το Φάληρο και 5/6 ο Πανελευσινιακός) και παλεύουν να φτάσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ώστε να κοντράρουν τον αήττητο Πανιώνιο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα σερί 6-0 για το Φάληρο με καθοριστικό τον center της ομάδας Κωνσταντίνο Μαχαίρα. Η ομάδα του κυρίου Βούλγαρη αρχικά αποσυντονίστηκε και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της και το κατάφερε με τα δύο εύστοχα τρίποντα του Χρήστου Ντακούλια και του Στέλιου Παπαφλωράτου πιέζοντας το Φάληρο και φτάνοντας μια ανάσα πριν την ισοφάριση στην εκπνοή της πρώτης περιόδου (20-18).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο και πάλι του Παπαφλωράτου φέρνοντας τον Πανελευσινιακό μπροστά στο σκορ. Οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά και έπαιζαν ασφυκτικές άμυνες με το ματς να πηγαίνει πόντο – πόντο. Το Παλαιό Φάληρο έπαιρνε τα επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωνε τις κατοχές του. Το σκορ ημιχρόνου 36-33 διαμορφώθηκε με δίποντο σουτ στη λήξη της επίθεσης από τον Δημήτρη  Πατσαντζόπουλο για την ομάδα του Γιάννη Μάνου.

Οι έντονες εναλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου.

Το Φάληρο ξεκίνησε δυνατά αυξάνοντας την διαφορά στο σκορ ως και στους εννιά πόντους. Σ’ εκείνο το σημείο μετά από το χρήσιμο τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής του Πανελευσινιακού, ήρθε ο “ζεστός” Θωμάς Νίκου με τα εύστοχα τρίποντά του για να φέρει την ισορροπία στο ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο, λοιπόν,  συνεχίστηκε και τελείωσε με σκαμπανεβάσματα όχι μόνο στο σκορ (57-55) αλλά και στα συναισθήματα, σ’ ένα γήπεδο γεμάτο με όμορφες αντιδράσεις από τον κόσμο που είχε έρθει να στηρίξει και τις δύο ομάδες.

Το Φάληρο και ο Πανελευσινιακός βρίσκονταν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημά της τέταρτης περιόδου. Οι δύο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στην άμυνά τους, πίεζαν ψηλά κι έκαναν φάουλ. Ο Πανελευσινιακός, όμως, πήρε κεφάλι από τη μέση και μετά αναγκάζοντας το Φάληρο σε λάθη και αλλαγές στα σχήματα. Η ομάδα του Γιάννη Μάνου κατάφερε να βγάλει αντίδραση όχι μόνο ροκανίζοντας τη διαφορά αλλά και περνώντας μπροστά με 72-71.  Το τάιμ άουτ που πήρε ο Νίκος Βούλγαρης ήταν αρκετό ώστε οι παίκτες της Ελευσίνας να επιστρέψουν με μοναδικό σκοπό να πάρουν το παιχνίδι και το κατάφεραν πετυχαίνοντας δύο εύστοχα τρίποντα γράφοντας το τελικό 72-77.

ΑΟ Π. Φαλήρου: Σκόρδας 4, Δρίτσας 6 (2), Κομποδιέτας 3, Πατσαντζόπουλος 6, Μαχαίρας 17 (double-double με 13 ριμπάουντ), Μπολάτογλου 7 (1), Καλιανιώτης 5, Οικονομόπουλος 13 (3), Μαγιντόμπε 12 (2)

Πανελευσινιακός: Νίκου 10 (double-double με 10 ασσίστ), Καρακατσάνης, Ντακούλιας 24 (6/13), Μανωλάτος, Καρασάκης 5, Σταμέλος 9 (1), Κατσανεβάκης, ,Παπαφλωράτος 11 (3), Ρεκουνιώτης 3 (με 11 ασσίστ), Μακρής 15, Δενδρινός

Επιμέλεια: Οικονομίδου Ευτυχία

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *