Type to search

Α1 Γυναικών ΜΠΑΣΚΕΤ

Μιάμιση περίοδος ήταν αρκετή, Παναθηναϊκός – Εσπερίδες 74-45.

Share

Για την 6η αγωνιστική της Α1 γυναικών το μεσημέρι της Κυριακής (13/11), ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τις Εσπερίδες στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος. Οι πράσινες βγήκαν νικήτριες με τελικό σκορ 74-45 κάνοντας το 6 στα 6 στο πρωτάθλημα ενώ οι Εσπερίδες έχουν πλέον 2 νίκες σε 5 παιχνίδια.


Το δεκάλεπτο των σερί.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η μονομαχία των δυο πενταριών, της Πότερ και της Βιργιόσε έκλεβε την παράσταση. Ο παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σερί 11-0 με 5 πόντους από την Πότερ. Έβγαλε αντίδραση η ομάδα της Καλλιθέας η οποία έτρεξε ένα σερί 9 πόντων. Πρωταγωνίστρια ήταν κυρίως η Βιργιόσε που σημείωσε τους 6 πόντους. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον παναθηναϊκό οδηγό ωστόσο οι εσπερίδες ήταν κοντά στο σκορ (17-12).

Ανέλαβε η Ριντ.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι Εσπερίδες με το τρίποντο της Κορρέ μείωσαν στους 3 πόντους με το σκορ στο 23-20. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνα του, απέκτησε πλουραλισμό στην επίθεση του, βρίσκοντας σκορ από αρκετές παίχτριες. Πρωταγωνίστησε η Reed που σημείωσε 7 σερί πόντους και ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων για τις πράσινες. Έκτοτε οι πράσινες ξέφυγαν, κρατώντας την ομάδα της Καλλιθέας χωρίς σκορ για 5:54 με το ημίχρονο να βρίσκει τις δυο ομάδες στο 38-22.

Το 2ο ημίχρονο συνεχίστηκε όπως τελείωσε το 1ο

Παρόλο που έμενε ένα ημίχρονο ουσιαστικά το παιχνίδι απλοποιήθηκε, οι γηπουδούχες με την ίδια πίεση στην άμυνα έφτασαν την διαφορά στους 21 πόντους με το καλάθι της Σωτηρίου (45-24) 06:33 πριν τη λήξη. Το παιχνίδι πλέον ήταν ελεύθερο χωρίς πολλές διακοπές, οι Εσπερίδες έκαναν ένα μικρό σερί 6-0, με την Κασάπογλου να πετυχαίνει τους 4 από αυτούς για το 50-34 όμως το δεκάλεπτο έληξε με διαφορά 17 πόντων (54-37).

Τυπική διαδικασία το 4ο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση από όλες τις παίχτριες του σε όλο το παιχνίδι και αυτό συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο, με τη διαφορά συνεχώς να αυξάνεται. Η Πότερ πέτυχε πολλούς πόντους μέσα στη ρακέτα, η Κωτούλα με ενέργεια βοηθούσε πολύ σε άμυνα και επίθεση και η διαφορά έφτασε πρώτη φορά μέχρι και τους 31 πόντους 5 λεπτά πριν την λήξη. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του αγώνα με το τελικό σκορ 74-45 να διαμορφώνεται με τη Βιργιόσε (double double για τη Ρουμάνα).

 

Φαίη Κωτούλα (Παναθηναϊκός) :
Για το 6/6 στο πρωτάθλημα και τι κρατάει από το παιχνίδι:
«Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά, προερχόμαστε από νίκες και έχουμε καλό ρυθμό που θέλουμε να διατηρήσουμε. Κάναμε καλή εμφάνιση σήμερα στην έδρα μας. Κρατάμε την νίκη και την τρομερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς μας που γέμισαν το γήπεδο για τη δύσκολη συνέχεια».

Για την καλή άμυνα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός και αν είναι οδηγός για τα επόμενα δυο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν:
«Στηριζόμαστε στην άμυνα μας, το έχουμε σαν στόχο, θέλουμε από εκεί να ξεκινάμε και να παίρνουμε ενέργεια και για την επίθεση μας, σήμερα το καταφέραμε και θέλουμε έτσι να συνεχίσουμε».

 

Η συνέχεια των δυο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (16/11) στον Άγιο Θωμά τη Λουμπλίν για το Eurocap και ακολουθεί στις 19/11 στο ΣΕΦ το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό.

Οι Εσπερίδες την ίδια μέρα στην Καλλιθέα, αντιμετωπίζουν τα Χανιά στο παιχνίδι που αναβλήθηκε για την 5η αγωνιστική λόγω της κακοκαιρίας.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 38-22, 54-37, 74-45

 

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 11, Ζιάκα 2, Κωτούλα 8(2), Παυλοπούλου 12, Πότερ 11, Σωτηρίου 4, Μπουντούρη 6, Αλεξανδρή 10(1), Παλάσκα, Κάρτερ 4, Θεοδωρομανωλάκη 2, Χαιριστανίδου 4.

 

Εσπερίδες (Σόφτσης): Στολίγκα, Βιρχιόσε 13, Γασπαράτου 7(1), Λουκάτου, Γούναρη, Πρίφτη, Κορρέ 9(3), Μπενέκη 4, Κασάπογλου 7(1), Χίγκινς 5.

 

Διαιτητές: Σπυρόπουλος-Κονταράτος-Τεφτίκης

 

Επιμέλεια : Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *