Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχισε το νικηφόρο σερί η Χρυσούπολη

Share

Σαν τρένο με σπασμένα φρένα μοιάζει αυτή τη στιγμή η Χρυσούπολη που πέρασε και από την έδρα των Ιλισίων 2004 με σκορ 0-2. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Λάππας (66′) με πέναλτι και Θηβαίος (88′).

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Γ’ κατηγορίας ΕΠΣ Αθηνών, τα Ιλίσια 2004 φιλοξένησαν την Χρυσούπολη στο Δημοτικό Γήπεδο Γουδή. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς συνεχίζοντας το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά τα Ιλίσια έχοντας εκτίσει και ένα ρεπό μέχρι στιγμής, αγνοούν την χαρά της νίκης και με 1 βαθμό βρίσκονται στην 9η θέση του πρώτου ομίλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυό ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές. Αμφότερες προσπαθούσαν να κλείνουν τους χώρους και με μακρινές μπαλιές να απειλήσουν τον αντίπαλο. Επιπλέον, οι σκληρές μονομαχίες κυριάρχησαν με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην μπορέσει να βρει έναν καλό ρυθμό. Τα Ιλίσια ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε με το σουτ του Λιάπη στο 12′ να περνάει άουτ. Ακολούθησε άλλο ένα σουτ στο 20′.

Λίγο αργότερα ένα λάθος της άμυνας των Ιλισίων και συγκεκριμένα του Ζάγουρα, δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για την Χρυσούπολη. Ωστόσο, εξαιτίας της κακής πάσας του Ταμπάκη, ο Μαρτέκας δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Τα Ιλίσια απάντησαν με ένα  καλό σουτ του Τριάντου στο 28′, το οποίο κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μαρινόπουλου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 34′ ήταν η σειρά του Μπούση να απειλήσει. Συγκεκριμένα δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο πέρασε για λίγο άουτ.

Στο 37′ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα. Μετά από φάση διαρκείας, ο Θηβαίος πήρε την κεφαλιά, με τον Ξενιτίδη να μπλοκάρει σταθερά. Ακολούθως ο Μαρτέκας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το πλασέ του πέρασε για λίγο άουτ. Φάση που θεωρείται ως μη γενόμενη μιας και ο πρώτος σκόρερ της Χρυσούπολης ήταν σε θέση οφσάϊντ. Παράλληλα, τα σκληρά μαρκαρίσματα συνεχίστηκαν με τον Τζωρτζακάκη των Ιλισίων να είναι ο πρώτος παίκτης που δέχεται την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για σκληρό παινχίδι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς πολλές συγκινήσεις και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Τα Ιλίσια είχαν την πρωτοβουλία και ήταν περισσότερο απειλητικά. Αντιθέτως η Χρυσούπολη ενώ έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου, της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή.

Άλλη ιστορία το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επέστρεψαν διαφορετικά με την Χρυσούπολη να μπαίνει από την αρχή δυναμικά. Στο 47′ ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ακολούθησε μια πολύ καλή ευκαιρία του Τζωρτζακάκη στο 50′, με τα Ιλίσια να απαντούν τρία λεπτά αργότερα με σούτ του Καψάλη που πέρασε λίγο άουτ. Στο σημείο αυτό οι ευκαιρίες των δύο ομάδων διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 54′ το σουτ του Ψυχογυιού δεν βρήκε στόχο για λογαριασμό της Χρυσούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι πρώτοι που πραγματοποίησαν αλλαγή στο παιχνίδι με τον Βαφειάδη να αντικαθιστά τον Ναό στο 56′. Στο 62′ ο Τζωρτζακάκης είχε άλλη μια καλή ευκαιρία για να βάλει την Χρυσούπολη μπροστά στο σκορ αλλά χωρίς επιτυχία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Σώκλας ανέτρεψε τον Ψυγογυιό που είχε βρεθεί στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Ακολούθησαν οι έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Χρυσούπολης, Λάππας, νικώντας τον Ξενιτίδη για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Το ματς είχε πάρει πλέον φωτιά. Ένα σκληρό μαρκάρισμα από πλευράς Χρυσούπολης ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ξανά ένταση μεταξύ των παικτών. Αυτή τη φορά ο διαιτητής επενέβη μοιράζοντας τρεις κίτρινες κάρτες σε παίκτες και των δύο ομάδων προκειμένου το συμβάν να λήξει εκεί. Κίτρινη κάρτα από την μεριά των Ιλισίων αντίκρισε ο Σώκλας, ενώ από την Χρυσούπολη τιμωρήθηκαν οι Λάππας και Μακρής.

Όλα αυτά, όπως και οι πολλές αλλαγές που ακολούθησαν, χάλασαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάτι που εξυπηρετούσε τους φιλοξενούμενους από τη στιγμή που προηγούνταν στο σκορ. Η Χρυσούπολη συνέχισε να κρατά το υπέρ της σκορ με σχετική άνεση και στο 88′ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Έπειτα, από μια πολύ ωραία συνεργασία και εναλλαγή της μπάλας, ο Θηβαίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ήρεμο τελείωμα πλάσαρε τον Ξενιτίδη.

Το παιχνίδι κάπου εκεί έλαβε τέλος αφού ο χρόνος που υπολείποταν δεν ήταν αρκετός για να αλλάξουν το σκηνικό τα Ιλίσια. Οι δύο ομάδες κοιτούν πλέον την συνέχεια. Τα Ιλίσια θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στην έδρα του ΑΠΟ Διαγόρα Αιγάλεω, ενώ η Χρυσούπολη θα εκτίσει το ρεπό της.

Ενδεκάδες

Ιλίσια: Ξενιτίδης, Καμπεράι (Καράνης 75′), Δερβένης, Σώκλας Χ. , Λύτο, Ζάγουρας (Τζίρος 75′), Σώκλας Β. , Λιάπης (Δουλιόγλου 82′), Καψάλης, Τριάντος, Μπούσης.

Χρυσούπολη: Μαρινόπουλος, Ψυχογυιός, Βασιλειάδης, Αναγνώστου, Ταμπάκης, Λάππας, Θηβαίος, Ναός (Βαφειάδης 56′), Μαρτέκας, Τζωρτζακάκης (Μπακάλης 73′), Μακρής (Πίττης 84′).

Διαιτητές

Πρώτος: Κάρνης

Βοηθοί: Λώνη, Κόλλιας

Αργύρης Μαρδάνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *