Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ.

Share

Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι των βορείων προαστίων ανάμεσα στον Α.Ε. Ψυχικού και στον Πανερυθραϊκό που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα γράφοντας το τελικό 96-97.

 

Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ξεκίνησε ανοιχτά. Πραγματοποιούνταν γρήγορες επιθέσεις και οι άμυνες δεν ήταν πιεστικές. Για την ομάδα του Ψυχικού ο αρχηγός Νίκος Παπανικολάου είχε τον έλεγχο των επιθέσεων και υπήρξε αποτελεσματικός. Ο Πανερυθραϊκός ακολουθούσε τον αντίπαλο στο σκορ, όμως υπέπεσε σε μερικά λάθη βγάζοντας τη μπάλα εκτός baseline χάνοντας την κατοχή. Το σκορ περιόδου 26-21 διαμόρφωσε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ο πολύ δημιουργικός γκάρντ Ρονάλντο Σέγκου ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους του Ψυχικού.

Για τον Πανερυθραϊκό το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το δεξί με κομβική την παρουσία του 19χρονου γκάρντ Σωτήρη Οικονομόπουλου που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Έδωσε φρεσκάδα στο παιχνίδι και ήταν ζεστός στο περιφερειακό σουτ σκοράροντας 3/3 τρίποντα και φέρνοντας τους “κόκκινους” μπροστά στο σκορ σημειώνοντας το 47-50 για το ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου οι “Σταυροφόροι” διατήρησαν την υπεροχή τους και γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους λαμβάνοντας σημαντική βοήθεια από τους Σταματογιάννη, Ματαλιωτάκη και Καμπουρίδη σφίγγοντας τις άμυνες τους και φτιάχνοντας ωραίες συνεργασίες. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα έψαχνε να βρει αντίδραση με τον εξαιρετικό Σέγκου να κάνει ατομική προσπάθεια και να σκοράρει. Στην συνέχεια, ο Νίκος Παύλος με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα μείωσε την διαφορά στους τρείς πόντους αναγκάζοντας τον προπονητή Δημήτρη Χουχουλή να ζητήσει τάιμ άουτ. Βοηθήθηκε από αυτή την απόφαση ο Πανερυθραϊκός και κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του στους επτά πόντους (70-77).

Τέταρτη περίοδος για “γερά νεύρα”.

Ο Α.Ε. Ψυχικού έχει την εμπειρία στο ρόστερ του για να αλλάξει το παιχνίδι υπέρ του. Ο – όπως πάντα – εξαιρετικός Σέγκου συμμετείχε σε όλες τις φάσεις λαμβάνοντας σημαντική βοήθεια από τον Ιωάννη Αθανασούλα και τον Νίκο Παπανικολάου. Ο Πανερυθραϊκός προσπάθησε να διατηρήσει την διαφορά στο σκορ, όμως 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού το Ψυχικό κατάφερε να περάσει μπροστά με εκτέλεση δύο βολών από τον Σέγκου μετά από φάουλ που του έκανε ο Ευστρατίου. Με 8,4 δευτερόλεπτα στο ρολόι ο Οικονομόπουλος έκανε μία άστοχη επιθετική ενέργεια και όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για τον Πανερυθραϊκό. Ο πρώην παίκτης του Ψυχικού όμως, Μανώλης Ματαλιωτάκης, ήταν αυτός που με ένα άγγιγμα της μπάλας χάρισε στην ομάδα του τη νίκη 0,8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη γράφοντας το τελικό σκορ 96-97.

Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ: Βίκτορ(12), Γοργόνης(7), Σέγκου(25), Παπανικολάου(15), Αμβραζής(4), Μαλέλης(7), Παύλος(19), Αθανασούλας(7), Αναγνωστόπουλος Χ.(0)

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ.: Παπανδρέου(0), Καλλιανιώτης(3), Παπαδημητρίου(9), Κωστόπουλος(7), Μωραϊτης(8), Καμπουρίδης(15), Αρνοκούρος(2), Οικονομόπουλος(19), Σταματογιάννης(11), Ματαλιωτάκης(19), Ευστρατίου(4)

Διατητές: Μαγκλογιάννης, Τσώνος, Παπαδόπουλος

 

Επιμέλεια: Ευτυχία Οικονομίδου

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *